Komentari za tekst "U Višegradskoj rođena beba od 5 kg - prirodnim putem"

Komentara
12
Ostavite komentar
Ja sam pre 6 meseci rodila 4640g tesku bebu i 58cm dugacku i to uz pomoc vakuma, tesko, ali na kraju slatko, ko da se nisam porodila. Prirodni je zakon, znam jer sam prvo dete rodila carskim. Sretno svim mamama 😘
Nek je ziv i zdrav. Ja sam pre dva meseca prirodnim putem rodila decaka od 5230g i 57cm. 45 min je sve trajalo i nije bilo tesko, mada mi je trece.
Nek je ziva i zdrava bebica :)
Moze da prica ko sta hoce,zna se na sta se misli kada se kaze "prirodni put",carski rez nikako nije niti ce ikada biti prirodan nacin porodjaja.
Svaka čast. A kako je mama prošla? O tome nigde ni slovo.
Niko nije pokatao mamu te bebe kako izgleda i u kakvom je stanju ....
Jadna žena!!! Ne smem ni da zamislim koliko su je isekli da bi se dečak rodio. Menu su iskasapili zbog bebe od 4 kg i evo već četvrti mesec me dole boli. Sto nisu slikali mamu sa vebom kad je sve proteklo u najboljem redu? Nije mi jasno sto se rizikuje i zdravlje i život bebe i majke kad su ovako krupne bebe? Em rana od epiziotomije sto je ogromna, em se pocepa kanal, grlić, materica, beba moze da se zaglavi u kanalu pa onda koriste forceps ili vakum. Prosto sam se zgrozila njihovoj sreći zbog ogromne bebe.
Svaka čast mami. Ja sam rodila prirodnim putem dečaka 4700 grama. Nije bilo lako. Mami naklon i puno sreće u roditeljstvu.
Moja rođaka je pre par godina rodila bebu od 5620 grama i niko, ali baš niko to nije objavio. Niš je u pitanju.
Zar ne treba da se kaze "vaginalnim" putem? Ovako ispada da je carski rez neprirodan put, a insistira se na tome da su oba nacina porodjaja ok.
Pa carski se ne može nazvati prirodnim nikako. OK je naravno bilo koji način porođaja, nebitno da li je carski bio hitan ili izbor porodilje ali je jedan prirodni put a drugi hiruški. Nećemo da izmišljamo toplu vodu jer će možda tamo neko da traži uvredu tamo gde je nema. Moje mišljenje nako dva totalno neprirodna carska porođaja.
Zna se šta je prirodno. A carski rez je već intervencija i nije prirodan porođaj čim moraju da je izvrše da bi beba došla na svet.
Pa i nije prirodno. Carski rez je operacija.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »