Komentari za tekst "Skandalozna izjava Dmitrovića: Šta mi ženama još da damo da rode treće dete?"

Komentara
27
Ostavite komentar
Ovo je po meni sramna izjava, stidite se! U onom paklu od porodilista gledaju nas kao stvar, a ne zene,a da bismo se porodile ili bile usivene nakon epiziotomije mi moramo da platimo unapred, pa onda kada tako raspadnute dodjemo kuci mi moramo da tom istom tek rodjenom detetu kupimo sve sto mu treba po previsokim cenama, a dete sto je vece sve mu vise treba, a odakle? Od minimalca? U koji vrtic da ih damo, gde to ima mesta? Pa mi vise ne mozemo na recept kupiti tom detetu ni sirup za temperaturu, o cemu vi pricate? Sramota! Majka dva sina i zeljom da ima i cerku!
Obezbedite normalan porodjaj,humane uslove bez mita i korupcije. Ne pomaze nekad ni siroko placanje lekarima. Zene su u strahu od porodjaja da li ce dobiti epidural iako je " besplatan". Iscekujem porodjaj sa drugim detetom u velikom strahu. Srbija zemlja gde vlada kult straha i srednjevekovne metode porodjaja uz omalovazavanje i maltretiranje zena.
Prvo uredjen sistem, cist vazduh vodu i hranu. Pod uredjenim sistemom se podrazumeva porodilista dostojanstvena zene( sanitarno cista i dezinfikivana sa toalet papirom i toplom vodom bez rdji budji i svega ostalog) pomoc pri dojenju,2 goodine placenog odsustva ili skraceno radno vreme na 5-6h jer dete ispod dve godine je i dalje beba obezbedite mesta u vrticima i kadar u istim jer jedna vaspitacica ne moze da cuva njih 35, sigurna radna mesta, obezbedite mi sve to evo ja cu da rodim petoro. Ne treba mi jednokratna pomoc od drzave vec siguran posao jer se dete ne odgaja godinu dana nego ceo zivot. Hvala lepo
Mnogo zena jedva odluci darode jedno dete,a kamoli troje nazalost. Ja ih imam troje i najbolje znam koliko kosta imati ih troje,ali sa dve plate zivimo prikladno. Drzava treba da pomogne svakoj porodici sa decom,nije vazno da li imamo jedno ili troje,ali bedno je svako primanje od drzave. Deciji dodatak koji je oko 3000,a trebate da imate minimalac da bi ga dobili. Neka daju veca primanja za svako dete,pa i duze porodiljsko odsustvo za sve majke,pa ce biti i beba!
Ja sam majka četvoro dece.
Pre rodjenja prvog deteta, bila sam na postdiplomskim studijama i radila sam pri fakultetu u gradu u kome sam i studirala.
Udala sam se u svom rodnom gradu.
Kada je trebalo da počnem da radim nakon porodiljskog odsustva sa prvim detetom, dobro sam razmislila - nisam želela da putujem svakodnevno iz jednog u drugi grad, nisam želela da budem odsutna od kuće minimum po 10 sati dnevno. Želela sam da ostanem sa svojim detetom.
Napustila sam posao.
Rodila sam drugo dete.
Odmah zatim i treće.
Četvrto dete je desilo, baš kada sam planirala da tražim posao u svom gradu.
I tako...vezala sam četiri trudnoće, četiri porodjaja, sa trudnickog na porodiljsko, pa opet na trudnicko, zatim porodiljsko.
Zapostavila sam svoju karijeru. Da li sam u pravu - ne znam. I ne razmišljam mnogo o tome. Imam utisak da je tako i trebalo biti. Istina je da je sve u svesti, a ne materijalni momenat.
Mogla sam da radim, da imam mnogo veću platu nego što mi je naknada na porodiljskom. Ali bilo mi je žao najstarijeg deteta. Upisala sam ga u vrtić tek sa pune tri godine. Do tada, bio je kuci sa mnom. Drugo i treće dete nisu išli u vrtić od marta 2020. I lepo nam je. Nije lako. Ali deca su srećna.
Vreme će pokazati da li sam bila u pravu. Ja sam se potrudila najviše što sam mogla da deci dam ono što im samo ja, kao majka mogu dati - celu sebe, moju ljubav, moje vreme, moju pažnju, moju negu, moju brigu.
Divno. Rasplakah se. Sta ima lepse od dece?! Karijeru će deca da prave, a mama je već puno postigla :) Svaka cast!
Treba da ih je sramota sve skupa. Svi ti nasi nazovi ministri znaju kako se resava problem porodilja i trudnica, ali oni ne zele resenje problema. Ne treba nama novcana stimulacija, zenama i majkama treba sigurnost u smislu ostanka na tom radnom mestu sa koga odemo na porodiljsko bolovanje, a ne nakon isteka istog ostanete bez radnog mesta, kao sto je bio moj slucaj i to u drzavnoj sluzbi. Oni nas kaznjavaju jer idemo na bolovanje i radjamo decu. Jadna je nasa drzava koja stimulise zene da radjaju, a onda im uzimaju radna mesta i ostavljaju bez mesecnih prihoda.
Motku da se tresnem po glavi... Jedino ako flipnem mogu roditi treće
Sram da vas bude!
Sram ih bilo.
Pa ako ministar ne zna, neka lepo pita zene. Ko ne zna, taj pita.
Porodilista katastrofa, vrtici katastrofa, prava zena katastrofa. Majka sam dva decaka i nosim trece dete. Bila sam primorana da odradim mesec dana koje pada na teret poslodavca ili da platim 60 000 dinara za doprinose i ostale troskove koje poslodavac kako doticni kaze po zakonu mora da ispunjava. Lepa je ta stimulacija ot 5000€ al budite sigurni da to ne moze da pokrije troskove koje se imaju oko 3 dece. Niti traju vecno da se razumemo. Taj predlog je lep, treba ga usvojiti, ili bar razmatrati. Zene da se razumemo svaka pomoc nam je dobro dosla. A to sto je drzava raspad to je vec prica zq sebe
Slazem se da jedo zene da rodi. Majka sam troje dece, rodila sam za sebe, pre svega, i supruga iz ljubavi.
Priznali ili ne, sve su to izgovori kako ne bi radjale...Za pse imaju da hrane, a za dete ne?! Dajte, molim vas, pa dete je dar bozji, nista lepse. Svrha naseg postojanja je da se mnozimo!
Radjajte, Bog sve postavi na svoje mesto!
Auuuuuuuu😞😞😞😞
Porodilista bez veze ,bez mita, bez ponizavanja. Vrtice jer je upis u vrtic od papirologije i cekanja nocna mora. Deca su bolesna posle pet dana vrtica a retke su zene koje mogu da izostaju sa posla .Bake deke rade dok su zdravi i sposobni decu nema ko da cuva jer sa posla dolazimo u 18h ,zene rade i subotom i nedeljom.Sistem ni u jednom segmentu ne podrzava i ne pomaze trudnice i majke.
Bitno je da su oni pobedili "mama mafiju" tim zakonom za rad od 18 meseci. Sram ih bilo!
Pa ovo da je ozjavio i ministar odbrane trebalo bi da podnese ostavku, a ne ministar za brigu o porodici. Jaoj
Porodilista su u jezivom stanju. Zakon ne stiti trudnice i porodilje.
Zabavista su prepuna. Preskupo je sve vezano za decu. Zato se zene koje nisu odlucne u tome da imaju dete ili vise dece, ipak opredele za NE.
Mozda to da porodilja posle vise od 8 god.radnog staza ne dobije prekid ugovora vec stalno zaposlenje. Majka troje dece. Hvala
Sta treba ?! ... Za pocetak da ne oduzimate vise nista . Porodila sam se cetvrti put ! Smanjili ste mi platu na 9000 din , oduzeli deciji dodatak za svu decu jer imam plocu u dvoristu !!! Vi i slicni vama dajte otkaz i ne pomazite vise zenama ovako .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »