Komentari za tekst "Šta ako na ultrazvuku postoji odstupanje u merenju veličine ploda"

Komentara
9
Ostavite komentar
Dobar dan,muci me nesto...Poslednja menstruacija mi je bila 10 avgusta..Prvi pregled uz bio je 22.09.plod je bio 16.6mm...A ja sam nezasticen odnos imala 24 avgusta,a trudnica mi se po sadašnjem uz vodi 12nedelja 6 dana,sto je nerealno...jaa racunam u nazad od 24avgusta,11nedelja 2 dana....Sta je u pitanju pomozite...
Računa se od prvog dana poslednjeg ciklusa. Neverovatno mi je da toliko niste pročitali o tome. Nijedan lekar vas neće pitati kada ste imali odnos, već kada je bila poslednja menstruacija.
Draga to se i meni desilo..pomozite. Nam...
Drage trudnice i mame, meni se razlika u velicini ploda pojavila u 6.mesecu, bebica je po parametrima uz sada 10-12 dana manja, dok je do sada uvek bila za koji dan naprednija. Dr nije preterano zabrinut, kaze kontrola za dve nedelje.. Da li je neko imao slicno iskustvo, da se razlika pojavi tek u 6.mesecu? Do sada sam mislila da je ta razlika ukoliko je ima od prvih meseci trudnoce.
Isto se i meni desava. Da li je neko imao slicno iskustvo?
I meni se pojavila razlika od 8 dana u 6om mesecu, pa me zanima kako je na dalje prosla tvoja trudnoca i da li se to odrazilo na termin i zdravlje bebe? Hvala!
U prvoj trudnoci sve mere 3 nedelje odstupale, glavica 5. Doktori me isprepadali, dva meseca sam zivela u strahu i brizi sta je to sa mojom bebom. Rodjena na dan termina, malo sitnija, obim glavice 32. Ocena 10 na rodjenju. U drugoj trudnoci, slicno, samo sto nisu dizali toliko paniku zbog iskustva sa prvom. Odstupanja 2-3 nedelje konstantno. Rodjen 5 dana pre termina, 3320g 51cm,35 obim glave. Ultrazvuk nije pouzdan bas uvek! Srecno trudnice ❤️
Moze kontakt ,zeleo bi da vas pitam za savet?
Slazem se,a i nadam se da su i kod mene pogresili.Za par dana ulazim u sedmi mesec i na ultrazvuku beba ide tri nedelje unapred.Uvek je isla par dana unapred i bila teza za sto grama ali sada da bude teza skoro 500 gr malo mi je cudno.Po merama je veca sedam dana ali po gramazi tri nedelje 😧.Nemam poviseni secer,nisam se ugojila vise od par kila,ali moram da izbacim sav secer,cak i voce i ugljene hidrate koliko mogu,pa cemo videti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »