Komentari za tekst "Brnabić: Porodilje ne mogu biti kolateralna šteta, sve će biti ispravljeno"

Komentara
12
Ostavite komentar
Molim Vas da pokrenete peticiju za promenu zakona za trudnice i porodilje.
Ratko Dmitrović sramota za Srbiju!
Bas sam danas zvaka rfzo da vidim kako idu isplate trudnickog bolovanja, rece mi kjubazna zena da poslodavac ima rok tri godine da dostavi doznake, ioak, moj poslodavac je malo azurniji, pa za trudnicko bolovanje koje je bilo tokom meseca januara isplatu mogu icekivati vec od marta. Zar to nije sjajno ? Trebalo bi i ovo putanje postaviti premijerki, mozda i o tome nije obavestena.
Sta je sa zenama preduzetnicama koje su morale da stave firmu u mirovanje da ne bi celo trudnicko i porodiljsko placale porez i doprinose koji su duplo veci od onoga sto ce dobiti kao mesecnu naknadu...od Jula sam na trudnickom firmu nisam mogla do Novembra da zatvorim zbog kovida i otpustanja radnika...a uredno sam morala da placam doprinose za svaki mesec ne samo prvi kao sto je zakon za radnike koji idu na trudnicko...i do sada dobila samo za dva meseca po 17000 ...firma postojala 9 godina...tuzno sto se na ovakav nacin zavrsilo jedno poslovanje...
Bebac za ministra 👍
Isplacujte Vi nama 100% porodiljsko a ne da nam umanjujete plate. Ko ce meni da vrati za dve godine porodiljskog 280000 dinara? Naravno da ima porodilja koje su i vise ostecene od mene.
Jedino sto mogu reci je SRAMORA!!
Ja mislim da su stvarno koletarna šteta. imam 13 meseci radnog iskustva, radila kao trgovac, pre toga sam studirala, završavala fakuktet, nisam mogla da radim jer sam studirala na tehničkom fakultetu, koji nije ni malo lak. i majke koje se školuju, i ne mogu da stignu da rade treba da prose ili zavise od nekoga kad odluče da imaju decu. eventualno da radjaju sa 35godina kad ispune sve Uslove. U bolnicama hrana nula, vitamini i lekovi za rizicnu trudnocu koštaju 5000. on uveliko nabavlja vakcine za nasu decu, o kojoj ne brine. jos se usudjuju i da smanjuju porodiljama, uzas!
A kako ce se resiti? Vrv isto kao i ostali clabovi spornog zakona koji godinama cekaju na resavanje??
Hvala Bebac... Ovo mora da se ispravi!!! Nije fer, uzeti od trudnica i porodilja... Uzas. Neka skidaju od onih koji imaju i previse,dosta je bilo uslovljavanja... Vratice se 2023...a do tad???
Bravo za bebac ! Nadam se da ce se resiti u ovih 15 dana do mog porodiljskog ♥️🙏🏻
sta je sa nama koje
cekamo peto dete nemamo nikakva primanja
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »