Komentari za tekst "Iskustvo sa epiziotomijom: Nisam imala normalan seksualni život"

Komentara
22
Ostavite komentar
Na porodjaju radjena epizitomija ka levoj nozi,usivana i spolja i unutra,uprkos epiduralu sve sam osetila.Verujem da je bila potrebna ipak je bebac imao obim glave 36.Rane su zarasle posle mesec dana,imala sam malo probleme sa unutrasnjim koncima.Kako je krenulo da zarasta tako sam pocela da osecam konce kako bockaju.Sedenje u pocetku samo sa decijom gumom za plivanje a odnos sa muzem skoro pa ne postojeci.Nije da nismo pokusavali,ali svaki put mi je preselo.Pored suvoce,tu su i nepodnosljivi bolovi,tako da mi i dan danas kada sam u sedmom mesecu nije jasno kako sam uspela da samo posle jednog odnosa u plodnim danima ostanem trudna.Dr mi kaze da je i ovaj bebac sa vecim obimom glave,tako da mi verovatno ne gine jos jedno seckanje.Sledi mi oporavak i to u kombinaciji sa bebcem i detetom od 19 meseci,bas ce mi biti divno 😞😞😕
Prvi put secena, drugi put popucala, treci put opet secena. Svaka sledeca beba sve veca, a na zadnkem porodjaju beba je jedva izasla ceonim delom. Idkreno lakse mi je rana zarastala posle epiziotomije mego kada sam sama popucala
Drage (buduće mame),
I meni ke takođe rađena epiziotomija - mada je babica na porođaju ponavljala kako ne treba i da beba može da prođe i bez toga.
Iskreno, nisam ni osjetila kad su mi je uradili, poslije mi je bilo malo neprijatno kada me je doktor šio, ali šta je to naspram samo porođaja...
Kasnije su mi žene iz sobe govorile da stavljam na uložak KANTARIONOVO ULJE da na taj način rana brže zarasta. Nisam to na kraju isprobala jer me nije mnogo smetalo...
Porodila se u martu ove godine u KC Kragujevac, secena i usivana, ne znam tacno koliko savova ali me je usivala doktorka Marija Sorak. Prvih dva dana sam imala problem da sednem posle toga sve normalno, odnos sa suprugom vec posle mese i po dana bez ikakvih koplikacija. Zena kod koje radim depilaciju nije mogla ni da provali da sam usivana koliko je to doktorka dobro odradila,mislila je da je zezam.Prezahvalna doktorki.
Također isto iskustvo, ja sam imala i epiziotomiju i laceraciju tako da su me šivali nakon poroda još sat vremena.
Užasna bol je bila mjesec dana. Imala sam osjećaj da mi je gori period bio babinje nego sam porod.
Ma, samo carski. Carski je carski. Imam tri sina, prvog sam rodila prirodnim putem, naravno uz epidural i da nisam imala epidural mislim da bih umrla od bola. Posle 20 dana nisam mogla da sedim.20 koncica mi je ispalo. Uzas. A,carski uz epidural su mi bili extra. Oporavak vrlo brz. I to za 21 mesec sam imala dva carska. 🙂
Jako malo se prica o tome, kao svi potenciraju da se sva bol zaboravi kad vidis dete, bol ostaje. Prozivela sam tezak prirodni porodjaj koji se zavrisio hitnim carskim rezom. Kontrakcije bole uzasno, to niko ne kaze iskreno, a oporavak od carskog reza necu ni da spominjem. Ne razumem zasto se potencira prica da zena koja je rodila PRIRODNO pretrpela bol, ljudi moji oproravak nakon carskog nije sala, samo kad se setim kako boli rana i plakanje svaki put kad ustajem iz kreveta, padanja u nesvest u sok sobi.... sve zene koje su se porodile NA BILO KOJI NACIN su pretrpele bol!
Dve godine bolova, lose zasivenog grlica materice, koji je bio previse zategnut... pre svega toga, infekcija od konaca, jer mi nisu rekli u Betaniji da neki konci treba da se vade. Nisam mogla na gin pregled bez anestezije, a i tada mi je moja dr rekla da i tako uspavana, se trzam na pregledu. Operisao me je kasnije dr Milosevic iz Kamenice, privatno. Strasno je kako u 21.veku zene tretiraju kao stoku, ako ne i sa manje postovanja.
Moje iskustvo sa neiskusnom, bezosećajnom i oholom babicom bilo je grozno. Epiziotomija "na suvo", ona nervozna, loše uradila, posle me "došivala" druga, ma katastrofa. To je bilo pre 6 god, sl godine me čeka drugi porođaj Bože zdravlja i samo se molim da sve bude ok a ako i dođe do ponovnog seckanja, da to bar uradi neko stručan.
Gospodjo, idite na carski rez. Lakse i brze cete se oporaviti.
Uzas..kakvi komentari...uzas...na veliku zalost tacno tako sam se i ja osecala! Da bih na po porodjaja dr prokomentarisala sta ja radim uopste ovde sto nisam na CR jako sam uska!! Možete misliti onda muke.. :(
Drage moje kad citam ovo samo se Bogu zahvalim na divnom iskustvu sa porodjaja..sjekli su i mene, ali sam bukvalno nakon 5 dana sjedila normalbo i niti jednog trenutka nakon sivanja me nije nista boljelo..eto da podijelim sa buducim mamama koje ovo citaju i jedno lijepo iskustvo..
nadam se da ce tako biti i iduci put..
pozz za sve
Moram da prokomentarisem,ja sam prvi porodjaj imala carski i sasvim ok iskustvo,boli rana u pocetku,ali nije strasno toliko,zaista. Drugi porodjaj-prirodno-i puno savova,jedva su izvukli dete jer se uvezao u pupcanu vrpcu...ma uzas. Bolovi od seckanja su mi ostali u groznom secanju,kao i sam porodjaj ,tako da u poredjenju sa carskim rezom-ovaj prirodni je bio 1000 puta gori,a i oporavak od njega.
Gde ste se poradjali? Posto bih i ja polusala drugi porodjaj vaginalno, prvi mi je krenuo vaginalno, indukovani je, jako brzo sam se otvorila i brzo bih se porodila, da je beban bio malo sitniji, posto su mi omasili kilazu bebe za citavu kilu, receno mi je da je beba teska 3,800/3850,a ja rodih bebu tesku 4,760 i naravno zavrsim na hitnom carskom rezu, jer mi je karlica uska za tu kilazu deteta... Pa me zanima da li su Vam predlozi li dr vaginalni porodjaj ili ste Vi trazili? Hvala u napred 😘😘😘😍🍀
Ja sam se na prvom porodjaju pocepala malo ka jednoj nozi, zatim sam imala komplikacije koje su dovele do toga da su morali sa vakumom da me porode, i tada su me sekli ka drugoj nozi, tako da sam tada iskusila oboje. Nisam imala preteranih problema, vise su me mucile druge stvari. Seksualan zivot mi je bio ok posle toga. Drugi put kada sam se poradjala, pustili su me da se pocepam i tada sam se pocepala u 3D formatu. Pocepala sam se vertikalno (kliktoris mi se potpuno razvojio na dva dela) zatim je otislo na dole, i otvorilo zadnjicu. Pocepala sam se i u dubini. Ni sama neznam koliko kopci sam dobila, ali, sam dobila 3 i po sprica anestezije koje kuda dole kako bi me usili. Uzasno me je bolelo, i mnogo duze mi je trajao oporavak kasnije. O obavljanju bilo koje nuzde i da ne pricam - to je bila prava tortura. Samo sam jela supice kako ne bih dosla u situaciju da imam tvrdu stolicu, koja bi me mogla pocepati opet. Sada imam normalan odnos, sve je, manje vise u normali, samo me oziljak preko kliktorisa i dalje boli (nije nista strasno, ali ipak smeta). Od tada je proslo skoro 3 godine, i mislim da cu ovo osecati do kraja zivota.
lose iskustvo sam imala...nekoliko savova imam...bili me cak i kada se obrisem toalet papirom...ne daj Boze nikome!
I posle kazu carski rez najgori, pa ovo je sto puta gore od carskog.
Moje iskustvo grozno, takodje. Porodjaj tezak ali epiziotomija zlo zla.
Rogove dobijem kad neke zene pocnu pametovati o lepoti prirodnog porodjaja i to generalizovati, a prosle su sjajno na njemu.
Meni je oporavak od prirodnog porodjaja bio duzi nego zenama nakon carskog. 4 sava, bolovi nepodnosljivi, a visok prag tolerancije imam, 4 brufena na dan, 20 ulazaka pod tus... Ne daj Boze nikom.
Zar moze toliko da bude? Meni je sav bio do analnog otvora, da izvinite. :) I takodje, sto kazete, ni levo, ni desno. 15 dana sam lezala, ali bez obzira na mirovanje bol nepodnosljiv. Zavidim zenama koje prodju bez ove intervencije.
Ti si dobra ja sam imala 18 savova.Nisam mogla ni levo ni desno da se pomerim a o sedenju da ne pricam.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »