Komentari za tekst "Bebac mame: Evo šta mislimo o prisustvu tate na porođaju"

Komentara
8
Ostavite komentar
Pozdrav svima, meni je termin 25.03 i sada sam zvala Višegradsku, a tamo mi kazu da nema pristustva dok traje ova zabrana poseta zbog gripa. Da li se neko poradjao tamo skoro i da li ikako moze da se sredi da ipak muz bude tu. Meni je mnogo krivo sada sto ne moze, bas smo to isplanirali
U svakoj zapadnoj zemlji to je norma, veoma retko se desava da otac odbije. Otac je iznad glave i kod obicnog porodjaja i kod carskog reza on ne vidi nista dole jer drze prekrivac izmedju (ni ja sama nisam zelela da gledam sta se dole desava imala sam carski rez) i sve je ok. Tata dobije da isece vrpcu. Meni je znacilo jako, imala sam my rock pored sebe a moj suprug sebe naziva primodrijalnom majkom jer je prvi drzao malog. Iako je nas covek i vise je nego ponosan jer je bio sa mnom svo vreme. Sto se tice seksualnosti, bas nista se nije promenilo, to su kao i za mame dve veoma razlicite stvari. Ja ne razumem gadjenje na koje nailazim kod nasih muskaraca kada ovu pricu ispricam u Beogradu, prosto me sokiraju koliko mi se cine da mrze taj proces koji je u stvari kruna svakog braka (bar po shvatanjima muskaraca ovde). Naravno i dalje smatram da zena ima apsolutno pravo da odbije muzevljevo prisustvo (ovde vode na porodjaj i majke i svekrve i koga sve ne).
Porođaj pre pet dana mi je trajao talno sat i oo od ulaska u boks, pre toga samo 2 prsta bez kontrakcija i ikakvih bolova. Bilo je pitanje da li će ga pustiti zbog zabrane poseta ovih dana ali moglo je, jedino što smo bili u boksu u frontu umesto u porođajnom apartmanu. Nismo videli i čuli druge žene ali u boksu pored smo videli previjanje tek rođene bebe :) Moram da kažem da su doktori i sestre svi bili sjajni prema nama, suprug je samo izlazio vani kad meni buše vodenjak ili pregledaju a držao me je za ruku i govorio kad će proći kontrakcija. Bukvalno sam imala pola sata žestokih kontrakcija koja sam kao disala drugi tip, i već sam osetila bebicu u kanalu. To je trajalo 5 minuta, znam da je jednog trenutka izašao vani a drugog bio mi iznad glave i stiskao za rame, i video je rođenje naše dugo očekivane devojčice (mnogo teška i neizvesna trudnoća do kraja). Onda se naravno rasplakao, pa zvao sve žive, pa ljubio nas, ma predivno iskustvo.
Ja sam za! Suprug je prisustvovao od početka kontrakcija do samog kraja. Bez epidurala, bez anestezije, moralo je tako(posle sam za ušivanje dobila smešljivi gas i hvala im na tome!). Kao što su navele žene čiji su muževi prisustvovali, velika podrška, čak u nekim trenucima sam reagovala samo na njegov glas, doktore nisam razumela 😂😂😂 Na kraju je pomogao babici da izvuku posteljicu, on je moj heroj, a ja njegova heroina! I naredni put će biti uz mene! ❤️ Ps. Veza nam je još jača nakon toga 💪💪💪
U Novosadskoj Betaniji jos uvek nije moguce da muzevi prisustvuju porodjaju (naravno ukoliko to zele obostrano) .
Licno ja bih volela da je muz mogao da prisustvuje mom porodjaju,i da postoji mogucnost rado bi to ucinio pa valjda mu ne bi pozlilo :)
Odlično! Bio na porođaju i izrazio želju da bude i drugi put. Kaže oblio ga je znoj više puta ali je stvarno značilo što je bio tu, babica govori guraj a on sav u euforiji ma guraaaj ženoo možeš ti to. Iscrpljujuće je, ali nakon što smo ugledali bebu nekako smo osetili mir i taj umor je na trenutak nestao. I sav je ponosan presekao vrpcu, prvi video bebu, plakali smo od sreće. Za nas hvala Bogu lepo iskustvo!
o, kako je meni znacilo njegovo prisustvo-da me je mogao na trepavicama drzati,drzao bi me.
beskrajno sam mu zahvalna, ali ovog puta idem sama- ne zato sto mi nije znacilo (naprotiv!),vec zato sto je pao u takvu depresiju od tih prizora, da mi je posle umnogome izostala pomoc kod kuce, kad mi je bilo najpotrebnije!
odmah prve noci po povratku iz bolnice spavao je u dnevnoj sobi, a pustio mene sa mojom majkom (koja je dosla u goste) da se snalazimo. :D
Smatram da je jako lepo i potrebno zeni da tata prisustvuje porodjaju, da oboje zajedno docekamo rodjenje naseg andjela.Moj suprug nije zeleo da prisustvuje jer je sebican i bilo mu je lakse da ceka vesti, dok sam se ja satima mucila.Bez obzira na sve vredelo je, ali i dan danas mi je tesko sto nije bio prisutan odnosno sto on nije zeleo to.Takodje mislim da bi ophodjenje sestara i drugog medicinskog osoblja bilo drugacije da je bio tu.Njemu nije moglo biti teze nego meni u ton trenutku, i mislim da muskarci koji iskreno vole svoje zene treba da budu za to da im pruze podrusku u najtezem i najlepsem trenutku u zivotu za oboje a neka zene odluce da li ce im to dozvoliti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »