Komentari za tekst "Šta kada bake i deke kvare decu?"

Komentara
31
Ostavite komentar
Zaista tuzno sto citam da su deca svojim roditeljima postavili granice prema unucadima. Ja sam baka, podigla sam unuce koje je rodjeno sa 1200grama. Zrtvovala sam svoje zdravlje samo da unuce podignem. Roditelji? Napravili i rodili i to je to. On je kad dodju igracka i ajd zdravo. Ja vaspitavam unuce, doktori su izricito rekli aptamil ar do godinu, ukinula sam mu sa 6 meseci aptamil i presao je na kuvanu hranu, sa 9 meseci jeo iz kasike, varalicu nikad nije koristio. Jos malo ce tri godine, ziv ,zdrav i bistar. Ne bile vi u situaciju njegovih roditelja pa bih vas onda pitala sta biste. Dal biste zrtvovali dete iz razloga da ga ne vaspitavaju vasi roditelji? Ko je vas podigao i vaspitao? Komsije? U pamet se pomodarke mame, niste samo vi mame i niste popile pamet ovog sveta pa da sve znate. Na kraju krajeva ponasate se ko da ste samo vi majke a sve druge macehe. Na zalost prezasticena deca kad odrastu imaju problem suocavanja sa zivotom, pa se pogube i bude svasta. Ne stitite ih toliko, zivot ih nece maziti, nek od malih nogu nauce da se sa izazovima suoce.
Svojoj deci mame jesu mame. Ne mogu babe biti mame, a Vi se ponasate kao mama. Mozda Vasa kcer ili snaha nisu prezivele porodjaj, tako zvuci Vasa prica, samo tu mrznju prema mamama malih beba ne razumem.
Pa sto sam ga radjala ako necu da ga ja podignem, nego treba da ga dam babama i dedama, svašta od Vas. Eto baš o tome i govorim, mogli ste dete da omalokrvite davanjem kravljeg pre navrsene godine, nego mislite da ste Vi najpametnije. Za svoje dete sam samo ja majka, ostala me ne zanimaju.
Citajuci ove komentare videla sam dosta nerazumevanja izmedju onih kojima su bake i deke daleko ili ih nazalost vise nema i onih kojima su bake i deke najpametnije cak pametnije i od majke- priznajem to ume da iznervira.Meni su ta dva slucaja neuporediva! Poenta je da SAMO RODITELJI IMAJU PRAVO DA ODLUCUJU O VASPITANJU DETETA, A SAVETI BAKE I DEKE MOGU BITI SASLUSANI KAD JE POTREBNO! Sto se tice mazenja, niko ne moze da odoli a da ne mazi umiljato detence koje ce malo i pokusati da vas izmanipulisu 😄 ali ipak ste vi ta odrasla osoba... Pa znate sta vam je ciniti
A kakve su te babe i dede bile prema
svojoj deci,za njih su vazile
i ne moze i po guzi i smetalo im je kada im neko rusi autoritet,a sada sa unucima moze sve,sada vecina izigrava bezgresne...Volela sam i ja babu i dedu,ali sam slusala samo mamu i tatu,jer uvek se govori i kada je lose i kada je dobro"Tako su te roditelji vaspitali"i svi krive samo njih a niko ove "bezgresne"!!!
Lako je vama da pričate koje ne živite u zajednici.
Lepo kazes sta je i kako i tvoja rec valjda treba da se postuje. Ti si majka i ti treba da odgajas dete a ne babe i dede. Ok je da imaju i oni ulogu u bebinom zivotu, ali ne da ti ruse autoritet kod deteta. Ni tvoj ni tvog muza. Kome se svidja, svidja, kome ne sta te briga to je tvoje dete i ti znas sta je najbolje za njega.
Moja majka je mojoj osmomesečnoj bebi dala KOZJE mleko za dorucak pod izgovorom da sam i ja pila kao beba pa sta mi fali! Recenica od koje mi se dize kosa na glavi. Onda "Ja volim tvoje dete vise od tebe jer je ona moje unuče"!!!! O svekrvi da ne pricam. "Tvoja majka bezobraznica" itd. Ja sam odustala od rada do druge godine svog deteta da bih je ja gajila i vaspitavala pa ce onda u vrtić a ja na posao, jer nema tih para zbog kojih bi je dala babama i dedama da je cuvaju i da je vaspitavaju
Razumem tvoju reakciju jer je uradila nešto protiv čega si ti. Možda je mrvicu poranila, ali u pravu je, kozje mleko je jako slično ljudskom i jako je zdravo za bebe u malim količinama. Još bolje ako nije pasterizovano. Od 8, 9 meseci pa nadalje mogu da počnu. Ne može da se poredi s kravljim koje uopšte nije zdravo ni za stariju decu, a kamoli bebe. Inače, slažem se da bih radije napustila posao i sama čuvala decu nego da su kod kuće s babom i dedom ili nekom tetom koju bi podjednako zezali.
Lepo i kulturno objasnis sta sme sta ne sme, okrenes ledja i ona vec u sledecem trenutku mu pokazuje kako da udari strica igrackom po glavi, pocne da place jer je gladna ili joj se spava bakini komentari su "mama i tata ne znaju da te cuvaju, dođi ti kod mene"... itd, itd... I ja to da tolerisem naravno neću, nek je razmaze oni lepim stvarima a ne lošim vaspitanjem, deca mnogo brze prihvataju lose nego dobro ..
Ja sam odmah rekla sta moze a sta ne. Cula sam komentare 100% kad ti majka ne da dodji ti kod babe/dede i moze sve. To je i sa mojim roditeljima i sa njegovim problem. Rekla sam da moj i autoritet mog muza nad detetom ne mogu da ruse one. Na to dobijem ali ja sam joj baba/ deda! Pa? I ja sam majka i mnogo bitnija licnost u zivotu svog deteta. Jednostavno neke stavi mora da se postuju. Nisam bauk od roditelja ali sta ne moze, ne moze i tacka.
Bravo.Tako treba.
Kako kaze Dragoslav u seriji Otvorena vrata "Deca se vaspitavaju,a unucici maze i paze"
Prva i najbitnija stvar nisu sve babe i dede iste i isto tako ljudi se menju,najvise mislim na tatine roditelje,posto u glavnom svi na njih kukaju!
Mene da je neko pitao pre 2-3 godine sve bih najgore rekla...
Sad su mi super,promenili su se oni,ali i ja!
Ja nemam svekra ni svekrvu, tako da samo moji roditelji pricuvaju dete kada treba. Jasno sam postavila granice i vise puta sam se posvadjala sa svojom majkom kada radi nesto sto nije u redu. Lepo je da dete ima babu i dedu, ali granica mora da se zna. Ne znaci ako su mu baba i deda da moze da radi sta hoce.
Sram da vas je sve, ove pogrdne komentare sto sam procitala koje ste uputile bakama i dekama svoje dece!
Moje ce dete na zalost imati samo jednu baku i deku i to 2.000 km smestene daleko, a ja se vrlo dobro secam ko su za mene bili moji baka i deka.
Nezahvalne ste i ne vidite kako bi izgledalo da nema ko da vam voli i ugadja deci, da popusti onda kada vi ne uvidjate da mozda nekada preterujete i da ste prestrogi sa svojim pravilima, da i deci ponekad treba izduvni ventil...
Nece njih pokvariti cokoladica vise ili popustanje na neka od vasih pravila, znaju oni i pre nego propricaju kod koga, sta i koliko mogu.
Svodite porodicu na najminimalniji broj clanova, a sutra cete se cuditi kada dete ni prema vama ne bude pokazivalo empatiju, a ne prema okolini i jos cete biti srecni ako ne bude imalo neke znake depresije.
Naucite vi njih da vole i bake i deke i tetke i striceve, a to ce se najvise sutra njima dobrim vratiti u zivotu.
budi srecna sto su daleko od tebe,da imas svekrvu kao moju,zenu s pedest lica,bila bi zahvalna sto su daleko od tebe
Andrijana, moze li coveku da fali nesto za sta ne zna i nije nikada osetio?
Toliko o lupetanju...
MicikaNs apsolutno delim tvoje misljenje! Visak paznje neznosti i ljubavi nikome ne moze da skodi:) Takva deca razvijaju visok nivo empatije i srecnija su u zivotu. Poneko kinder jaje ili bananica viska i nije neki veliki problem.. Problem su losi medjuljudski odnosi..
Lupetas zeno, moje dete ima isto jednu babu i dedu i sta sad. Ja nisam imala ni jednu babu i dedu, pa sta mi fali, nista. Naravno da treba da vole i postuju babe i dede, ali takodje i oni treba da postuju i pridrzavaju se toga da smo mi roditelji i da mi vaspitavamo decu. Da mu je sto puta baba ili deda, ima da postuje neka pravila.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »