Komentari za tekst "Firmu prodali, a trudnice ponovo ostale na cedilu"

Komentara
6
Ostavite komentar
Radila sam u ovoj firmi bas u tom periodu. Otvorila sam bolovanje u novembru jer sam trebala biti operisana. Slutili smo da se nesto desava ali nismo znali konkretno sta se desava. U medjuvremenu ja sam operisana 11.12.2018. a 14.12.2018 su mi javili da dodjem po papire i radnu knjizicu. Dva dana posle operacije iako sam bila na bolovanju ja sam odjavljena. Dobila sam resenje o otkazu kao tehnoloski visak i radnu knjizicu I nisu nam uopste trazili bilo sta da potpisemo.Trudnice I porodilje su navodno prijavljene ponovo na Beograd ali zbog dugovanja te firme bukvalno prema svemu nemaju pravo na nista.
Meni nikako nije jasno kakve veze imaju trudnice i porodilje sa prodatom firmom? Zar njima ne treba drzava da isplacuje naknade? U sadrzaju vesti se dalje ne spominju trudnice, samo u naslovu. Ako ja nesto nisam dobro razumela, moze li neko da mi pojasni?
Ja sam u mojoj firmi bila u takvoj situaciji gde poslodavac nije davao plate pa mi je u socijalnom rečeno ako radnici ne dobiju platu ne mozete ni vi trudnicko kad dobiju oni i vi cete. Firma se zatvorila ja izgubila pravo na trudnicko a ono sto mi duguju nikog nije briga. Ni meni nije jasno zašto kad drzava to plaća...
Evo da odgovorovim,posto je ovo o mijoj firmu rec.po starom zakonu je uvek prvo poslodavac uplacivao zarade i onda refundirao od drzave.e posto je firma u blokadi i prodata,opet nam.treba potpis direktora nai obrasce sa kojim se potrazuje novac.i jedva smospavala ga nasli,pa je bio nestao ipa ponovo se javio.pa se nadamo da cemo sad dobiti isplate.a trudnice su odjavili sa ostalim zaposlenima "greskom".pa smo mi porodilje ostale jedino prijavljene u zatvorenoj firmi.
Srbistan zemlja raj za lopove i politicare...Neka bezi ko god moze....
Naprotiv trebamo sve majke,žene,devojke izaći na ulicu i da srušimo ovakav sistem!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »