Komentari za tekst "VANREDNA VEST: Novi problemi u novosadskom porodilištu"

Komentara
29
Ostavite komentar
veliko je to porodiliste i glavno u vojvodini mora da se otvori neki racun na koji ce se uplacivati donacija ko koliko moze za saniranje objekta u svakom pogledu od kupatila do kreveta izolacije itd.


porodila sam se u septembru. sto se grejanja tice ne znam,ali za sve drugo sve pohvale,kao i za vejnovica!
hrana moze da se jede.
ne znam ali toliko strasnih prica sam cula o betaniji da sam se jedva odlucila da odem tamo,a sve je proslo i vise nego savrseno.
O Betaniji sve najlepse! Trenutno sam na patologiji, par sati je bilo hladno, odmah su dosli majstori dva tri dana i sredjivali. Sad je sve okej. Na odeljenju gde su bebe je super toplo.
A zasto se niko ne bavi porodilistem u Valjevu ?! Najmanji problem novosadske bolnice je sto ce biti hladno. Smesno ! A sta je sa konstantnim povredama beba na rodjenju u valjevskoj bolnici ?! Da ,prijavila sam ih MINISTARSTVU ZDRAVLJA zbog brahijalne pareze plexus. Na bebi od 3250gr,50 cm. PORODJAJ NIJE BIO KOMPLIKOVAN ,BEZ IKAKVIH INSTRUMENATA JE BEBA IZVUCENA - SAMO GRESKA LEKARA ! Licno mi je rekao da mu je zao sto je doslo do povrede jer PORODJAJ NIJE BIO KOMPLIKOVAN ! Ok ,desava se ! A da na odelenju fizijatrije UPORNO leze mame iz te bolnice. Moj prvi odlazak od 9 zena (maximalan broj prijema ) 6 iz te bolnice . ZAPITAJTE SE ,RESITE ,ZATVORITE IH ! Da pricam da su uslovi KATASTROFALNI ??
Bebama sa tim povredama rukice vise pored tela ,NEMAJU NIKAKVU FUNKCIJU ! Oporavak zavisi od tezine povrede DA LI CE SE UOPSTE DESITI ,KAKAV CE BITI i ostalo. . .
OSTANES BEZ ZIVACA U SITUACIJI U KOJOJ NAJVISE TREBAS DA UZIVAS ! ODVAJANJE PO MESEC DANA SA BEBOM DA BI TIH MESEC DANA PROVEO U BOLNICI. Pauza mesec dana kod kuce , SA KONSTANTIM VEZBANJEM i onda opet mesec dana bolnice. . . i tako u krug ! Godinama ! plus banje ! I dodatno ,finansijski -PRESKUPO !
u pitanju je Tirsova bolnica gde sam odlazila da se dete vezba. A da se zapitaju pojedini i KAKO JE TIM BEBAMA I STA SVE PROLAZE OD SAMOG RODJENJA DO KRAJA NJIHOVOG RAZVOJA . . . NE MOGU OD BESA SVE NI DA NAPISEM ! A SVASTA BIH IMALA I IMAM DA KAZEM !
I evo, devojcica mi ima 2 pune godine ,danas smo zavrsili sa ambulantnim vezbicama u Tirsovoj. I NISAM JEDINA ,A NI POSLEDNJA ! NA ZALOST ! Dok SVI sede skrstenih ruku ! A ti "divni " valjevski lekari samo uzimaju cast posle svakog porodjaja drze decu u povoju ,STO NIKAKO NE SME !!!! I prave se da nisu videli. Pa sam i upoznala dosta zena koje su TEK KOD KUCE videli da sa bebom nije nesto uredu. NEKA NEKO REAGUJE ! MINISTARSTVO ZDRAVLJA- NIJE REAGOVALO UOPSTE NA NAS POZIV ! A ako treba BILO STA pored svega ovoga da se kaze ,da dobijete kontakte zena koje znam ,koje su isto prosle -TU SAM ! U POLA DOBA DANA I NOCI ! Sem toga ,sve podatke imate i u Tirsovoj na fizijatriji od SVIH zena koje su iz Va dolazile i dolaze . . . TUGA !!!!
A proverite i cene terapija u Koviljaci . placa se puna cena i za mamu i za dete (iako mama nema terapije i ne moze naravno da ode ) ,a svako zeli da leci svoje dete sto bolje moze. Samo finansije ne dozvoljavaju svima . Fond odobrava 1 godisnje. sto za tu povredu ne znaci nista da se 1 godisnje tretira. Banja mora bar 2x godisnje. Pa ,izdvojite 200.000 (mozda i malo vise) da lecite dete 4 nedelje (koliko se preporucuje trajanje terapije) .
Porodila sam se pre dva meseca,gore gde su bebe sa majkama je stvarno pretoplo.Ja sam bila dole u odeljenju gde su bebe rodjene ranije i sve zene su se smrzavale.I same sestre su govorile da je hladno dole,pa nam donesu bebe na pola sata i vode ih gore da se ne smrzavaju,tako kazu..
Porodila sam se pre dva meseca,gore gde su bebe sa majkama je stvarno pretoplo.Ja sam bila dole u odeljenju gde su bebe rodjene ranije i sve trudnice su se smrzavale dole.I same sestre su rekle da je hladnije dole i onda nam pokupe bebe za pola sata da se ne smrzavaju,tako kazu..
I ja sam se isto porodila u decembru i lezala na patologiji. Bilo nam je pretoplo u sobi, niko se nije zalio da promaju. Na hranu se uvek zale,mada meni nije jasno zasto. Svaki dan je bilo meso ili riba, dorucak,bareno jaje,sir,krem sir,pileca prsa,kiselo mleko, cak smo imale i junece meso sa makaronama jedino sto je sve neslano kao i svako jelo u svim bolnicama, pa lepo razmazene zene u onim ogromnim koferima ponesite malu teglicu soli i videce kako je hrana ukusnija. Samo nikako nije hrana za pse kao sto neke zene pricaju.A ako hocete hotel i klopu sa 5* onda idete u privatno porodiliste platite od 3-5000€ i uzivajte.
Te koje se zale na takvu hranu u porodilistu nek dodju u Kosovsku Mitrovicu sledeci put da se porode. Jesce kiflu i jogurt svako jutro,za rucak boraniju,grasak,supu,a za veceru mesni narezak,sardinu,krompir corbu i slicno. Ista je ishrana i za porodjene prirodnim i carskim putem. Ko se porodio carskim rezom nedelju do 10 dana je u bolnici, kreveti se raspadaju. Ne mozete da ponesete cak ni svoje papuce i spavacicu,nego vam daju u porodilistu. Spavacice su zakrpljene,papuce one gumene iz proslog veka. Ne smete ni torbu da ponesete. Sve sto vam treba za licnu higijenu u jednu kesu smete da ponesete. Cak donosite i infuzije koje primate posle porodjaja. Tusevi su otvoreni,svako ko prodje vidi vas jer su i vrata pokvarena. Tako da zene, u odnosu na nase porodiliste,imate pravi hotel sa 5*.
Generalno medicinari odlaze u inostranstvo, zasto samo pominjete Betaniju? Na osnovu osuda dve, tri mame, nemojte generalizivati.
Meni je strasno da neko moze da kaze "razmazene zene" za mame koje zele minimalne higijenske i zivotne uslove. Koliko placamo zdravstveno osiguranje i razne poreze trebale bi sve bolnice da izgledaju kao privatne, a ne kao zona sumraka!!!
Slazem se...ali postavljam pitanje ko napravi NEHIGIJENSKE USLOVE??? Zaposleni?Ne,oni imaju posebne toalete...2 puta sam se porodila(nije vazno gde) ali da li one zene koje bacaju uloske gde stignu,to rade i u svojoj kici/toaletu? Da li ako im curi krv i kaplje to ostave tako i kuci...zar nije sramota ostaviti tako iza sebe i ocekivati da sve bude cisto i uredno? Zar nije sramota da se to tako ostavi i mimoidjes se sa nekom zenom(koja onda zna ko si i kako si aljkava)? Nemogu ni cistacice nekad da postignu da je svugde sve sjajno i cakum-pakum...nije tesko biti fin.
Ja sam se porodila u novembru i bilo je pretoplo u sobama. Osoblje je bilo divno bez ikakve zamerke. A da pitate porodilju pored mog kreveta ona ce vam reći sve najgore o njima. Zašto ne znam,ali sve joj je smetalo. Toliko ima razmaženih žena koje traže manu u svemu,a kući im sigurno nije bolje. Pa nisu došle u hotel.
U Krusevackom porodilistu isto nije imalo grejanje, i nema jos uvek, bebe i mame se smrzavaju, pokrivamo decu sa 2-3 cebeta! Bebe pocele da kijaju!
ja sam se porodila pre dva meseca tacno,i onda je bilo pretoplo,mislim da se ene zalim sad,ali sto se toga tice bilo je da smo prozore otvarali,ne znam sta se sad desava.Jedino bih se oko hrane slozila,da bi kolicinu mogli povecati jer ipak su porodilje gladne,a s'obzirom da ne moze nista da se unese.
Koliko znam u porodilistu je toplo al nebi komentarisala medicinsko osoblje.Neljubaznost i bezobrazluk na zavidnom nivou.
Ja sam ležala na patologiji trudnoće i u sobi mi je bilo pretoplo da smo otvarali prozor. Jedino što je hrana užasna, kao da hrane psa na ulici, a ne žene koje nose dete u sebi. Više bi se žalila na ishranu.
Izasla sam iz Betanije pre nedelju dana, 6 dana sam provela tamo, setale smo samo u spavacicama i morale prozore otvarati da malo udje vazduha, pretoplo je bilo. 😊 A osoblje je i vise nego fino, dobro i profesionalno.
Neka se zale direktoru i vlasti vezano za stolariju i bezobrazne medicinske radnike. Nece Bebac popraviti tu nista. Zalosno je sve ovo sto nam se u drzavi dogadja.
ja sam juce radila aminosintezu I lezala na patilogiji,u sobi je bilo pretoplo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »
Super ideje kako da od preostalih kuvanih jaja napravite ukusna jela koja ćete u slast pojesti… »