Komentari za tekst "Od 1. jula za prvo dete 100.000 dinara"

Komentara
51
Ostavite komentar
Da li je iko dobio 100 000 dinara od drzave za prvo dete?
Zasto sve bebe( prvo dete) rodjene pre 1 jula nemaju 100.000
Pozdrav svima. Nacula sam da beba i majka moraju biti prijavljene na istoj adresi da bi se ostvarilo pravo na tih 100 hiljada. U prevodu, ako se dete prijavi na oca, a on i supruga nisu na istoj adresi ostaje se bez para. Da li neko nesto zna o tome?
Bruka i sramota sta se radi u ovoj "drzavi"! Pozivaju na rast nataliteta, a sprdaju se sa narodom!
A sta je sa bebama koje se rode pre prvog jula, u aprilu, maju...?! Molim za odgovor
¨Zakon stupa na snagu na snagu 1. januara 2018. godine, a počeće da se primenjuje od 1. jula. ¨
A sta to konkretno znaci?
Zakon stupa na snagu na snagu 1. januara 2018. godine, a počeće da se primenjuje od 1. jula.
Em ukinu pdv, daju 5000 nek oni kupe sve bebi za 5000, em tek od 1.jula stupa na snagu ovih 100000. Znači mi pto se porodimo od februara do 1.jula dobijamo jedno veliko NIŠTA... sram ih bilo, što nisu sačekali do prvog jula pa onda ukinuli pdv. Na trudnicama su našli da kradu, lopovi svi do jednog.
Od kad se primenjuje ovaj zakon? Da li cemo mi koji se porodimo 2018. Ali pre jula imati pravo na jednokratnu pomoc i iznos koji je planiran zakonom?
A za drugo i treće, četvrto dete, da li se nešto promenilo?
Da je krenulo od 01.01. bunili bi se oni koji su decu dobili pre toga. Sram vas bilo. Decu ne radjate za pare nego za sebe. država nije ni dužna da dá bilo šta.
A sta imas da kazes za majku koja je nakon sto je ostala trudna kad je to saopstila poslodavcu ostala bez posla.. A muz joj radi za 35 000 dinara. Zive kao podstanari i placaju stan.
Prvo mi je dete porodila sam se 30 januara i naravno da se potresam kad nesto obecaju a to isto ne ispune. Ne treba mene da bude sramota. Ja sam dete rodila za sebe al svet je nepravedan. Da li ti uopste znas koliko para treba za bebu. Konkretno moja beba je od 2 meseca na adaptiranom mleko jer ja nisam imala svoje mleko. Da li znas koliko ta 1 kutija kosta. A koliko njoj treba za mesec dana. Da li znas da je odeca za bebe gotovo iste cene kao za odrasle. I zbog cega mene i zena koje su u slicnoj situaciji treba da bude sramota?
Slazem se sa Milenom ali samo za prvi deo komentara.. Da je poceo zakon da se primenjuje od prvog januara, bunili bi se svi koji su se porodili pre tog datuma! "zasto oni dobijaju a mi ne", to nam je u krvi, ne Srbima vec coveku kao ljudskom bicu. Ali da drzava nije duzna nista?! Tu se ne slazem ni malo! Drzava svakom zaposlenom uzima 29.99% bruto plate a poslanici piju kafe za 10 dinara, doruckuju i rucaju za 20 i 30 dinara u skupstinskom bifeu?! Pa to nema ni u studenskoj menzi! Gde odlaze te pare iz budzeta obicnog smrtnika? Drzava je i vise nego duzna da izdvaja za novorodjencad!!
Draga Milena jako mi zao sto tako mislite! Naravno da svako od nas radja dete za sebe a ne za nekog drugog ! Posebno ne za drzavu! Ali mi zivimo u tavoj drzavi da su nam plate bedne ,gde svako ima kredit za nesto i gde je novca nikad dosta! Da ne spominjem skupu bebi opremu! Drzava Srbija nije duzna da da bilo sta trudnicama i porodiljama ali ako svaka drzava na svetu moze da finansira decu cak i do 18-te godine onda moze i Srbija da isplati za novorodjence neku crkavicu! Da naglasim samo da Vlast prica kako treba da se radi na natalitetu a uslovi za trudnice,porodilje,bebe,decu su jako losi! Znam nazalost mnoge koji su racunali na pomoc od drzave ali slce ostati uskraceni za istu! I ne znam da li ste uvideli da se ceo problem nastao zato sto ce za tu crkavicu ostati uskraceni oni koji ce se ostvariti kao roditelji u periodu od februara do jula! Pozdrav!
Drage mame, na bebac sajtu sam pronasao da je rok za podnosenje zahteva za deciji dodatak 6 mesexi bakon rodjenja deteta. Pa sad po nekoj mojoj logici, mame koje su se porodile u maju recimo, mogu da sacekaju 2 meseca da zakon stupi na snagu i da onda podnesu zahtev. Ne verujem bas da ce da kazu: ,,vasa beba je rodjena u maju, ovo je samo za bebe rodjenje nakon jula''.. Srecno svim mamama!
Ee to je i meni palo na pamet, ja se poradjam sad u aprilu, što znači da imam 6 meseci fore da predam taj zahtev. Ali onda mi nije jasno zašto kažu da se za decu rodjenu pre jula isplaćuje po starom...
Drago mi je sto je konacno nesto uradjeno po ovom pitanju. Sa druge strane mi je zao sto to obecanje nije ispunjeno od 01.01.2018. Ja sam licno u situaciji da cu bebu dobiti u maju mesecu i racunala sam na te pare. Sve u svemu se nadam da ce sve dobro proci sa bebom, pare dodju i odu. Sve mame ljubim i zelim sve najlepse.
Vau pazi ti to zakon izglasan al od 1.jula kao nijr moglo od 1.januara ala im vera!!! Nesto o cemu se prica godinama da ce se glasati, mesecima unazad da ce biti od sledece godine i onda BUM - bice ali znate tek od leta... Sta reci...
Ja kapiram da svakome treba novac, ali ne shvatam ovakve komentare, tipa znači mi koje smo se porodile danas ne dobijamo, mi koje ćemo se poroditi u januaru ne dobijamo i sl. Šta vam nije jasno? Zakon važi od jula 2018. i od tada se primenjuje. I ne znam po kom osnovu mora početi da važi od januara. Jednostavno su 1.jul odabrali za početak.
Najbitnije pitanje zasebnog racuna za naknade i vece kontrole poslodavaca nije reseno. Nismo racunali na 100000 jer mi je termin danas, ali mi je zao porodica koje jesu, kompletna oprema za bebu moze da se pokrije za te pare. 5000 umesto povracaja na pdv je sramota. Sve je ovo sramota, ali nisam iznenadjena. Otici iz ove zemlje je jedino trajno resenje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »