Komentari za tekst "Usvojen Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom"

Komentara
15
Ostavite komentar
A zasto ne istaknete da je maksimum naknade koji porodilja moze da primi na bolovanju zapravo 3 prosecne plate, sto je jako bitno za zene koje imaju platu vecu od toga?! To je cista kradja! Bolje da je takvima ukinuto pravo na “pomoc”, odnosno “dodatak”, nego sto im se otima posteno zaradjen novac! Sad zena koja se mucila da zavrsi fakultet i ostvari se u poslovnom svetu treba da odvaja iz svog dzepa i da daje onima koje su fakultet, a neke i srednju skolu, videle samo na vestima?! Sramota!
Nista od isplate razlike bebama rodjene pre 01.07.2018 - sramno! Zasto ne moze da vazi ovaj zakon od pocetka 2018 godine kao sto je pricano
Moje dete je igrom slucaja rodjeno u inostranstvu, u 32 nedelji, i tamo se po rodjenju ne daje bcg vakcina kao ovde, sta onda to znaci, da je ona nepotpuno vakcinisana?A da udjemo u EU sutra(citaj nikad) ni kod nas je ne bi davali vise.Glupost, a ko sastavlja zakone i nije cudno nista.
Znaci povećanje jednokratne važi i za bebane rodjene u martu ili ?
Nazalost ne. Samo za decu rodjenu od 01.07.
Чиста дискриминација невакцинисане деце! А овамо се као боримо против дискриминације у било ком облику! А шта ако моје дете не сме да прими вакцину из одређених здравствених разлога? То значи да не заслужујемо ни динар од државе?
Ако је тако, хвала лепо, не треба нам!




Наравно да смо искључиви јер је живот нашег детета вреднији од пар стотина хиљада динара...

А били бисмо неодговорни ако бисмо га и поред упозорења вакцинисали.

Sto ste tako iskljucivi, pa ako imate razlog zasto be smete vakcinisati onda ste izuzeti od vakcinacije. Uostalom da li ste vi vakcinisani i sto ste toliko protiv vakcinacije, jel zato sto Jelena Karleusa kaze da nije dobro za vase dete?
Da,zaista...Sta sa tom decom?Moj sin nije primio vakcine iz zdravstvenih problema,imamo citavu fasciklu raznih izvestaja i nalaza lekara,i potpise i pecate da se iste ne primaju do daljnjeg.A drugo dete je na putu...Sta se onda desava?
Verujem da ako postoje medicinske indikacije zbog kojih dete ne prima vakcinu je tolerantno i opravdano ali da ce se i proveravati u skladu sa zaknom. Prva se slazem da treba da postoje neka pravila a osnovno je imunizacija i obrzovanje. Zbog neodgovornosti roditelja smo dosli do epidemije a i neobrazovanja dece.
Sta je bilo sa porodiljskim bolovanjem? Ono sto su govorili da mora imati 18 meseci radnog staza?
Zbog novog zakona i obracuna porodiljskog u koji ne ulazi prosek plate dok sam na trudnickom, vec 18 meseci pre otvaranja trudnickog (znaci pre povecanja plata) ostacu uskracena za 5000 dinara mesecno naredne 2 godine (trece dete u pitanju), ukupno 120000. Znaci, negde uzmu a negde daju pa mu dodje isto.
Da ne pricam o tome sto moj ginekolog nije zeleo iz svoje bahatosti da mi porodiljsko otvori 45 dana pre termina, odnosno 30.juna jer bi mi se tad obracunavalo po starom, ali to je vec druga tema...
Imaces porodiljsko umesto trudnickog, neces biti uskracena.
Molim te, reci mi samo da li su ti pravili problem oko otvaranja porodiljskog 45 dana pre termina? Da li je bila potrebna neka posebna dijagnoza? Sto je najgore, imam zaista mogucnost od prevremenog porodjaja 😣
Meni je otvoreno 45 dana ranije, sto znaci da mi je uzeta cela plata od trudnickog. Moraju da uskrate, ali sto neprimetnije... Celih 50.000........
Zar postoji mogućnost otvaranja porodiljskog više od 28 dana pre termina???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Razlozi prestanka sisanja mogu biti različiti, ali ovo nije majčina greška »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »