Komentari za tekst "Kako da vaspitate sina, a kako ćerku?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Imam i cerku i sina i mislim da nema neke velike razlike. Prolazili su kroz slicne faze u slicnom uzrastu mada su razlicitog karaktera. Priznajem da je sa sinom mnogo lakse jer je pokupio tatin miroljubiv karakter dok je cerka prznica na mamu. U svakom slucaju punoooo ljubavi i strpljena i sve dodje na svoje mesto. Uzivajmo dok su mali tako brzo porastu..
Slazem se ja sa Dacom i Mladenom po pitanju vaspitanja, ali to vazi i za cerke, jer nisu ni one bas tako mala nevinasca kao sto bi trebale da budu, barem sto se tice nasilja kao sto rece Daca.
Nisam mislila da treba da sede mirno i sve ostalo za haljine :), nego sve vise ima devojcica koje tuku devojcice, videla sam svojim ocima, (uzrast 3-4 godine) cak i napadju decake, osetili na svojoj kozi. Niko ne bi trebao da trpi nasilje, bez obzira na pol.
Slažem se sa vašim komentarom ali moram da se nadovezem. Devojčice ne bi "trebale da budu" nevinašca jer su i one osobe baš kao i dečaci koje ispoljavaju i nezadovoljstvo i agresiju i ljutnju i treba im omogućiti i taj ventil, samo ga usmeriti na pravi način, a ne servirati im da moraju da budu lutke u čipkanim haljinama koje sede mirno jer "tako treba", koje moraju da trpe i da se smeškaju. Možda će im to pomoći da odrastu u snažne žene, a ne one koje trpe sve, pa i nasilje, jer nisu navikle da smeju da se pobune i uzvrate.
Slazem se sa Dacom u potpunosti
"Na kraju, pokušajte da se nosite sa svim dečjim bubicama i nestašlucima i potrudite se da uvek budete podrška svojoj deci ma kog pola oni bili..." ovo je najbolji savet :)))
lepo rečeno,sve potiče iz porodice s obzirom koliko ima nasilja u porodici šteta što ranije mame nisu malo više se edukovale da sinove vaspitaju a knjiga je bilo uvek....mislim generalno
bravo bravo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »