Komentari za tekst "Telo nakon porođaja: 5 promena o kojima se žene stide da govore"

Komentara
22
Ostavite komentar
Stopala brate narasla svaka trudnoca po broj vise 😔☹ sada nosim 2 broja vise neego pre dve trudnoce.Uzas 😞
Ne znam, porodila sam se na carski :-)
Dva puna meseca od porodjaja... Nikakve od ovih pomenutih nuspojava nemam... Moj porodjaj je bio tezak i rodila sam krupnu devojcicu, ali je sada (od 40-og dana) sve u savrsenom redu! Verujte sve! Tako da, od zene do zene se razlikuje... Kao sto ni trudnoce kod iste zene nisu iste, tako ni proces oporavka. Kod nekih traje duze, kod nekih krace. Uglavnom, sve uzivamo u svojim bebama...
Famoznih 40 dana od kada krece sve na bolje 🤗
Nemam ništa od navedenog,a ko radi redovno Kegelove vežbe i ko ih je radio celu trudnoću ne treba da brine o ovim stvarima.
draga ana,porodila sam se prije 2mjeseca.. i bas sam bila u soku kad sam vidjela ranu posle 40 dana.. nemam nikakav bol.. posle porodjaja 15 dana vec sam mogla da sjednem. ali vise nisam gledala svoju ranu da ne bih opet bila pod stresom :) na pregled nisam bila. prvo zbog obaveza drugo imala sam smrtni slucaj pa sam se zaokupirala drugim stvarima. ali samo me zanimalo koliko treba vremena da zaraste. a za odnose da ne pricam. a od straha rane tek necu moc da se opustim jos ni za dva mjeseca. hvala ti na odgovoru.
Ja sam samo imala problem da zadržim mokraću kada kijam ili sd jako zasmejem, ali uz vežbice brzo to prodje. A da mi je vagina veća nego što je bila - da, jeste, osećam prilikom odnosa, ali sam baš skoro stavljala tampon i još uvek paše. Dobra stvar je što je vagina mišić, koji može da se zategne, zato, samo vežbice i nema problema. ^^
.... koliko dugo treba rana da zaraste posle porodjaja? ..
Sve zavisi... Zarastanje moze da traje dugo ako je rez ili cepanje bilo veliko, a sav uradjen lose... A znam da se neke zene oporave i za desetak dana :-)! Vazno je da gledas da ti rana bude suva i cista (pretpostavljam da te porodjaj tek ceka?) ali to bi sve trebalo da ti kazu u bolnici i da ti preporuce cime da tretiras ranu. Ja bih jedino rekla da obavezno reagujes ako bol krene da se povecava umesto umiruje jer to moze da znaci da je doslo do infekcije ili da je ostao neki konac.
.... koliko dugo treba rana da zaraste posle porodjaja? ..
,,vetrovi":) i tamnija koza na navedenim mestima
meni su i narasla stopala a i nemogu dugo da zadrzim mokracu.
Kegelove vezbe radi uporno ,pomaze protiv inkontinencije!
Niste naveli strije..
Zato što se o strijama priča. Ovo je artikl o stvarima o kojima novo pečene mame ne pričaju jer se stide.
Ja sam prirodno i nista od ovoga nemam. Navela bih samo epiziotomiju kao nesto prolazno, ali mnogo realnije od svega navedenog u tekstu!
Do promena dolazi usled hormona i prirodnog procesa sirenja , a ne kako se ko porodio,kao i grudi ne opustaju se usled dojenja vec usled dejstva hormona, uglavom kod mene je br. 2 cest problem a sve ostalo je isto kao i pre. Genetika i nacin zivota imaju kljucnu ulogu u svemu!
Baš ohrabrujuć tekst za buduće mame! To važi,uglavnom,za one koje se porode prirodno, ja sam carskim, i samo su mi porasla stopala od navedenog 😠😂
i ja sam na carski i stopala mi se nisu rasirila :-)
Isto tako i meni:-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »