Komentari za tekst "Za prvu bebu od države 100.000 dinara"

Komentara
33
Ostavite komentar
E svaki izbori isto. Ne nasedajte na ove fore i molim Bebac da ne prenosi ovakve laži.!
Ovo je već 3-4 put da na ovom sajtu izađe ovakva laž samo sa drugim datumom. Prošli put ste napisali da se PDV na bebi opremu ukida jer od 01.01.2017 stupa bovi zakon po kom će porodilje dobijati 100.000din za prvo dete u celosti a za ostalu decu na rate, zapamtila sam jer sam tada bila trudna. Pa nisam skupljala fiskalne račune pa su produžili rok za PDV pa se porodila u maju pa nisam dobila ni paketić u Narodnom Frontu.
Pa sam se sama informisala ba sajtu grada Beograda i videla da imam pravo na 39.000 din. Papirologiju sam skupljala mesec dana! A novac još nisam dobila! U međuvremenu su taj iznos smanjili na 10.000din ali olakšali papirologiju... Tako da molim Bebac da ove predizborne budalaštine ne objavljuju, neka ostave to Informeru i Pinku na ovom sajtu su uglavnom majke i trudnice a mi najbolje znamo kako stvari stoje i vređate nam inteligenciju.
Hvala
Ja sam Srpkinja, ali mo je muz Crnogorac i zivimo u CG gde cu se i poroditi. Necu dobiti nista, mada bih verovatno dobila da imam neku vezu, ali mi ne pada na pamet da se cimam, jurim i nerviram oko toga. Od CG se ne dobija nista.
Mislim da cu imati pravo na tu mesecnu pomoc do bebinih godinu dana, jer sam student ovde. Zene na birou i studenti dobijaju oko 64€, koliko sam ja upucena.
Raspitaj se jos malo, trebalo bi da se dobija, mozda ne kao u Srb, stvarno ne znam, ali se dobija...ja sam dobila 100€ + paketic sa svim potrebnim stvarima za bebu. Zene koje su na birou godinu dana nakon porodjaja mjesecno dobijaju neku manju sumu novca...mozda je to na opstinskom nivou samo, ne znam, ja sam se porodila u Pg, kao sto rekoh, raspitaj se 😉
Zakon ce biti izglasan krajem godine i 100000 ce se davati odjednom
100.000 rsd za prvo dete? Daj bože da bude tako.
E pa nije 39.345,83 rsd, vec 38.244,00 rsd..... Jadno....Al sta da se radi, daj sta das...
Ja dete radjam sebi a ne drzavi tako da me bas briga da li je 40 ili 100.000 dinara.. Trebam da se porodim u oktobru, tako da me taj zakon nece ni dokaciti. I ne potresam se uopste. Svaka pomoc je dobrodosla ali malo je glupo diskutovati koliko je ko dobio, nase majke nisu dobile nista pa su nas radjale.😉
Tako je! Novac je neophodan, ali, čekati da nam neko da je iluzorno. Lepo je dobiti bilo kakav poklon, ali, ne preterujmo!!
A komentari tipa "šta ćemo mi koji smo dobili manje?" su više nego odvratni! Ima puno njih koji nisu dobili ništa pa su srećni sa svojim bebama.
Vrhunac je jedna trudnica koju poznajem, imala problema sa začećem, i jedan spontani, pa sad na održavanju trudnoće i stalnoj terapiji, pita koliko smo mi para dobili a koliko li će ona para da dobije. Meni su te stvari strašne.
, s tim sto ja nisam mogla da dobijem ni tih 39. Ni dinara ni za sta. Jer moj muz ima neku nekretninu koja vredi. Od koje nemamo ama bas nikakve koristi, sto uostalom nije ni bitno. Ako neko prokomentarise da i ne treba da dobijem taj novac mogu samo da mu kazem da je tuzni kreten. Taj novac nije socijalna pomoc. Ni dinara, dok mi poslodavac ne placa 3 meseca tokom porodiljskog nista, od 6 meseci koliko sam uspela da iskamcim ukupno za trudnicko plus porodiljsko. Ajde poslodavac i nekako, pristala sam na to jer su drugi uslovi dobri. Ali drzava kad me zajebava (ona i dozvoljava poslodavcu takvo ponasanje uostalom, sto bi oni bili socijalna ustanova), pa mi se jos smeje svakog dana... uh
Nemam, draga :(, i obratila sam se Ombudsmanu zbog diskriminacije, evo zbog cega:

,Ukoliko majka ili članovi porodice u kojoj živi plaćaju porez na imovinu na poresku osnovicu veću od 12.000.000 dinara neće imati pravo na roditeljski dodatak.''

Potpisujes potvrdu pod krivicnom odgovornoscu da ti i clanovi tvoje porodice u kojoj zivis (!!!!), ne samo muz,nemaju takvu nekretninu. Slucaj je hteo da jedan clan ima, doduse od toga nemamo niko nikakve vajde, samo troskove. Sto nije ni bitno u celoj prici. Dakle NI DINARA ni za sta nisam mogla da dobijem. U tom trenutku ja bez primanja od poslodavca 3 meseca, muz nezaposlen. Sto je opet irelevantna okolnost, ali sto da ne spomenem. Farsa od drzave.
vi imate pravo na roditeljski dodatak bezobzira na nekretninu... ko vam je to rekao? to mozda nemate pravo na deciji dodatak i pomoc porodilji ako imate veca primanja po clanu porodice cini mi se da je 8500. proverite u 27 marta u socjalnom.pozdrav
Sramota!!! I po važećem zakonu nemoguce je dobiti pomoc koliko papirologije traže i koliko odugovlače !!! Ma sve je ovdje sramota-na brdovitom Balkanu!!!
Koliko ja znam iz "prve ruke" moguce je da ce biti od oktobra meseca :) red bi bio da se gdin Vucic pobrine za Srbe a ne tamo neke iz inostranstva kojima daje drzavljanstvo i posao. Nije mi jasno zasto vise vrednuje "strance" nego "svoje" Srbe....
100.000 na 24 rate ako sam dobro razumela?! Pa to je 4.166 din mesecno. Ni za pelene. Mozda ce neko da kaze "bolje ista nego nista", ali ako vec hoce da se otvore onda neka daju ceo iznos a ne da nam seckaju i da nam daju crkavicu.
Jednokratno. Na rate ide za drugo,trece itd. Za prvo dobijes odmah, ali to ce da vazi od momenta od kada zakon stupi na snagu za tu decu koja se tada rode....nista unazad
Pa lepo....ako bude.....od drzave dobila 31000 i nista vise....pa sad gde je ostatak???
Pred izbore stalno ista prica..ko jos veruje u ove smejurije...
A nije istina da smo mi koji smo predavali za pdv dobijali vise novca, obecali su u prvoj godini zivota bebe po 43000 a u drugoj 30000 da mozemo da vratimo.
odnesemo papire i onda nam daju po 3000 4000 za pdv. sramota
znaci mi koje smo postale majke u oktobru i inace u 2016toj za nas po 5000. A gde su jos 58000 din razlike? ja sam dobila 37000 od drzave.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »