Komentari za tekst "Naučnici roditeljima: Ne tucite decu!"

Komentara
6
Ostavite komentar
Danas naucnici tvrde sve i mi odmah prihvatamo,à kad nam roditelji nesto kazu i generacije prije,to ne neznaju oni.PA sto onda postoji toliko dobrih ljudi i pametnih punih postovanja ako taj odgoj nevalja?!Nasilje ne podrzavam ni u bilo kojem obliku pogotovu nas djecom,al pravilno vaspitanje nije nikome skodilo.Ja znam X svojih prijatelja koji nisu dobili ni jednu opomenu vaspitnu pa su otisli u krivom smjeru à neki nisu ni zivi.Treba se truditi odgajati n'a pravilan nacin al nisu sva dijeca ista,pogotovu danas jer imaju sve,treba ih zastiti i voljeti al i nauciti postovanju i da odrastu u Dobre ljude,samostalne à ne razmazena derista koja ce nasteti sebi i ostalima,jer vrijeme je lose i teze.Nasilje NE odgoj DA
Bravo za mame!!!Ali mnoge mame imaju probleme ako zive u zajednicama pa babe i dede znaju bolje...Ju,nikada ni jednu knjigu nisam procitala,lemala ih kad pogrese i vidi u kakve lepotane su odrasli!To je nesto sto se cuje na svakom koraku,nazalost,u ovoj zemlji gde je zivot najcesce po zajednicama zbog materijalne situacije!
Iz očaja i ja kaznim svoju devojčicu pa se posle kidam u sebi. Jako je teško, sada je u "ne " fazi.
Problem je i nedostatak vremena koji dovodi do toga da lako gubimo strpljenje. Svakako ću pročitati knjige koje ste preporučile drage mame i poručiću tatama da malo više budu kod kuće, pa će mame imati predaha i sačuvati živce i biti bolje majke.
Nekad to covek uradi iz ocaja,kad ne zna sta bi vise. Veoma je tesko stalno skretati detetu paznju na druge stvari i sklanjati ga od predmeta koji moze da ga povredi. Tu mislim na malu decu-2,3 godine. Vidim da je moje dete pocelo da udara drugu decu kad nesto nije po njegovom i mislim da sam ja kriva za to. Dala sam mu los primer. U zadnje vreme se zaista trudim da ga ne pljeskam,ali zaista je tesko. Toliko sam bila protiv nasilja i sada sam,ali moji trenuci ocaja su me vise puta naterali da ga pljesnem. Procitala sam knjigu "Kako vaspitati dete i sacuvati zivce" i zaista ima dosta korisnih saveta,a nasilje je iskljuceno. Planiram da nabavim jos knjiga o roditeljstvu,ako neko zna jos neku dobru neka mi preporuci.
Tanja,hvala puno na podrsci i preporuci. :)
I sama sam se često našla u istoj situaciji, još kod mene dva 2,5 godišnjaka :) Polako se smiruju no imaju dane kad ih baš krene pa skretanja pažnje gubi svoju svrhu, čak šta više nekad imam osećaj da još više pobesne. Prosto je taj uzrast izmedju oko 1,5 god i 3. godine težak za dete kao i za roditelje. Deca razumeju više nego što mogu da nam kažu, a roditelji ne razumemo baš uvek šta žele i eto problema. Izbegavam ćuške jer kao i vi, primetila sam da je jedan dečak počeo da udara, ali nekad...uh, nekad je to zaista teško, pa ruka nekontrolicano poleti... Trenutno čitam knjigu Džo Frost: Vodič za roditelje - ima puno praktičnih saveta pa ako imate vremena, svakako preporučujem da je pročitate :) Svako dobro i polako...vi bar uvidjate i priznajete svoj problem, čak šta više radite na tome, mnogi ne stižu i do prvog, što znači da ste dobra mama :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »