Komentari za tekst "Iako se nije preporučivao, bebe smeju jesti kikiriki"

Komentara
4
Ostavite komentar
Konačno. Još u trudnoći su me užasavali saveti da ne jedem ovo ili ono, a tek za vreme dojenja! Kaže svekrva nemoj jesti jagode. Jeste, pa sutra kad dete krene da jede i razvije alergiju pitamo se kako, a da nije možda tako što za 9 meseci u stomaku i najmanje 6 meseci po rođenju nije imalo kontakt sa alergenima. Meni je ovo stvar logike, nisam stručnjak.
Danas jedno kazu, sutra drugo. Nisam pametna
sad mi vise nista nije jasno.Zasto onda moje dete koje je pokazalo alergijsku reakciju na neke nutritijente treba iste da izbegava dok se ne obave razni testovi i dok ne prodje odredjeno vreme kad bi se moglo desiti da je prerastao alergiju?
Njima, doktorima, to verovatno sve deluje jednostavno, ali roditeljima, previse komplikovano. Ne zna se koga poslusati, verovatno ce i svaki doktor drugacije reci... ja sam sa prvim detetom izbegavala dosta stvari, na koje je "alergicna", zbog ekcema, medjutim sa drugim detetom (u Kanadi sad), isto kao u ovom clanku. Kazu, do 6 meseci starosti dete treba sve da proba. Od 4-6 meseci. Meni je to ipak bilo malo prerano, pocela sam da dodajem sa 5 meseci postepeno namirnice, ali sa 7 do 7 i po, vec je jeo sve (i kravlje mleko 3.2%). Dete odlicno, nikad problem sa ekcemom (za razliku od prvog, koje je imalo velike komplikacije od ekcema, a do godinu dana sam strogo vodila racuna sta ce pojesti)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »