Komentari za tekst "Trebaju li muškarci da gledaju ženu dok se porađa?"

Komentara
6
Ostavite komentar
Muskarci olako shvataju trudnoću svoje supruge kao i porodjaj,smatram da bi trebali da budu prisutni prilikom porodjaja jer bi tek tada shvatili koliko zapravo trebaju da vole,poštuju i štite to biće koje se raspada od bolova dok se oni opijaju,švalerišu i glupiraju na razne nacine!Mmnogi se zeni podsmevaju dok je na porodjaju i totalno su neozbiljni, jer su isključeni iz tog dogadjaja i smatraju da je to ženska stvar...začas će ona to...nebih ovo pisala da sve nisam lično videla svojim očima!!!Zato nije ni čudo sto brakovi kratko traju,sto muževi zlostavljaju žene,sto im otimaju decu nakon razvoda!Moraju biti uključeni što više od početka do kraja trudnoće!To je jedinini način da shvate ozbiljnos cele situacije i da se u njima probudi saosećanje!Trenutno je njihov posao jedino da NAPRAVE DETE!!!A posle sve stiže na gotovo....
Iskustva su razlicita. Ja sam zelela i mnogo sam ponosna na svog muza sto je bio uz mene.
Moj suprug je bio uz mene u porođajnoj sali, uz savršenu trudnoću, imala sam vrlo težak porođaj sa ozbiljnom komplikacijom, da bi nakon 12h mučenja, završio carskim rezom, bili smo životno ugroženi i dete i ja, i verujte mi da suprug nije bio tu uz mene u tim najtežim trenucima, da me drži za ruku, kvasi lice i vrat, usne, masira, da me teši, ne znam kako bih izdržala. Svaka meni čast, ali svaka čast i njemu. Osetio je bar delić patnje i muke da se naša princeza Lana donese na svet i sada nam je odnos nikada jači. Savet svim tatama, podržite vaše žene u sali, nikada se ne zna kako porođaj može da se završi!
Slazem se totalno. Razumem ipak sve one zene koje zele partnera uza sebe. Ja licno mislim da je to stvar porodilje, lekara i babice. Ostavimo taj "prizor" za sebe. Ipak mi smo supruge, ne moraju bas svuda da ucestvuju. Tacka :-)
Muz treba da je Tu...to jedna velika podrska za zenu ...i to dijete je dio njega Kako sto je majke i On treba na neki nacin da ucestvuje
Živim u Sloveniji i ovdje 85% očeva je prisutno na porođaju. Moj muž takođe je bio prisutan i ne bi ni za šta propustio rađanje svog djeteta. Bilo ga je strah kako to sve izgleda, ali je sjedao pored moje glave svo vrijeme i bio je presrećan što je presjekao pupčanu vrpcu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »