Komentari za tekst "Iako je zakonom zabranjeno, moguć upis dece u vrtiće i škole bez vakcinacije"

Komentara
10
Ostavite komentar
sto se plasite da ce nevakcinisano dete ugroziti vakcinisano? ako ste vakcinisali dete , znaci zastitili ste ga...
Veće su šanse da se zarazi dete nego što će mu biti nešto od vakcine. Ja sam za imunizaciju. Što ja da bijem glavu kad drugi su to zakonom uredili.
Recite to pred roditeljima čija su deca gadno stradala od vakcine
Ne razumem zasto se zakon ne primenjuje ako postoji. Zasto se dozvoljava roditeljima da se tako ponasaju I ne vakcinisu svoju decu?
I tako budu ugrozena I nasa vakcinisana!
a objasni mi zasto se ti plasis ako ti je dete vrc vakcinisano?
Pa ako su vakcinisana kako onda da su ugrožena? Zar vakcinu ne daljete jer smatrate da vam štiti dete??
Niko od pedijatara nije spomenuo da je sve vise dece koja su alergicna na neki sastojak vakcine. Imam dvoje dece starija devojcica je uredno vakcinisana dok beban nije jer mu je dijagnostikovana celijakija zatim alergija na mleko tj. na laktozu i kazein zatim tu je i soja, jaja i jos stvari. Njemu su tri razlicita imunologa i profesori-pedijatri zabranili dalju vakcinaciju. Tokom lecenja od Nisa do Beograda sam se susrela sa puno dece sa tim problemima koja takodje nesmeju biti vakcinisana. Sta da rade takva deca? Zato je i procenat nevakcinisane dece veliki nije samo strah roditelja kako se propagira.
Kad smo mi bili mali, 80tih, bilo je 3 obavezne vakcine, sada je naraslo do 10. Nisam siguran da je to dobro za nasu decu, svi smo mi prelezali i zauske i varicele i ja ne znam nikoga kome se to iskomplikovalo. Svi mi imamo trajni imunitet, za razliku od vakcine koja ima dejstvo 10 godina.
Takodje ono sto me zabrinjava nige u zapadnom svetu MMR nije obavezan, cak se u Japanu daje kao tri odvojene vakcine, zbog povecanog broja autisticne dece. Zasto to mi negiramo? Zasto nam ne daju mogucnost izbora? Zasto ne mogu da platim vakcine posebno svaku i da ih dajem u razmaku od min 6 meseci?
Nisam pristalica teorije zavere, ali meni ovo nema zdravu logiku.
Upravo tako , MMR kao da je nekakva posebna vakcina koja treba da odradi neku magiju nad novom populacijom
Japan je inace zabranio MMR pre 7 godina , a ko uspe da pogleda zabranjeni film Vaxxed sve ce mu biti jasno
Ja sam 1986 god nisam bila vakcinisana MMR vakcinom. morbile sam prelezala sa 6 god i nisam imala nikakve komplikacije. Moja sestra koja je starija od mene i koja je primila vakcinu se zarazila od mene i tesko ih je podnela. sto znaci da i vakcinisana deca mogu da obole a da komplikacije zavise od organizma do organizma. rubeolu sam prelezala 2010 god. imala sam 24 god, trajalo mi je nedelju dana i osecala sam se kao da imam obicnu prehladu. tako da price o vakcinama da ce deca koja nisu vakcinisana imati komplikacije a deca koja su vakcinisana nece...nisu tacne. sve zavisi od imuniteta. niko ne bi smeo da tera roditelje na nesto sto ne zele za svoju decu. ko zeli da ih vakcinise neka vakcinise ko ne zeli ne mora i kraj price.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »