Komentari za tekst "Kad se svekrva, mama i tetka umešaju u skidanje temperature"

Komentara
16
Ostavite komentar
ko bi bio dovoljno lud da ode iz kuce kada ima sve nabrojane osobe tu. za te situacije sluzi muz da ode do apoteke,a vi lijepo pripazite da vam se doticne osobe ne docepaju djeteta i lijepo izbjegnete da ih ne uvrijedite, posebno mamu i svekrvu. ipak su i one majke to ne treba zaboraviti.
Pa Sta ako se da savet?!. Ne Mora se prihvatiti a ni odbaciti. Pa nisu svekrve,mamr I tetke babaroge. I one Su imale decu kojoj Su obarale temperature. I ja Sam u nedostatku cepica I brufena upotrebljavala sirce I hladne kupke. Kakav tekst!!
uff i ja sam se najezila i iznervirala. prvo nema se tebi ko sta mesati u to sta ces ti rasiti sa svojim detetom. ti pametna i slusas doktora. da je baba ili mama toliko pametna bila bi doktor
Jaoj bre, već se ježim na neke stvari. Beba se još nije rodila a svekrva se već ptetvara u mirođiju. Nekoliko meseci pre je govorila-što ne volim one nametljive babe i dede što ne daju mladima da budu roditelji 😄. Sad mi priča kako je umesto portikle bolje da koristim gazu za brisanje usta detetu...?
Hmm...vidim da sve mlade mame sve znaju ne treba nista nikog da pitaju.. Mislim da je ovaj tekst malo nakarikiran ali ako je ovako onda je zaista strasna situacija. Naravno da i moja mama i sveki mi daju savete za sve i kad pitam i kad ne pitam ali mi ne smetaju. Za temperaturu krompirici na tabane su provereni. Rekla mi svekrva ja pokusala i uspela. Za kasalj crni luk, kupus na grudi. Rekla mi mama ja probala, uspela. Ipak su one nas lecile i nije bas da nista ne znaju. Malo postovanja, malo kulture i poslusajte savet starijih ipak su iskusniji. Nista vas ne kosta da probate svakako je prirodan lek bolji od bilo kod sirupa. A ako ipak previse vam dosadjuje kazite im to na lep nacin. Nije tesko biti fin.
E to je vecita borba kad zivite u zajednici... tada pogotovo. Meni su govorili da bebi od 3 meseca dam da jede slaninu. Boze moj,pre 30 godina se tako radilo... A sto se oblacenja,vaspitanja,zubica i ostalog tice - e tu su svi pametni,samo mama nista ne zna. Svi zavrsili medicinu pa su nasli za shodno da se mesaju u sve to i kad su pozvani i kada nisu.
Treba samo znati nekad pametno odgovoriti.Ja nikad necu zaboraviti moja svekrva je pocela sa "pametovanjem"jos dok nismo imali decu.Pa gde da mi stoje case,pa gde da mi stoje solje,tanjiri itd. Mi tek poceli da zivimo zajedno pa hajde necu dizati frku mozda ce proci otisao joj sin iz kuce pati..To je sve tako trajalo dok nije proslo nekih godinu dana.Doslo je do toga da smo poceli suprug i ja da se svadjamo,a svadje nikuda nisu vodile isli smo u nedogled.Dok jednog dana je li nazove mene svekrva.Tipicna pitanja kako smo,sta radimo,sta kuvam.Konverzacija na mestu je li.Da bi ona meni nakon par minuta rekla"Je li snajka ajde peci malo mom sinu kolaca,njemu zna tako pasti secer ako nedeljom nesto ne ispeces" ja prsla.Mozda i nije neka zamerka ali je bila kap koja je prelila casu.Na to sam joj odgovorila "Znate ja bih rado volela ali vas sin vise voli nedeljom na radnoj ploci da radimo nesto drugo umesto da pecem kolace". Na to je zanemela i vise nikad me nije nista pitala.
Hahaah hit. Treba ih na vreme staviti na svoje mesto 👏
E salu na stranu, ovo sa rakijom i kukuruznim brasnom radi pos'o kad sirup ne pomaze.
Pre par meseci beba dobila temperaturu ujutru i ceo dan muz i ja te situpi, te masiranje, te tusiranje, sve smo probali... U domu zdravlja su nam dali uput za Tirsovu ukoliko joj ne spadne do uvece. Na kraju od nemoci i ocaja poslusam svoju mamu i natopim kukuruzno brasno u razblazenu rakiju i stavim joj u carapice i ne verujem svojim ocima- temperatura joj je bukvalno spala za 15ak min sa 39 na 36.5.
Kaze mi mama posle da ona ni meni ni bratu nikad nije dala sirup za temperaturu 😕
Valja poslusati starije ponekad 😊
Nije mu spala T od rakije i brašna nego što je lek koji ste mu dali počeo delovati.
Pa kako bih im ja rekla,ovo je jos i tek kako blag nacin...izasle bi na vrata sve cetiri,pet,koliko ih je vec bilo i uvredjene i ljute i ko zna u kakvom raspolozenju...kazes na vreme da se njihovi saveti nece uvaziti ni sada,ni kasnije i odmah stavis do znanja i resis stvar
Valjda postoji neko postovanje prema majci da joj se saopsti sve to na lep i kulturan nacin, a ne tako da izleti na vrata. Jedna je majka ❤
mama i ocuh, svekar i svekrva neizostavni i moj tata periodicno, dever i njegova devojka (nemaju dece)!
Moja mama: "Daj mu da jede sve, mi smo tebi dali pasulj sa 3 meseca!" Hvala mama care... I veciti konflikt izmedju mame-"joojjj obuci mu jos jednu duksericu bas je hladno!" i svekrve-"aj da ga skinemo malo golog bas je vrucina!" za istu temperaturu... :/
Nema boljeg leka za temperaturu od pametne svekrve... 😂
hahaahhaha jaoooooo ovo je tekst za mene :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »