Komentari za tekst "Trend jednog deteta sve češći u Srbiji"

Komentara
6
Ostavite komentar
Koje crno jedno ... ja četvoro , sesa troje , Drugarice sve po troje , komsinica petoro ...
Svi vrlo dobro znamo zasto je ovaj trend prevladao,ili ce tek da prevlada..Ja licno ne spadam u tu grupu,trenutno sam u devetom mesecu trudnoce,ocekujem 4 dete.Daleko od toga da sam bogata,zivimo prosecno,radimo i suprug i ja,kad kazem radimo,ne mislim na osmocasovno radno vreme.Trudili smo se da decu naucimo sta su prave vrednosti,da to svakako nije markirana garderoba,najnoviji modeli telefona...ali isto tako ni oni ne odskacu od svojih vrsnjaka.Ali isto tako zbog zakona kojih kod nas nema ili se prosto ne postuju,vreme koje se provede sa decom,je daleko od onog koje bi trebalo da se provodi.Isto tako trudnice kod nas su kao 13 prasici...nikakva prava,sve se placa,na isplatu bolovanja cekamo 3 meseca..Na porodiljsko ce verovatno biti isto tako..I onda se pitamo zasto se parovi ne odlucuju za vise od jednog deteta,ako se odluce i za to jedno.Tuzno,ali istinito.
Trend jednog deteta je sve cesci u ovoj zemlji jer iz razloga sto se niko od glavesina nije postarao da roditelji koji imaju i to jedno dete mogu da uzivaju u njemu. Umesto toga,razmislja se o pukom prezivljavanju jer je ekonomska situacija mladih porodica danas u Srbiji teska sramota!
U pravu ste Ljiljana svaka cast.
Porodica je bio socijalna zajednica supruznika i njihove dece..kako vi definisete porodicu? Mozda su mene u skoli pogresno ucili..
Ja ne znam gde i kad se to radio popis, ali mene niko nije pitao o broju clanova u zadnjih 15 god. Nema ni 5 miliona stanovnika vise, a ne 7. Od '95 se samo pozdravljam, oprastam i masem ljudima iz okoline, a niko se nije vratio. O potomcima necu ni da pocinjem...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »