Komentari za tekst "Naučnici imaju novi stav: Zašto ne treba kupati bebu svaki dan?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Nije objasnjeno zasto ne treba kupati bebu i zasto je to bolje za nju.Ciste gluposti.Svako voli kad se istusira uvece tako i bebi prija.
nije ovo nista novo, oduvek se o tome raspravljaju oko nege
Mi nikada nismo bebu kupali svaki dan,vec na 2-3 dana. Nema ni potrebe za tim,oni se ne prljaju kao odrasli. Sto se spavanja tice,iako ima 18 meseci,budi se nocu jos uvek,bio okupan ili ne.
draga Ada,pokusavaj ti shvatiti kako god hoces,iskreno mislim da ne gresimo ni dr ni ja.Moja beba nema nikakav osip po telu,ni temenjacu niti bilo kakav drugi problem kozne prirode.Inace sada sam totalno ubedjena da sam mnogo vise gresila sa starijom decom koju sam kupala svako vece,pa mi stariji sin i dan danas ima probleme sa ekcemima i osetljivom kozom.Bebica o kojoj trenutno govorim je trece dete po redu.I jos jedna veoma vazna stvar,plodova voda je za bebu prirodno okruzenje dok je u maminom stomaku,cim se rodi voda vise nije prirodno staniste za bebu,vec vazduh.Naravno svako vece perem bebu sebamed sapunom da ne bude i tu zabune.Veliki pozdrav!
Vec dugo se prica o znacaju svakodnevnog ne kupanja beba.Ja podrzavam taj stav.Korist nije nesto sto ce se odmah primetiti al svakako se u velikom broju slucaja mogu prevenirati najcesce bolesti danasnjice kod dece a to su alergije.
Nas dvoje kupamo našeg Petra svaki put kad obavi veliku nuzdu, ali ne uvek sapunom, vec toplom vodom. Najmanje jednom nedeljno ga okupamo od glave do pete sa decijim sapunom. Ne koristimo vlažne maramice. Svako radi kako misli da je najbolje za svoje dete. U Norveskoj prvih 15 dana bebu ne kupaju. Pedijatri se nisu uopste usaglasili i stalno menjaju misljenja.
ja moju bebu kupam jednom mesecno po preporuci pedijatra
Au!
Pokusavam shvatiti kako se osjeca beba koja se kupa jednom mjesecno a devet mjeseci je plivala u stomaku? Da li beba ima tjemenjacu, pelenski osip? Ne znam odakle da krenem sa pitanjima jer mi je strasno ovo sto sam procitala. Ne znam ko vise grijesi, pedijatrica ili Vi sto ste poslusali.
Slazem se da ne bi trebalo koristiti preterano kozmeticke preparate, jer je bebina koza nezna i osetljiva,dovoljna je i obicna voda, ali se ne slazem sa tim da ih ne treba kupati svaki dan. Ja bebu od rodjenja kupam svako vece, ne kvasimo uvek glavu ali lagana kupkica im sigurno pomaze da se opuste, osecaju lepse, lakse zaspu i lepse spavaju.
Apsolutno se slazem! Bebi prija svakodnevno kupanje, moja beba vristi od srece kad je svucem uvece za kupanje. Ma koliko da deluju ciste, uvek imaju tragove bljuckanja i balavljenja po vratu, rukama...I mene su kupali svako vece pa nikad nisam imala problem sa kozom.
Pa nista se nece dogoditi bebi ako je kupana svakog dana. Barem se mojoj nije nista dogodilo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »