Komentari za tekst "Konačno: Prijavljivanje beba za 15 minuta!"

Komentara
11
Ostavite komentar
Srbija nije samo Beograd!
sve je to super i onda vas doceka roditeljski dodatak i morate da pribavite sve papire za Centar za socijalni rad. Ne podlezu Zakonu o upravnom postupku.
Ja sam se porodila u NF u martu, ovo nije postojalo, ali smo ipak fobili uverenje o prebivalistu za bebu na kucnu adresu za nekuh mesec dana. Ovo je odlicna akcija, samo sto treba nekoliko meseci da sve ZAISTA krene da funkcionise kako je zamjsljeno :)
A u kojim porodilistima je trenutno dostupna ova usluga?
Porodila sam se u NF u avgustu, prijavili smo bebu elektronski, pred izlazak iz bolnice, zaista je kratko trajalo. Izvod iz maticne knjige i drzavljanstvo smo dobili na kucnu adresu posle nekih 10-ak dana, a karticu zdravstvenog osiguranja posle otprilike mesec dana. Zaista mi je mnogo olaksalo citavu proceduru i ustedelo dosta vremena. Pocetkom prosle godine sam dobila prvu bebu i morali smo licno da obidjemo sve saltere, sto je bilo vrlo nezgodno, posebno uklapanje sa bebinim rasporedom hranjenja. Stoga, sve pohvale za ovaj program, nadam se da ce uspesno da zazivi u praksi. Jedino sto mislim da bi trebalo uvesti da sa ostalim dokumentima stize i potvrda prebivalista, koja trenutno ne stize, a potrebna je za neke druge namene (npr.za roditeljski dodatak). Pozdrav
Neće olaksati, jer dokumenti mesec-dva neće stici na adresu, i onda ce roditelji izgubiti mogućnost za dobijanje besplatnih paketa, ker negde treba predati izvod u prvih mesec dana... Moj muž je sve papire rešio za 3-4 dana, tako da ne razumem čemu "osavremenjivanje"..
Ja dobih minuse, a svi kazu da im ne stizu dokumenti.. Da radi kako treba, podrzala bih..
Pozdrav za akciju, ko je osmislio. Samo, bilo bi lepo da funkcioniše do kraja. Nijedan dokument nam nije stigao na kućnu adresu. Suprug je morao da ide u opštinu po izvod. Ipak neki pomak, nismo morali nigde da idemo prilikom prijave.
Uprostili su prijavljivanje a je već dva meseca nijedan jedini dokument nisam dobila na kućnu adresu.
odlicno

Sjajna stvar! Porodila sam se u junu u KBC Dragisa Misovic gde smo na taj nacin prijavili bebu i sva dokumenta stigla na kucnu adresu posle par dana!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »