Komentari za tekst "Zabrana reklamiranja zamena za majčino mleko se ne poštuje"

Komentara
11
Ostavite komentar
Podrška majkama koje nisu uspele da doje. Njima treba podrška jer je sve postalo prepuno omalovažavanja adaptiranog mleka i dizanja dojenja u nebesa.
Pa i savetovalista su puna raznih plakata, cak su i stocici za presvlacenje i pregled beba obelezeni nazivima mleka.
I ne verujem da to može uticati na nekoga da ne doji.
Obidjite prvo Narodni Front cekaonice su prepune reklama raznoraznih proizvodjaca.
Ja nisam imala dovoljno mleka i nisam mogla da dojim duže od dva meseca. To ne znači da nisam htela! Probala sam i čajeve,izmuzavanje,literaturu,kao da sam radila seminarski rad,ali eto-nije islo.
Zbog cega se ne bi reklamirali?!A sta sa majkama koje iz raznih opravdanih razloga ne mogu da doje decu?Ili sa bebama koje na zalost ostanu bez majke?Zasto ne bismo bili upuceni u raznovrsnost adaptiranih mleka?Ja sam iskljucivo dojila oba deteta ali svejedno smatram da se sad odjednom preteruje sa dojenjem.Imam utisak da cemo sad poceti da omalovazavamo one koji svoju decu hrane adaptiranim mlekom.Zasto je dozvoljeno da se reklamiraju cipsevi,smoki,pizze,pljeskavice,sladoledi,vestacki sokovi itd.kad to nije zdrava hrana koju treba iko od nas da jede,pogotovo ne deca?
Hvala na podršci. Nisam uspela da dojim ni dan i osećam se kao da detetu dajem da jede nešto ilegalno. Mnogo je počelo da se preteruje sa dojenjem. Jeste to super, ali bože moj šta sad, nije najbitnija stvar na svetu. Odjednom je to postala i jedina stvar koja spaja majku i dete... Doživljavala sam stresove zbog nekih tekstova i kvazi istraživanja koja postoje samo u teoriji a u praksi nigde. Na kraju, kad ja vidim da moja beba napreduje više nego dobro, kako je sa mesec dana jaka kao neke sa tri, više mi ništa nije bitno.
Ja sam uvek za dojenje ali ovaj komentar zasluzuje aplauz!
Eh da mogu 100 pluseva bih ti dala 😊
Apsolutno se slazem sa tobom,svoju bebu sam dojila samo dva meseca ostala sam bez mleka i sad sam verovatno najgora mama na svetu.Podrzavam dojenje da sam mogla dojila bih ali sta kad zena nema mleka?Zar je to razlog da se baca drvlje i kamenje na adaptirano mleko?!Sad ako nisi dojila bebu na klupi u parku nisi ni dojila jer to niko nije video.
svaka ti na mestu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »