Komentari za tekst "Ovo se NE GOVORI mami koja ne doji"

Komentara
45
Ostavite komentar
Dojila sam bebu mesec ipo dana, mleko je jednostavno prestalo... Imala sam tezak poradjaj koji je na kraju zavrsio carskim rezom, nakon toga su tek usledile komplikacije oko rane, prerano su mi skinuti konci, rana je pocela da curi, dva meseca previjanja i stiskanja rane... Stalno sam slusala savete doji, doji... beba mi je plakala i budila se na sat vremena da sisika, na karju sam joj uvela dohranu i napokon je spavklala i bila sita. U bolnici su mi rekli da budem srecna sto mi je mleko uopste i krenulo.
Najgore od svega je sto imam potrebu da se pravdam zbog cega ne dojim svoje dete.. ja znam koliko sam suza samo isplakala zbog toga.
Tako da drage moje mame ne osudjute, vec brinite o tim andjelima i uzivajte u svakom danu provedenom sa njima,
HVALA vam na ovome u ime svih nas koje nismo mogle da dojimo! Svaka, ali svaka rec kao da je iz mojih usta izasla. Veliki pozdrav jedinom portalu koji brine o porodici.
Ja poludim od komentara- svaka zena ima mlijeka! Ma odakle mi???? mjesec ipo dana doji, stavljaj dijete da sisa, izvlaci pumpicom, pij cajeve, galone vode, tople peskire ma nema i nema presusilo. Babica mi je poslije 15 dana rekla stace ti mlijeko a ja na silu
pokusavala i nece. Moja mama nije dojila mene, sestra isti slucaj i ja.. Sta mi se desilo? A da, kad je stalo 10 dana obraze susila nisam toliki sam stres sebi napravila citajuci te silne podrske dojenju. Evo moj andjeo od Bebelaka ima 10 mjeseci, 12kg i 80cm. Ja sam srecna majka uzivajuci u svakom novom danu sa njim i njegovim otkricima, osmjesima i srecom. Jer on je zaista jedno veselo, zdravo, srecno i voljeno dijete a to je sve sto u zivotu zelim.
O zaboga kad smo mi zene prestale da podrzavamo jedna drugu umesto sto se stalno osudjujemo?! Da komentarisemo tudje?Da ogovaramo? Pa ostavite se gluposti da li neko doji ili ne,cuvajmo jedna drugoj ledja umesto sto stalno nanosimo bol jedna drugoj pogrdnim komentarima.
Bas tema u pravom trenutku za mene...jos u porodilistu sam se mucila da dojim bebu i nismo ostvarile dobar kontakt zbog mojih ravnih bradavica ali trudila sam se kad smo dosli kuci i izmuzavala mleko koliko je imalo, nekad 40, nekad 60, 80 nekad 20 ml...i dodavala adaptirano...porodila sam se na carski rez i nazalost imala kiretazu posle 15 dana od porodjaja zbog propusta doktora, bila sam slomljena i psihicki i fizicki...eto hvala Bogu ipak je sve sada dobro, bila sam na jakim antibioticima i primala metergine i nisam ni mogla vise da dodjim bebu a mleko samo nadolazi...i sada kad sam se malo oporavila vise nemam zelje da dojim svoju bebu, stres me je slomio, stalno se izmuzavam i bacam mleko jer sam cesto nervozna i beba je takodje kada joj dam moje mleko a i dalje se muci i ne zna lepo da sisa...i tako zelim da prekinem mleko ali svi me osudjuju jer ga imam...i ne znam sta da radim...bila bih zahvalna eto da cisto cujem jos necije misljenje...
Mila, pusti sve oko sebe koji te pritiskaju, slušaj svoje srce. Stres je učinio svoje i zato si u lošem psihičkom stanju. Ako potraje još neko vrene potraži savet psihologa. Verujem da lekari i pedijatri nemaju vremena niti su previše zainteresovani. Izdrži još malo, a onda kada se ti i tvoja bebica uskladite uživaćeš veruj mi. Mislim da će ti dojenje pomoći da se središ. Imaš pravo na to da se osećaš loše. Biće sve u redu uskoro.
pokusaj da se oslobodis stresa..mnoge od nas su prosle kroz tezak porodjaj. najvaznije je da si ti sad dobro, kao i beba. razgovaraj sa psihologom jer mozda imas blazi oblik porodjajne depresije... oslobodi se stresa i doji svoju bebu, ako vec imas mlijeka! tvoje mlijeko ne odgovara bebi jer joj prenosis svoju nervozu. cemu nervoza kad imas malu bebu, zivu i zdravu. sve ostalo se zaboravlja, za to se zivi!
meni to lici na depresiju. popricaj sa nekim psihologom i sa svojim ginekologom. sto se dojenja tice,sve informacije imas. tu odluku moras sama da doneses.
E čudnih li žena!!! U narednom tekstu moraću da budem prosta, izvinite!!!
Šta se koga boli k.... da li ja dojim ili ne, da li sam odustala u startu, da li sam se mučila, da li sam imala mleko ili nisam, kakve su mi bile bradavice i da li je beba mogla ili nije mogla da ih izvuče, da li imam zdravstvene razloge za prestanak ili mi dojenje ide ko od šale!? Iskreno zabole me za mišljenje pojedinaca a i mase, tako ni sebi ne dajem za pravo da imam mišljenje o ženama da li doje ili ne!!! Ono što volim da vidim to su srećne, zdrave, buckave male bebane, njihova ishrana se mene ne tiče!!! Žene moje drage, majke, način na koji hranite svog bebca ne meri vašu veličinu kao majke, samim tim što ste bebca ili bebce nosile ispod srca,što ste radovale svakom ultrazvuku samo da bi čule najlepši zvuk na ovom svetu, otkucaje malenog srca, što ste prošle kroz porođaj prirodni ili carskim rezom i ugledale najlepše stvorenje na ovom svetu, i što ćete ga voleti najviše i pružiti mu ljubav i zagrljaj, to je dovoljno da budete svojoj deci majke. Ostavite se prepucavanja, gledajte svoja posla i brinite o svom životu i o svojoj deci a za drugu će već njihove majke brinuti najbolje što mogu. PRAVO NA IZBOR JE PRAVO NA ŽIVOT!!! Uživajte u svojim bebcima jer brzo odrastaju. 😘😘😘
Suština u jednom komentaru. Bravo!!! Sledeći put kada neko poželi da objavi tekst o (ne)dojenju, bolje neka umesto toga objavi tvoj komentar. Bravo!!! Još hiljadu puta bravo!
Ja mislim da je najbitnije da je beba sita i zdrava! Malo vise vaspitavajte decu a ne da se brinete sta je jelo i da li je i kada dozvoljeno. Najveci zadatak roditelja po meni je da decu izvedemo na pravi put i da se potrudimo da budu dobri ljudi.
Dojila sam mesec i po. Jednostavno nije bilo mleka, prestalo, presusilo. A i u tih mesec i po ga nije bilo dovoljno beba mi je non stop plakala. Poceli smo da koristimo Humanu, i evo je moja beba ziva i zdrava samo na plafon sto se ne penje. Tako da gospodje koje misle da su popile svu pamet sveta kad kazu da beba MORA da se doji, neka jedu g...., beba MORA BITI SITA. Pozdrav za istomisljenike....
Slazem se sa tvojim misljenjem.Ja jesam dojila bebu 12meseci ali da nisam imala mleka beba bi morala na dohranu AD mlekom a zaista ne vidim nista lose u tome. Ipak je najbitnije da je beba sita i srecna a i majka takodje.
Jedva sam čekala da pročitam komentare... Ha ha 😂 😁 Svađajte se samo, kriva vam neka majka ili neko dete što ste neispunjene i iskompleksirane!!! 😇
Da znas, kako se samo ne umore vise od istih komentara i rasprava, svaki dan neki clanak o dojenju i isto zvalavljenje i raspravljanje.
Postalo je "popularno" ne dojiti i čak osudjivati dojenje, jer je glupo, sto je po meni van svake pameti! Treba ohrabrivati dojenje a ne nazivati ga glupim!
Desava se i obratno na primjer ja od moje komsinice koja Nije dojila stalno dobijam pitanje:" a do kad ces da dojis a dojis li. a meni je spas sto ne dojim to je "petljanija "... ti si glupa sto dojis..." Ne treba se miješati nikome njegova stvar doji li ili ne! Nije lako i jednima i drugima
Boze....koliko glup i povrsan tekst...majko mila...
Hahahhaha ovo se opet ipak pretvorilo u seljanu i prepucavanje dojilja i ne dojilja!Upravo pogresno shvacena poenta!U SE' I U SVOJE KLJUSE.Stvar izbora pa ako si odlucila da ne dojis,onda nauci i da zivis sa osudjujucim pogledima,uvek ce ih biti.Niko te nece pitati za razlog.
Ljudi koji osudjuju su puni kompleksa i hrane se ponizavanjem drugih ljudi. Bedno...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »