Komentari za tekst "Dojenje vs adaptirano mleko"

Komentara
31
Ostavite komentar
Dojila sam bebca do 2ipo meseca, imala sm puno mleka ali je slabo vukao pa sam se i izmlazivala i davala mu, pocelo je da opada, jos se i razbolim( visoka temp i sl.) jaki lekovi i pauza u dojenju i to je bilo to....uzaludni pokusaji da povecam kolicinu mleka,sve je bilo dzabe....
A na pitanje dojenje vs ad...tu se odgovor zna uvek je majcino mleko bolje, naravno to ne znaci da treba preterati i dojiti dete do besvesti...
Meni je ovo prva beba, nisam znala nista od dojenju... U porodilistu su mi rekli da imam uručene bradavice, da moram na vestacke.. Međutim beba nije prihvatila vestacke, iako sam par vrsta proizvođača probala.. Bila je više na dohrani prvi mesec, zatim sam počela moje mleko u frižider da stavljam i grejem kada je gladna.. I sada neće dohranu nikako :)
Svaka mama ima dovoljno mlijeka!!! Ispocetka je to malo jer bebi i ne treba vise, i razlog zbog kojeg beba stalno trazi dojku je zato sto ima urodjenu potrebu za dojenjem i to pomaze nadolasku mlijeka, sto se vise izdoji vise nadodje, a davanjem AD-a samo se uskracuje mlijeko u dojkama i naravno da nema dovoljno jer bebi se ne nudi dojka i sve smo zaposlene, nemamo vremena, imamo obaveza, jer tesko je lezati po 3h sa bebom koja cucla dojku i svaki peti je gutljaj, ali zadovoljstvo je neminovno kad nakon sedmicu dana vidis da tvoja beba napreduje a hranjena iskuljucivo tvojim mlijekom!!
bla,bla,bla.........
Svaki ovakav članak je postaje uzrok nesuglasica, rasprava, pravdanja. Dojila, ne dojila, majka nije manje ili više majka.
Ponavljate teme,dosadni ste...Usput dajete zenama novi povod da se raspravljaju ko zna najbolje i svadjaju..
Moja beba je na mlečnoj formuli i ne grize me savest sto nisam imala mleka. U pokusajima da dojim moju bebu pravila sam pritisak i na bebu da sisa i na mene da mi uspe,oboje smo bili nervozni i ne zadovoljni. Kad smo presli samo na formulu,ja sam se oslobodila pritiska okoline da treba da dojim postala sam smirena ,a ne nervozna i moja beba je postala zadovoljna jer je bez mucenja postala sita. I ne vidim zašto ne bi imali dobar kontakt ja i beba ako ne sisa? Ja sam mu majka i dajem sve od sebe da moje dete bude srecno i zadovoljno! Nisam mu dala neki osnovni imunitet,jednostavno nisam imala mleko. Al sa zdravom hranom,zdravim nacinom života i puno ljubavi dacu mu najbolje sto mogu. Moja beba će sada devet meseci prati kompletan razvoj tog uzrasta,puzi,hoće da stoji,govori na svoj način tata,mama,baba 😀 Dajem veliku podršku mamama koje doje,možda ću ja sa drugim detetom uspeti.
Bravo!
Moja beba ima punih 6 mjeseci i samo sisa. počela sam joji davati kasice polako od 5 mj. ali odbija i sada... Savjeti iskustva vaša?
Opet ova tema! Zasto bi nekoga bilo sramota ako ne doji dete? Mislim da je dosta pravdanja u komentarima na ovu temu. Da li neko doji ili ne, zasto je prestao i kada. To je licna stvar svake majke.
Ja ne razumem zene koje misle da do pete godine deteta doje svoju decu i da je to najbolje sto wu mogle da uvine za svoje dete. Ne, niste bolje majke zbog toga! Ne, ne voli vas vase dete vise nego neko drugo dete neku drugu majku! Nemam nista protiv dojenja- ja sam svoje dete dojila punih 10 meseci, i tada je kvalitet mleka opao i ne vidim razlog da dete i dalje dojim. To sto pricate da je super i da detetu Znaci- samo sebe zavaravate! Detetu nije dovoljno to sto sisa i ne znaci mu posle nekog perioda to mleko. Vi samo ne Znate kako da odviknete dete od sise, to je jedini razlog .
I ja sam svoje dete dojila 10,11 meseci,i to je sasvim dovoljno, sve nadalje je samo navika bebina, ali i mamina, i prvo sam izbacila dnevni podoj.. odvikla sam ga sokom od koprive stavim malo sirupa i razblazim sa vise vode koliko samo da ima sladji ukus i tako se uspavljivao... odma nakon toga smo i dudu izbacili, jer mi je besmisleno da on u drugoj godini zna i da psuje a vuce dudu, iako je njegova mama do trece godine jedva izbacila 😀😀
Veliki pozdrav za sve mame koje se brinu za svoje bebe, nije bitan nacin hranjenja bitno je da su uz njih,mnoga deca su ostavljena i nemaju ljubav koju imaju nase bebe. 💜
Naravno da me ne grize savest.
Moja bebica je predobra, zdrava, prelepa, uziva, samo se smeje, i ako pije AD ;)
Meni je sve krenulo kako treba. Dojila sam uz dohranu,nisu me bolele bradavice,beba je super vukla... Možda od stresa zbog privikavanja na novi način života,a možda nisam imala dovoljno mleka,bilo ga je sve manje. Ja sam se razočarala i nisam se ni trudila više.
Lako je reći-trudi se na sve načine da imaš mleko,ali nije baš sve tako jednostavno dok sama ne iskusiš!
P.S. Bebac super napreduje uz formulu :) !
Nedovoljno mleka??? Svaka majka proizvodi onoliko koliko beba trazi,uvodjenje dohrane=prestanak dojenje,vrlo jednostavno.Ljudi su jedini sisari koji nemaju dovoljno za svoje bebe....Treba da pisete gde da se edukuju mame od samog pocetka trudnoce,a ne da pisete ovakve gluposti i u startu rusite necije poljljano samopouzdanje.Strasno sta sve necu da procitam..... Moja je sisala 26 meseci i sama prestala.Sve moze da se uskladi i posao i dojenje.Ko zeli nadje nacin ko ne zeli nadje hiljadu razloga! Pruzite buducim mamama podrsku i edukaciju umesto flasice i formule!!!
Zasto? Jer zelim da se majke edukuju da bi dojile umesto sto im se nudi ad?
Svako ima prava da misli i radi sta zeli.Sve ovo govori vise o vama nego o meni.
Ni moje dete nije spavalo,niti sam mogla da izmyzem,ali je imala dovoljno mokrih pelena i napredovala po kilogram mesecno tako da to zaista nije merilo kolicine mleka.
da moze lupila bi milion minusa
mislim da nije normalno dojiti dete 26 meseci
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »