Komentari za tekst "Ova hrana nije za decu"

Komentara
14
Ostavite komentar
Kod mene u okruzenju skoro niko ne daje svojim bebama grickalice i ostalo,sem jedne bebe koja jede sve od 8 meseci. Prosto mi nije jasno gde je svest tih ljudi i ne shvatam kako oni razmisljaju. Osnovno je da mu usadis prehrambene navike a da jesce grickalice i cokolade ali sto kasnije to bolje.
Ovo su sve otrovi za decu. Mlada sam majka ali se borim za zdravu ishranu svog deteta. I boriću se dokle god budem mogla. Ni plazma, ni smoki, čips i ostale grickalice nikada neće dete održati zdravim i snažnim.
moj bebac ima 8 meseci i svi se cude sto mu ne dajem plazmu, smoki i krem bananice. moj odgovor je da ima vremena, nece ostati zeljan, ali svi slezu ramenima i govore mi da gresim sto mu ne dajem i da sam "roditelj po knjizi"
jao leptirice isti slucaj i kod mene sa drugim mamama, kazu da se mnogo pridrzavam pravila kad se sta uvodi od namirnica. Moja sestra svom sinu davala i maline i pije kozije mleko od sestog meseca , a meni kaze da sam luda sto ne dam da nesto gricne da se zasladi.
hvala Ana, sigurno da hoce, nego ja tako brinem jer je mnogo aktivan, puzi po celoj kuci i igra se sve vreme dok je budan i znoji se dosta. ali pelene su mokre pa mu je dosta sigurno.
Cak sam i luda tim majkama sto necu davati virsle!Eeee,majko moja mila...A ja se njima ne mesam u njihov izbor i ne vadim im oci sto svoju decu,po mom licnom misljenju,truju!
To nije roditelj "po knjizi" .Potrebno je ovom napacenom narodu da neko podigne svest o znacenju zdrave ishrane i posledicama nezdrave.Naravno,svako ima izbor,samo sto apelujem da mene ostave na miru majke koje me kritikuju sto cu da uskratim svojoj bebi hranu koje one smatraju zdravom (virsle,smoki,plazma,salama i slicno!)!Ja vama ne popujem kako da hranite svoju decu,nemojte ni vi meni!Takve majke su najglasnije i prve spremne da udju u rasprave i kritike!Neverovatno!Njima je ocito potrebno tako nesto jer su same nesigurne.
Moj malecki je poceo vodu kad je prestao da siki.Sam je prestao u 10.mesecu.Tako da ce prihvatiti bez brige.Tako nam je i doktorka rekla kad bude zedan pice.
potrudicu se da odlozim grickalice sto duze, pa nek misli ko sta hoce. jos uvek ima 5 podoja, jer slabo hoce vodu da pije, a na sokove se gadi. flasicu nece ni da vidi, a kamoli da pije iz nje.
Moja beba ima 14 meseci.Nista od toga ne dajem.Vodu pije umesto sokica dobija voce.Kakve grickalice bebi od 8.meseci.Samo sebe slusajte.
A gee je Nutela. Eurokrem?Cips. Smoki. I slicno?
Virsle nije ni moja majka meni davala a sad mi je 37 godina.Cedila mi je vice i pravila prirodne sokove,hranila me je zdravo.Prvu temperaturu (ne racunajuci da sam kao beba samo rubeole prelezala (gurala me medju decu za sve boginje ali me nisu htele)),dobila sam tek u cetvrtom razredu osnovne skole.Kad cujem kako majke danas hrane svoju decu,najezim se.Srpsko pravilo zdrave ishrane su virsle,salame,obavezno plazma keks,smoki,cipsevi...tuga...
i jos kad kazu, slobodni daj plazmu ili petit keks sa mlijekom, to mozes davati bebi sa 3 mjeseca, nece mu nista biti...stvarno ne volim se raspravljati, pogotovo ne na drustvenim mrezama ali postala sam alergicna na takve komentare. Uzas!!
Bravo! A ne samo slatko i mesne prerađevine. Truju se deca od kad se rode.Pa se čudimo kad su bolesni sa 30 godina.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »