Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
960
Ostavite komentar
Probajte sa dudom (cuclom),beba mozda nije gladna,nego jednostavno ima potrebu za sisanjem. to je normalno
Slobodno joj mozes dati vecu dozu tj.onoliko koliko ona zeli da popije,meni je dr tako rekao :) moja bebica definitivno pije dosta vise mleka nego sto na kutiji pise ;)
Zdravo svima.Bebac ima sest nedelja,kada jede preko dana,povremeno se desi da posle,recimo,3-4min sisanja pocne da histericno place i onda obrok mora da zavrsi flasicom,a preko noci sisa bez problema. Par njih mi je reklo da mozda mleko nije dovoljno dobro,da li je to moguce? Mleka ima sasvim dovoljno. Pocinjem da razmisljam da li je zaista tako,a da pocnem da je samo prehranjujem,ne znam sta da radim sa grudima. Da li je neko imao slican problem ili mozda zna u cemu je problem. Hvala unapred.
I mi smo imali te momente, i isto sam se pitala da li joj odgovara moje mlijeko, da li je dobro drzim... Nama je problem bio sto je beba bila malo halpljiva pa se naguta vazduha, pa sam je morala cesto u toku dojenja dizati da podrigne, to je vrlo brzo proslo... Probajte i Vi, mozda jes samo vazduh muci..
Hvala Tatjana,poslusacu savet! :*
Slađo,moj ti je savjet da ne prekidas sa dojenjem.Priče poput,nije ti dobro mlijeko,nemaš ga dovoljno jednostavno ignoriši.Nista bolje za bebu nema od majčinog mlijeka.Imala sam ja takođe takve probleme sa mojom bebom(sad mi je treća).To su sve faze koje se moraju proći.Nekad su to grčevi,nekad rastu pa im i treba vise mlijeka ali koliko beba traži toliko ces mlijeka imati.Nekad plaču jer im treba blizina,pažnja...oni su jos mali i svaki dan je novina i kroz plac ispoljavaju sve svoje emocije.Poslusaj svoje tijelo i ne odustaj.Svi oni brzo odrastu.
Da li je moguce da beba za svega 5 do 6 min uzme dovoljno mleka iz dojke?Hvala vam unapred na odgovoru..
Kada je moja beba imala 15dana meni je jedna babica u penziji rekla da ono što posisaju za prvih 10min je ono što je njima potrebno, posle toga možda se igra, prejeda.... Što je beba starija imaće više snage i sve će kraće sisati.
Ako Vaša beba posle tih 5min bude raspoložena ili lepo spava, ako dobro napreduje bez brige.
Pozdrav svim mamama. Danas nam je 6 nedelja. Pitam mame koje doje bebice koliko cesto se izmlazate i da li uopste to radite? Imam jako puno mleka i sve vise mi se stvara a bojim se da se ne upale. Izmlazam se malo posle svakog sisanja ili svakog drugog. To mi je valjda najteze sto moram da radim. Kupila sam pumpicu medelinu elektricnu i mogu samo da kazem uzas - BACENE PARE. Ona meni apsolutno ne koristi. To sto bi ona uradila za pola sata ja uradim rukama za 5 min.
Sto se vise izmazas vise se mleka stvara, telo dobija poruku da ga nema i stvara pojacano. Tako da batali pumpicu i samo masazom razbi bolne cvorove u grudima. Skupi saku u pesnicu i clancima prstiju masiraj u smeru bradavice pod toplim mlazom vode nekoliko puta dnevno (to je bolno, ali tako treba). Posle toga mozes da stavis na grudi hladne obloge (ali nikako jako hladne). Za 2 -3 dana bi trebalo da bude ok. Nakon toga mozes povreméno ponoviti, ako osetis potrebu. Srecno :)
Sto se vise izmazas vise se mleka stvara, telo dobija poruku da ga nema i stvara pojacano. Tako da batali pumpicu i samo masazom razbi bolne cvorove u grudima. Skupi saku u pesnicu i clancima prstiju masiraj u smeru bradavice pod toplim mlazom vode nekoliko puta dnevno (to je bolno, ali tako treba). Posle toga mozes da stavis na grudi hladne obloge (ali nikako jako hladne). Za 2 -3 dana bi trebalo da bude ok. Nakon toga mozes povreméno ponoviti, ako osetis potrebu. Srecno :)
Tijana, normalno je da beba nakon prvog meseca nema stolicu po nekoliko dana. Ukoliko samo sisa 2-3, à ukoliko pije adaptirano mleko i do 10 dana. Bitno je da piski ( oko 5-6 puta dnevno, otprilike). U vasem slucaju su verovatno grcevi u pitanju i mozes probati sa bio gajom (u kombinaciji sa colief kapima, ako mislis da treba), ali to ce prolazi samo od sebe svakako.
molim vas pomognite moj Lukas rodjen je sa 2.590g kada smo izasli iz bolnice imao je 2.400g sada ima 3.605g sisa i dajem mu dohranu jer je moje mleko slabo..
ali njega boli stomak i ne moze da kaki da li ima neko neki predlog sta da radim da bi mogao da kaki. hvala unapred
veoma sam zabrinuta :(
zdtavo
ja sam pochela da sebi pripremam chaj u litru vode stavim 2 kashike kima I 2 kashike anason, ostavim da voda prokljucha I posle 30 minuta ga procedim. Piem chaj u tok na celi dan normalno I + vodu. Moja malena odkako piem ja chaj ima super stolicu I grcheva skoro nema. Nadam se da ke I vas ovo pomochi.
Izvini za moj srbski, jasam iz makedonie.
Takodje, pokusaj da pijes vodu koja je bogata magnezijumom ili ponudi s vremena na vreme i njemu malu kolicinu iste (na kasicicu). Magnezijum deluje kao laksans (olaksava praznjenje), pa mu mozda i to pomogne. :) Pozdrav
uzmes toplomer.umocis u malo pavlovicev mast.i stavis mu u guzicu i lagano okreces u njoj.odmah ce da kaki.mi smo tako radili :)
Koje dude varalice koristite za svoju bebu? Moja nece ni jednu,samo je dojim,na zahtjev,preko dana cesto bas jede,dobila je 1500gr.Pozdrav za sve bebice i mamice!
Moj Andrej je od prvog dana prihvatio varalicu, silikonsku, nukovu. Alinaravno ima dece koja ne prihvataju varalice, možete pokušati sa varalicom od kaučuka, možda mu/joj ne odgovara materijal
Mi ne koristimo dudu uopste.
Upoooomoooć! Ne znam sta da radim, beba mi neutesno place po ceo dan. Cak joj ni sisa ne pomaze... Place i na sisi. Nisu grcevi. Ne moze da ucvrsti san i kako zaspi tako se trzne i krene da vristi ... A onda nema smirenja. Za ceo dan mozda mi spava sve ukupno 2 sata. Ni nocu nije bolji. Svi mi pricaju da je samo faza ali se plasim da nije nesto ozbiljnije...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Čestitamo roditeljima i upućujemo jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
BBC je otišao u samoproglašenu "prestonicu blizanaca" u Nigeriji da istraži zbog čega je toliko blizanačkih trudnoća u malom ruralnom gradu Igbo-Ora »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta žene vide u takozvanom tata telu kod muškaraca »
Predstavljamo potencijalne rizike i kako da zaštitie svoju decu kada je u pitanju Roblox onlajn platforma za igre »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »