Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3603
Ostavite komentar
Sve zavisi kog si datuma u mesecu otišla na bolovanje.Ja sam recimo otišla 11og u mesecu.11 dana mi je obračunato i isplaćeno od strane poslodavca,ostalih 19 dana od strane države.Pozdrav.
Jel ima neki broj na koji mogu da se informisem za porodiljsko bolovanje kad ce rešenje da mi stigne, i dali je uopšte u odradi.??
Porodiljsko bi trebalo da ti isplacuje poslodavac kad i ostalim zaposlenima pa on dostavlja "dokaz" o uplati i ceka refundaciju od rfzo a za resenje i to bi mogao neko iskusniji da nam objasni ja koliko sam upucena kad dostavis prvu krstenicu ali nisam sigurna 100%.
Uzas i katastrofa...ja sam sada 5ti mesec,a na bolovanju sam od pocetka avg. Proslog meseca su mi uplatili 17000,a danas 11000...ne znam ni koga da pozovem da pitam,jer knjigovodja kaze "Nemam informacije"...Na sajtu rfzo pise da su zahtevi firme u obradi :-
pPrijateljica je danas dobila uplatu,ja jos cekam ali takodje imam informaciju da su poceli sa isplatama pa cemo videti ovih dana
Meni je danas uplacena jedna plata, mislim da je avgust u pitanju. Da li je jos nekom uplaceno?
Upravo sam zvala direktora sektora za finansije u RFZO jer vise nisam znala kome da se obratim. Sekretarica me uputila na moju filijalu Cukarica i dala broj sefa ispostave. Ta gospodja je u VEEEEELLLIKOJ guzvi i nije stigla da se informise o uplati za trudnice iako je danas zovem vec drugi put.Ponovo sam pozvala RFZO i rekli su mi da je uplata bila a kada ce leci na racune zavisi od toga kada ce ispostav prebaciti pare na racun.
Zene meni su danas legle pare, napokon!
Za koji mesec?
Tijana, znaci od kad firma preda doznake u roku od mesec dana su u obavezi da isplate? Meni danas rekose da republika nije uplatila fondu I doslo je obavestenje da se na nivou zemlje zaustavi isplata.
Zdravo. Hvala Tijani na informaciji. Upravo sam gledala na sajtu RFZO-a. Posetite sajt i idite na osigurana lica i onda na opciju-pregled zahteva za isplatu bolovanja. Tu cete prvo uneti broj koji je na knjizici iapod bar koda,a onda broj tj.PIBfirme koji je na 4.str.knjižice. Odmah ce vam se pojaviti izvestaj kada je predat zahtev i kada je bila uplata.
Sad sam zvala svoju filijalu i dali su mi broj finansija u rfzo jer su oni na vreme prosledili sve sto treba za uplatu. Poslodavac je predao sve sto treba 30.09 ali mi jos nije legla uplata. U finansijama rfzo-a kazu da je bilo malog zastoja u prenosu i da ce biti u narednih par dana. Eto, to su meni rekli.
Drage moje danas Min.zdravlja uplacuje novac fondu a fond ce dalje na opstine pa na racune firmi do kraja nedelje lezu nase parice... Juhuuuu napokon
Meni sad u RFZO ya Novi Sad rekli da od 18.10. nista nije isplacivano, nemaju sredstava i da su na sajtu pogresno azurirani podaci...
Ja sam iz Kragujevca,dali su mi br. u Beogradu koji je zauzet kad god pozovem.Predlazem da se orgsnizujemo i odemo ispred Skupstine.Ovo je bruka i sramota,ja nisam primila ni naknadu za jul.Ne znaju sta da mi kazu- je odgovor koji sam dobila.Mislim da treba da se obratimo premijeru,direktno.Ne dozvolimo da nas lazu i obmanjuju.
Drage mame, da ne budete u zabludi kao i ja. Upravo sam zvala RFZO i gospodin mi je jako lepo objasnio. Ne postoji datum u mesecu kada ce tacno biti isplata, za svakoga je drugacije, a to zavisi od datuma predaje zahteva vaseg poslodavca. Od tada je rok 30 dana za isplatu. Tako da, zovite vasu filijalu i raspitajte se kada je predat zahtev, ako vam se niko ne javlja, sve lepo mozete da vidite na sajtu RFZO, samo vam je potreban pib vase firme, sto imate u zdravstvenoj knjizici.
Tacno je da nema odredjenog datuma nego kad obrade datum. Jedino sto oni pricaju o roku od 30 dana , a meni je danas legla prva uplata za jul. Ali dobro je, krenulo je. Tako da drage zene, trebace vam puno stpljenja...i na kraju ipak bude uplata.














Tijana,da ne budeš ti u zabludi.Konkretno,rfzo nije do sada nešto značajno kasnio.Barem ono što sam ja osetila tokom mog bolovanja.Verovatno je bilo i gorih slučajeva do sad prethodnih godina.Tačno je to što je službenik rekao.Kod mene je poslodavac i knjig.agencija predala kompletnu dokumentaciju do kraja,još pre dva meseca možda i više i cela dokumentacija je obrađena od strane rfzo-a,ali rfzo trenutno nema novac da mi/nam uplati jer čekaju na budžet da im pusti novac.Tako da,mi trudnice,čekamo državu da se smiluje i pusti novac.A oni čekaju da isprate mmf,kome su pokazali da imaju novca dovoljno za sve...a imaju ga,time što su pozajmili od nas socijalnih slučajeva i trudnica.Tako što zadržavaju naš novac.Ja sam danas u banku svratila,makar ček da uzmem,odbili su me jer nemam nikakav priliv već duži period.O kreditu i mojoj kreditnoj sposobnosti i da ne pričam.Jako ponižavajuće za sve trudnice i buduće majke koje čekaju da se porode svaki momenat a nemaju svoje pare da prikupe sve šta bebi treba jer su "pozajmile" državi da se pokaže pred mmf-om.
Vi mozete preko rfzo dobiti informaciju o datumu predaje zahteva od strane poslodavca,to nije sporno,nego drzava kasni,za mene je poslodavac predao zahtev za avgust jos u septembru,a u rfzo mi kazu da je zahtev za mene vec obradjen ali novca nema pa da se mora cekati pa kad bude uplaceno a oni se nadaju u narednih par dana...
Tijana, sve redovno pratim na sajtu rfzo. Papiri predati 19.9. i jos nista iako je proslo ne 30 nego jos malo 50 dana! Receno mi je da postoji zastoj, oni isto iscekuju svaki dan i to je to sto mogu da mi kazu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Začepljenje nosa pogađa svaku treću trudnicu u nekom trenutku tokom trudnoće... »
Deo protokola pripreme za porođaj jesu i nenalakirani nokti porodilje »
Brza i jednostavna frizura da vaša mala princeza zablista »
Ko se seća Vučićevog obećanja, roditeljski dodatak za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara? »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Pepa Prase je već dve decenije jedan od omiljenih prvih crtanih filmov »
Od nedostatka privatnosti do pevušenja dečijih pesmica »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Balans između stvarnog i virtuelnog sveta pruža deci priliku da koriste tehnologiju na koristan i kontrolisan način »
Deca mogu naučiti organizaciju i samostalnost kroz pakovanje svojih stvari za letnje putovanje. Uključite ih u planiranje i pružite podršku. »