Komentari za tekst "Vaša 32. nedelja trudnoće"

Komentara
2832
Ostavite komentar
Jel baš gvožđe ili hemoglobin? Bakterije su u trudnoći normalne, Josif Pančić čaj za trudnice i dosta prolom vode, i 1x dnevno vitamin c od 1000mg.
Ima li jos neko problem sa hemoroidima?
Ja sam ih dobila u prvoj trudnoci.Koristila sam tada cepice,faktu mast,donat vodu i promenila sam ishranu,ali nisu prosli i napravili su mi cirkus na porodjaju.Sada ih imam opet .Koristim cepice,Dr mi je prepisao sirup portalak od kog imam uzasne gasove pa sam ga obustavila,mg 400 kapsule ,jedem vlaknasto,suve sljive i pijem mnogo vode.U svakom slucaju zbog predhodnog iskustva preporuka je da resim hemoroide do porodjaja da mi od naprezanja ne bi popucali.Ne bole me.Imate li jos neku preporuku kako da poboljsam moju situaciju?
Ja sam u prvoj trudnoci muku mucila sa tvrdom stolicom i hemoroidima iako sam celu trudnocu pila magnezijum 375mg i jela dosta povrca i voca. Sada svako jutro stavim kasiku mlevenog lana u soljicu jogurta i nemam problema. To mi pomaze. Magnezijum pijem i u ovoj trudnoci redovno.
Zdravo ženice da li se nekoj dešava da tokom dužeg ležanja na stranu da se ukočite? Imam uskoro pregled ali me zanimaju i vaša iskustva 😁 inače sam 32 sedmica 😃
To je sve normalno. Ja se svako veče vec nedeljama budim- što od vrućine, a onda od klime hladno, pa idi u wc, daj okreni se na levu stranu jer mi e na desnoj sveeee ukočeno. I onda se jedva i okrenem. A da i grčevi u mišićima u listovima su prisutni. Krenula sam u skolicu za trudnice i tamo su nam pokazali kako se rade neke vezbe baš da ne bismo patile od grčeva. A pijem i Mg direkt. Sve je super i sve je u redu, ali eto, budim se noću. Sigurno nisam jedina a nisi ni ti 🙂
meni je to svaku noć tako
pozdrav, molila bi da mi netko objasni ako se s time susreo ikada. trudna sam 31+2 tt i toko odnosa krvarim mislila sam da je to to da neću više. i jučer mi se isto dogodilo.
Idi kod ginekologa. Moguće je da ti je grlić skraćen ili omekšao pa ti se to dešava. I nema seksa dok doktor drugačije ne kaže.
Zdravo drage trudnice 🙋
32. sam nedjelja i čini mi se kao da mi je stomak mekši, nekako nije kao ranije, zanima me da li se još nekoj trudnici to dešava ? Ili ja umišljam...
Zdravo zenice, da li se nekoj od vas desava da dok seta oseti da joj se stomak skamenio i jednostavno morate da stanete par sekundi i to prodje. Da li su to kontrakcije?
Inace prva mi je trudnoca sad sam 32+2 a termin mi je 07.07. Pozdraav zenice
Pozdrav za tebe🙂 Isti slucaj. le

Lekar mi je rekao da su to kontrakcije ali lazne naravno, materica trenira za porodjaj. Za svaki slucaj pijem 600mg magnesiuma dnevno da ne bi doslo do prevremenih "pravih" kontrakcija 😊
i kod mene isto tako,ja sam 32+2 Isto kao da se grci par sekunda i prođe.I bebac se opet nastavi da vrti.
Ja sam sad 33+4 i te kontraakcije polako sve pocinju da budu sve jace, ali kratko traju
Inace lekarka mi kaze da mi je bebac 34+5 po ultrazvuku, a stomak je poceo da mi se spusta, a termin mi 7.7 nesto to meni puno 😃😄
Za tebe će ti trebati mrežasti ulošci za porodilište, a i posle za kući. Mrežaste gaće, mali tuš gel za tuširanje. Peškir, tupferi za dojilje, dobro je imati lanolin mast za bradavice. Plazma je uvek dobra da imaš da gricneš. 😊
Za bebu ti odmah trebaju pelene (ja sam kupila broj 2 jer mi je bilo rečeno da je dečak krupan). Prvo odelce za iznošenje bebe, neko ćebence, ako hoćeš nosiljku ili auto sedište. Kapica i čarapice 000. Takođe kada stigne kući trebaju vam gaze za pupak, jod, neki šampon, peškir. Nama su savetovali da bar prva kupovina sredstva za kupanje bebe bude sapun za bebe sebamed. Ti uzmi šta želiš. Ako ćeš koristiti široki povoj trebaće ti pelene švedske i tetra.
Ja sam se za porodilište počela pakovati kad sam ušla u 8.mesec, a kada sam ušla u 9.mesec već je sve bilo tu. Takođe od 8.meseca sam polako pravila spisak za bebu i polako od tada kupovala šta mi treba. Sada za drugo dete imam dosta stvari od prvog deteta pa mi manje treba ali već sam kupila prvo odelce. 😊 Termin mi je 15. avgust.
Ja sam sad 33+4 a beba mi je 34+5 po ultrazvuku, otprilile kupili smo kolica, krevetac, i bodice i tako sitnu garderobicu.
Sve je to doslo blizu da bi trebali pokupovati i ostale stvari.
Bitno je razgraniciti pripremne, bezopasne od opasnih, porodjajnih kontrakcija - prevremeni porodjaj. Ni meni to nije lako. Ne bi trebalo da ih bude vise od 12ak na dan, ne treba da su previse jake, ne bi trebalo da su pracene kao blagim ili jacim menstrualnim bolovima u donjem delu stomaka (a opet nekad je ok iako je tako) i ne smeju biti isuvise ucestale, u pribliznim intervalima. Bitno je znati duzinu grlica jer ako je ona u redu i odgovarajuca za dati mesec, to znaci da kontrakcije ne uticu na njega i da se porodjaj ne priblizava. Znaci grlic je glavni kriterijum.
Bitno je razgraniciti pripremne, bezopasne od opasnih, porodjajnih kontrakcija - prevremeni porodjaj. Ni meni to nije lako. Ne bi trebalo da ih bude vise od 12ak na dan, ne treba da su previse jake, ne bi trebalo da su pracene kao blagim ili jacim menstrualnim bolovima u donjem delu stomaka (a opet nekad je ok iako je tako) i ne smeju biti isuvise ucestale, u pribliznim intervalima. Bitno je znati duzinu grlica jer ako je ona u redu i odgovarajuca za dati mesec, to znaci da kontrakcije ne uticu na njega i da se porodjaj ne priblizava. Znaci grlic je glavni kriterijum.
Da, to su lazne kontrakcije. 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Čestitamo roditeljima i upućujemo jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
BBC je otišao u samoproglašenu "prestonicu blizanaca" u Nigeriji da istraži zbog čega je toliko blizanačkih trudnoća u malom ruralnom gradu Igbo-Ora »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta žene vide u takozvanom tata telu kod muškaraca »
Predstavljamo potencijalne rizike i kako da zaštitie svoju decu kada je u pitanju Roblox onlajn platforma za igre »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »