Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3049
Ostavite komentar
11kg, termin isto 21 maj, devojcica :)
8kg, 19.maj i decak 😁 treca beba ❤️
11 kg,takodje termin 21.maj,decak 🥰
10 😅
Da li je neko koristio aspirin u trudnoći i do koje nedelje ?
Hm...Ne znam i ja sam to negde procitala da je kontraindikivan...medjutim doktorica kaze da moram da koristim do 35-e nedelje......Pa sam.malo sada i zbunjena i uplasena..........i to aspirin od 150 mg :-/
Marija, aspiran u dozi od 100 do 500mg je je kontra-indikovan od 24 nedelje trudnoce (5 mesec). Medjutim, i do 5 meseca se koristi samo uz lekarski nadzor i savet, nikako na svoju ruku.
Zdravo svima, imam jedno pitanje ...koliko se injekcija prima bebi za pluca?
Ja sam 2 primila
ima li neka mama da se susretala sa zrelijom posteljicom, stadij II u ovom periodu?
Meni je odjednom na proslom pregledu dr konstatovala da je 3.stepen, u 31.nedelji. Do tada je sve vreme bila 0 stepen. Medjutim, dr nije tome pridavala nikakvog znacaja, koliko znam vazno je samo da beba normalno napreduje, pa cu zbog toga cesce ici na preglede. Ja niti pusim, jako zdravo se hranim, o svemu vodim racuna, pa nemam pojma zasto je tako. Mislim da nemas razloga za brigu. Inace je bebac jako nisko pa sam na mirovanju do porodjaja i koristim Utrogestan. Ali sama posteljica sve i da ranije sazreva, mislim da to nije problem
samo po sebi.
Tijana koliko vam je teška beba? Može li to uticati?
Sasvim normalno. Meni je treca beba i od 28e nedelje je ll stadijum. I sad u 33oj je jos uvek ll
Narodni front iskustva? :)
Da li se neka od vas poradjala carskim rezom sa spinalnom anestezijom, ako da,mozete li napisati svoje iskustvo ? :)
Ja nemam iskustvo, ali ne bih nikada odabrala tu anesteziju. Postoji mogućnost da ostaneš nepokretna. Moj muz je fizioerapeut i nedavno je imao jednu klijentkinju koja mi je došla iz Danske i koja je nepokretna i naravno kaje se za to.
Ne bih da previše riskiram.
Izvini na predugom komentaru, ali sam htela da ti opišem detaljno. Ako svakako moraš na carski rez onda izaberi spinalnu anesteziju. Ne može da se opiše trenutak kad prvi put vidiš svoju bebu. Ja se nisam pokajala.
😁
Stave te u sedeći položaj da bradu koliko god možeš prisloniš na grudi. Tada mi je rekao da će da me boli malo više to što će da mi stavi iglu u kičmu. Ja uopšte nisam osetila bol. Moguće jer sam bila skroz otekla.
Onda ti kroz tu iglu stave crevo preko kojeg doziraju anesteziju. Dok sam ležala anesteziolog mi je drmao nogu da vidi da li deluje anestezija i u kojoj meri. Osetila sam samo da mi se drma noga ali ne i gde je njegova ruka. Sve su završili u rekordnom roku. Za 10ak minuta.
Porodila sam se carskim rezom jer je beba bila dosta krupna a i imala sam tri dana pre termina povišen krvni pritisak. Dok sam ležala u porodilištu došle su sestre da me spreme za operaciju. Obriju te brijačem ako nisi obrijana. Ako ne možeš sama da je obriješ bar ponesi svoj brijač. Rekli su mi da ne smem da pijem i jedem ništa.
Dr me je pitao koju anesteziju želim. Rekla sam da bih pre totalnu(plašila sam se da ne vidim neku krv ili neki njihov instrument) na šta mi je dr rekao da je bolje i za mene i za bebu da uzmem spinalnu.
Konačnu odluku o anesteziji kažeš anesteziologu koji te prvi dočeka u operacionoj sali. Ja sam posle ipak pristala na spinalnu.
Drage trudnice da li neko ima problem sa oticanjem nogu? Cim malo spustim noge odmah oteknu. Cak se i budim sa otocima. Znate li neki prirodni lek da nije stetan?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Čestitamo roditeljima i upućujemo jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
BBC je otišao u samoproglašenu "prestonicu blizanaca" u Nigeriji da istraži zbog čega je toliko blizanačkih trudnoća u malom ruralnom gradu Igbo-Ora »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta žene vide u takozvanom tata telu kod muškaraca »
Predstavljamo potencijalne rizike i kako da zaštitie svoju decu kada je u pitanju Roblox onlajn platforma za igre »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »