Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2804
Ostavite komentar
I mi smo usli u 29. nedelju! :-) Uzivamo u sladoledu, setnjama, i ljubavi! Ugojila sam se 6,5 kg, i dobro se osjecam. Malo mi je tesko da se namjestim u sjedeci polozaj koji mi odgovara, ali zato spavam super! :-) Puno pozdrava svim buducim mama i da su nam bebice zive i zdrave!!!
pozdrav svim trudnicama!ja sam takodje usla u 29 nedelju,nosim djecaka.do sad sam se ugojila 10kg.super se osjecam,nadam se da ce tako biti do kraja.veliki pozdrav od mene za sve vas
Pozdrav svim trudnicama!
Ja sam upravo usla u 29.nedelju, nosim malog dječaka i do sad sam dobila 10kg. Super se osjećam i doktorica kaže da beba dobro napreduje, ali ja sam stalno zabrinuta da nešto nije u redu. Naime, ne uspjevam da prestanem da pušim. U početku sam dobro krenula, smanjila na 10-tak cigareta dnevno, međutim onda su počele nervoze da me hvataju, promjene raspoloženja, razdražljivost i jednostavno mi se ta cigareta toliko tražila da nisam mogla izdržat. Smiruju me i to je to. Elem, cijelo ovo vrijeme ja pušim po kutiju dnevno, ali sam bar prešla na najslabije moguće cigarete na tržištu. Opet ponavljam, doktorica kaže da beba dobro napreduje, rezultati tripl testa su dobri, bolji nego kod mojih prijateljica koje su već rodile zdrave i prave bebice..... Imali koja od vas da ima isti problem ili iskustva iz neposrednog okruženja sa trudnicama pušačima. Pomozite mi savjetom, kritikom, bilo čim!!!!!
pozdrav svim trudnicama,meni je ovo prva trudnoca i fenomenalno se osecam,takodje sam u 29 nedelji i odbrojavam dane polako.Sto se tice kilaze ugojila sam se oko 5kg do sada,mada inace sam po gradji i krupnija tako da je to za sada taman.Veliki pozdrav svima
Pozdrav svim buducim mamama.Ovo mi je prva trudnoca i mogu vam reci da sam se jedva navikla na stomak:-)Jedva cekam kad ce moja devojcica da dodje na svet.Nisam se previse opustila i nista mi ne pada tesko,redovno setam,ne jedem kao luda,radim sve kucne poslove a ugojila sam se svega 4 kg,kazu da ne valja ni kada se previse ugojis...bebac nije navikao da mirujem pa cim sednem ona se vrpolji,vrednica moja...Zuckasta tecnost iz dojki mi je krenula ima mesec dana ako ne i jace.Drage moje koleginice uzivajte u trudnoci
OVO MI JE TRECA TRUDNOCA I JEDINA U KOJO NISAM KORISTILA PROGESTERONE I OSECAM SE ODLICNO NEMAM PROBLEMA SA PRITISKOM I AKO MI JE U PRVE DVE ISAO I DO 170 SA 110 SADA SAM U 29 NEDELJI I CEKAM DECAKA MADA MI NIJE VAZNO ZATO STO IMAM DINOG SINA 8 G. I PRELEPU DEVOJCICU 3G.
JA SAM U 29 NEDELJI TRUDNOCE SUPER SE OSECAM NISAM NATEKLA UOSTE DOKTOR MI JE NA PREGLEDU REKAO DA JE MOJA BEBA TESKA 1600 GR. DA LI JE TO U REDU ,A JA SAM DOBILA 20 KG.
Ja jos nemam kilazu sa pocetka trudnoce! Ne mogu ni 54kg da naguram... Nadam se da je bebac ok. Ne mogu da spavam, kao ni vecina vas.
Cao svima,ja sam u 29 nedelji i osecam se upravo kako i treba u toj nedelji,oticu mi noge kao krofne,ne mogu da se namestim da spavam ali sve drugo je ok.Beba je mnogo nemirna ovih dana samo me sutira...Pozzz
Pozdrav svim buducim mamama. Ja cekam jednog decaka. Dobro se osecam i sad imam utisak da pocinje trudnoca jer imam slicne tegobe kao i sve trudnice, losije spavam, povremeno mi trnu listovi na nogama... U prvom trimestru nisam imala problea sem gadjenja i mucnina bez povracanja. Imam pitanje- da li se desilo nekoj od vas da vas svrbi analna regija? Stolica na analizi mi je dobra. O higijeni vodim racuna, narocito psle velike nuzde. Dr mi je rekla da se na kozi u trudnoci cesto primecuju promene. Ja bih da resim problem. Pozdrav svima i srecnno!!!
Pozdrav svima i ja sam u 29. nedelji, ugojila sa se 9 kg. U zadnje vreme nesto ne mogu da se naspavam ali inace dobro sve podnosim. trudim se da setam sto vise sto sada jeste teze nego inace jer imam veliki stomak. Sve u svemu radujem se jako dolasku moje devojcice na ovaj svet a mama ce sve za nju izdrzati, bas kao i svaka mama. Veliki pozdrav svim buducim mamama :)
evo i nas u 29 nedjelji,osjecam se super,nemam nikakvih poteskoca,.ponekad mi se cini da nisam trudna,babica je veoma aktivna..dobila sam 11kg,ali sve na bebu otislo,na meni se nevidi...jos malo i bebica aBd...
Zdravo mamice i ja sam danas usla u 29ned.i jakooo sam srecna sto bebac raste lepo a najsrecnija sam kad krene mamu da sutira i glavicom se gura, kao da je nestrpljiva da vidi sta se to zanimljivo desava napolju. Ja sam se ugojila 11kg i malo se tromije osecam, kukovi me, pogotovo desni malo boli nocu, kao da trni, a sve zato sto uglavnom spavam na desnoj strani. A jedino me muci sto kad pojedem bilo sta, pa i nekoliko zalogaja samo, imam osecaj kao da sam balon progutala i treba mi sat ceo da prođe da se taj osecaj izgubi. Nisam skorije bila kod doktora da ga pitam da li je to normalno. Ako neka mamica ima sa tim iskustva neka mi se javi. Pozdrav svima i zelim samo najbolje.
Sto se tice spavanja kazu(po onome koliko sam ja informisana)najbolje na levom boku jer tako beba najbolje prima kiseonik,a stomak i ledja nisu bas preporocljivi opet isto zbog dotoka krvi i kiseonika..mada ja volim na ledjima..ali eto kad se probudim pomislim na to pa se okrenem na bok,a sta radim tokom noci nemam pojma;-)))Eto to na konto Snezaninog pitanja..
De ste trudnjace evo i nas dvoje...vidim da su ovde sve stari komentari tj da su sve ove zenice davno izasle iz 29 ned il se vec sad porodile..Ja sam 29 ned i do sad sam da kucnem ;-) stvarno extra podnosila trudnocu bez mucnina i dr..ugojila sam se 8.5kg do sad a jedem sve i zdravo a i nezdravo a slatkisi me ubise..jos sad sladoled mmmm..ali bila sam dosta aktvna,aktivnija nego pre tudnoce..ali sad me kicma tako potkocila prvo u desnu stranu pa niz nogu.Kazu isijalgikus,beba pritisla isijalgicni nerv..pa to poustilo pa sad u levu nogu...pisonja promenio polozaj siri se mrvica moja a mama sepa li sepa..tako da me to bas smara..ne miruje mi se a kad se puno svrckam potkoci me da mi dodje da placem na sred puta..eto teko ja se sita raspisah..E i pocel;a sam da idem na psihofizicku pripremu..nije lose..pisit mame..pzdrav!!!
Ćao svima!
Zanima me kakva su vaša iskustva sa spavanjem na stomaku?! Ja sam u 29 nedelji i za sada mi to ne predstavlja problem. Da li to može štetiti bebi???
Evo i nas 29+2,ugojila sam se do sada 13kg a beba ima 2kg. Doktorka mi je je rekla da je dosta krupna pa sam se malo uplasila,jer bi najradije volela da se porodim sa epiduralom ali ne i carskim rezom.Grceve u nogama sam resila sa magnezijumom koji pijem jos od teceg meseca i odlicno mi pomaze.
E drage moje mamice buduce ako Bogda evo se i ja malo ukljuci i mislim svi smo mi razliciti,ja sam vam jako tesko podnijela ovu i podnosim trudnocu,prvo Ivf,al hvala Bogu od prvog puta mi je uspijelo,mucnine cijelu trudnocu imam,noge oticu pa sa i ledza me bole al sto je naj gore trudnicki secer kad je neko baksuz,al nadam se da ce sve biti dobro zelim svim buducium majkama sve naj bolje i svao dobro..............
cao drage mamice, evo i nas u 29. nedelji, do sada sam nabacila 13kg, bebac se rita samo tako (i uglavnom nocu), prosle nedelje na UZ nam rekose da fino napredujemo 1150gr. grceve imam s vremena na vreme ali jos uvek nije tako strasno. a i ako budeeee... ma vredi!!!! pozdrav za sve mamice
evo i nas, u 29.-oj nedelji, mama +8kg, beba 1.5 kg
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Da li nositi trudničke farmerke ili ne? »
Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Da li ste nekad primetili da vaša beba pilji u nekoga? Da li znate zašto to radi? »
Od nedostatka privatnosti do pevušenja dečijih pesmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Od nedostatka privatnosti do pevušenja dečijih pesmica »
Napravite sami tečnost za prelepe i izdržljive balone od sapunice »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Balans između stvarnog i virtuelnog sveta pruža deci priliku da koriste tehnologiju na koristan i kontrolisan način »
Deca mogu naučiti organizaciju i samostalnost kroz pakovanje svojih stvari za letnje putovanje. Uključite ih u planiranje i pružite podršku. »