Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2073
Ostavite komentar
Drage buduće mame, meni je ovo prva trudnoća, jako sam mlada i ne znam šta me očekuje, sedma sam nedelja ali ne povraćam samo mi je muka, ali osećam nadutost u stomaku od kad sam saznala da sam trudna, da li je to normalno?
isto nadutost plus mucnina
Cao jeste sve ne u redu. Ja sam 6+1 i nikakvih tegoba nemam sem nadutosti i sto me ledja pomalo bole. Ne brini sve je u redu,takodje mi je prva trudnoca
Pozdrav svima! Zanima me da li je neka od vas imala pregradjenu matericu (uterus septus) tacno na pola pa se u jednoj strani nalazio plod a druga je bila prazna? Meni je doktor
rekao da ce biti krvarenja iz tog praznog dela zbog zadebljanog endometrijuma i ja sam sada u strahu jer mi se pojavio braon iscedak, sutra planiram da odem kod njega ponovo. Pijem folnu i utrogestan 3x1. Da li ima neki takav slucaj koji je uspeo da pregura celu trudnocu?
Hvala puno na odgovoru. Bila sam 31. Decembra poslednji put na uz i doktor je rekao da je sada taj deo prazan skoro u potpunosti,nema krvi a i par dana pre toga krvarenje je prestalo i sada ga nemam, jos malo ulazim u 11. nedelju. Doktor mi je prepisao i progesteron depo injekcije na treci dan uz utrogestan, tako da se nadam da ce sve biti u redu i da cu uspeti da izguram trudnocu koja se zbog pregrade vodi kao visoko rizicna. Pozdrav i sve najbolje!
Mojoj sestri se desila slicna stvar, sa tim da je ona saznala za sve to tako sto je pocela da krvari u sred trudnoce, na pocetku su joj rekli isto sto i tebi da bi kasnije kod ginekologa na malo boljem glasu saznala da to sto joj je materica bila podeljena, da su ustvari bile dve bebe, i da se jedna nije dovoljno razvijala pa zbog toga je i bilo krvarenja da bi se to na neki nacin ocistilo. Pila je istu terapiju, nije smela podizati nista teze od case, i konstantno mirovanje mesec dana. Sada je u 6mesecu, stanje je stabilno. Ako je kod tebe hematom, i u tom slucaju je mirocanje resenje i sa bebom ce sve biti u redu 😊
Pozdrav,evo da pitam da li,je nekoj mami u 7 nedelji mesak bio 20mm? ja sam 7-ma ned,i 20mm je a ginekolog nista nije prokomentarisao?
I ja sam 7 nedelja trudnoce,meni je 19mm. Dr.je reko da je to normalna velicina 😊 tako da,opusti se i uzivaj. 😊
Ja sam bila u sredu na uz, 6ta nedelja isto mi je g.mesak 20mm. Imam sl.uz za 10 dana.
Drage buduce mamice! Zdravo! Eh ovako, meni je ovo prva trudnoca. Zadnja menstruacija 7. 11. Test sam uradila i pozitivan je bio odmah nakon par sekundi, oba testa pozitivna. Napravila sam termin kod doktora 18.12. Naime, danas sam primjetila blagi svijetlo smedji iscjedak, u malim kolicinama. Da li da odmah idem na hitnu ili da pricekam mozda do sutra? Jako se plasim i ne znam sta da radim. Hvala vam :)
Zdravo, u sedmoj nedelji sam trudnoce, 14. oktobra mi je bila poslednja menstruacija, a ja sam 27.oktobra pocela da pijem antibiotik ciprocinal, pila sam ga 6 dana, u medjuvremenu sam neplanirano ostala trudna, tako da sam na samom pocetku trudnoce pila ciprocinal, a kasnije sam saznala da on negativno uticne na plod i da se ne sme piti u trudnoci...Da li je neka od vas imala slicno iskustvo?
Здраво, мислим да нема разлога да бринете јер у првих 30 дана (14.10-14.11) нема органогенезе, тако да све шта сте попили до тада, ако није резултирало спонтаним до сада, неће на даље шкодити Вашој беби, јер ако сам добро разумела свог гинеколога плод тада функционише по принципу "све или ништа". За лекове у наредном периоду обавезна консултација са лекаром.
Žene, da li je neka imala iskustvo da joj plod kasni sa razvojem nedelju dana. Možete li mi nesto vise reći
Meni je beba kasnila sa razvojem 3 nedelje. Ultrazvuk je tacnu starost pokazivao ali doktori su uvek racunali starost od poslednje menstruacije. Kada sam se porodila (imala sam indukovan porodjaj) videli su da beba nije stara toliko koliko su mislili i da je bar 3 nedelje mladja tj. da je UZ dobro pokazivao starost bebe tako da nemoj da se brines sve ce biti u redu :)
To je normalno, ja imam dvoje dece i u tim trudnocama je na svakom ultrazvuku variralo..nekada beba bude naprednija za nedelju dana, a nekada kasni.. To je zato sto se svaka beba razvija individualno...
Zdravo. Ja sam 6n 4 dan. Bila sam na prvom uz gde se uočilo da je beba sa razvojem u 5. nedelji. Rečeno mi je da je to često i da se deca radjaju normalna, bez zaostataka. Da li je neko imao slična iskustva?
Zdravo, ima li neka od vas iskustva sa gestacijskim dijabetesom? Meni je utvrđen, dobila sam gluformin tablete 3x1, imam mučnine i maltene ne jedem ništa po ceo dan. Sada sam 7+3, prva trudnoća - jako mučna za sada...
Pozdrav. Dobro je da pijete gluformin. Ja sam imala isti problem u prethodnoj trudnoći ali mi je dr izbacila lek u 6.nedelji. To je dovelo do povećanja plodove vode, tezina plodove vode do skraćivanje grlića i sve to je dovelo do prevremenog porođaja u 31ned. Hvala Bogu pa je Todor sve probleme koje je imao prevazišao. Zato ne brinite, uz terapiju će biti sve ok. Samo se pridržavajte toga.
Srećno 🤞
Po ceo dan povracanje. Sta preporucujete? Ne pomazu ni dvopek ni soda bikarbona.
Čula sam da preporučuju djumbir protiv mučnine.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Život sa dvoje male dece prilično je užurban, ali i zabavan. »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Život sa dvoje male dece prilično je užurban, ali i zabavan. »
Da Uskrs bude još veseliji, upotpunite ga divnim pesmicama sa simbolima Uskrsa »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Učiteljica Tatjana Hadžić za Bebac govori o najvažnijim aspektima spremnosti za školu »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »