Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1605
Ostavite komentar
Pozdrav ☺ da li neko zna kako se sad placa trudnicko bolovanje?

Trudnicko bolovanje je 100 % od plate. A porodiljsko bolovanje se racuna 18 meseci pre otvaranja trudnickog bolovanja,pa zbir svih plata u tih 18 meseci podeljeno sa 18.
Plata puta broj meseci koje si radila pre nego sto si otvorila trudnicko bolovanja podeljeno sa 18.
Znam da je rano za ovu temu,ali me zanima vase misljenje.. Sto se porodjaja tice carski rez ili prirodno i zasto?
Ja sam imala dva carska u periodu od dvije godine.Prvi put je moralo zbog dijagnoze bebine. U oba slucaja je oporavak bio brzinski, Vec 2-3 dana po izlasku iz bolnice sam se penjala uz stepenice normalno, setala bebu u kolica, sve bez bolova i problema. Prvo ustajanje jeste malo probadajuce i to je sve. Sa druge strane, to je samo moje iskustvo, i slucaj kada prodje bez komplikacija. Ipak je carski rez ozbiljna operacija kada se malo dublje udje u postupak. Ne savjetuje se nikome osim ko ne mora. Za prirodan porodjaj ne znam licno ali od svih porodilja iz okoline, svaka je imala oporavak od minimum mjesec dana zbog epiziotomije..
Carski sa vertikalnim rezom. Bezbolno, oporavak veoma brzi od horizontalnog reza i apsolutno bezbolno. Sem sto ostane oziljak koji je meni najmanja briga.
Treci put sam trudna. Prvi put sam se poradjala prirodno bez iceg, drugi put prirodno sa epiduralom i treci put to planiram jer je zaista najbolje. Ti posle carskog imas ranu, jedva se kreces, dok posle prirodnog i ako te secnu pokretljiva si i manje te boli.
po mom misljenju ja bih izabrala prirodan porodjaj,bez obzira sto je bolno ali tako je priroda napravila,a carski rez nosi mnoge komplikacije sa sobom npr. mleko ne krene odmah,nega rane je vrlo vazna itd.
Drage moje, da li neka od vas isto ima bolove u stomaku poput presjecanja i bijelo-smeđkaste iscjedke specificnog mirisa? Da li bi me to trebalo brinuti?
Drage sve, danas sam bila na drugom UZ, trenutno sam 7n+5 i lekar je konstatovao u kavumu nepravilan GM sa vitalnim plodom, CRL 1,42. Da li je neka imala slicno iskustvo i da li zna da mi pojasni o cemu je rec jer je lekar bio štur u objasnjenju. Dobila sam utrogestan 2x1. Hvala unapred na odgovoru, pozdrav.
Pozdrav. Zanima me da li je neka od vas imala isto iskustvo? Juce sam bila na ultrazvuk dr.mi je rekla da sam 8. Nedelja trudnoce i 3 dana ali se plod ne vidi i da je mozda spontani pobacaj. Sutra trebam za Kragujevac na dalja ispitivanja.
Draga Sanja nazalost prosla sam to u februaru ove godine, zavrsilo se kiretazom, imala sam samo gestacijski mesak,bez ploda😢
Isti slucaj,ista nedelja. Ostaje nada da ce se nesto promeniti do sledeceg uz. Nije mi zvucala optimisticno...

Drage mame. mi smo 7n+3
danas povracam samo ujutru. Mada i tokom dana imam kriticne trenutke. mirisi mi mnogo smetaju. cak i miris hleba ne mogu da podnesem. Odmah mi se povraca. 😕 kako vi funkcionisete? i da li imate mucnine? Kako se borite protiv njih? Ja mislim da smo svaka od nas idividue alieto mozda neki savet pomogne. hvala.
Moracu i a na sledecem pregldu da se konsultujem sa doktoricom. Bas sam isrpljena od mucnina, a plus iman i malisana od 2 godine koji je dosta zivahan.
Ja imam mucninu ce odan, juce sam saznala da sam 7ned i 4dana 😊 Dr mi je prepisala tablete na bazi djumbira protiv mucnine-Antimetil, pije se 2x1
Pozdrav svim trudnicama! :-) Meni je ovo druga trudnoca. 8 sam nedelja trudnoce. :) Prva i druga trudnoca mi se razlikuju. Sa cerkicom kada sam bila trudna prva tri meseca sam uzasni povracala,i mucila me je glavobolja. A sada imam mucnice ali nisu toliko jake da mi se povraca :-)

Ja sam 8. tjedan i nemam nekakvih posebnih simptoma.. Osim, da me grudi bole i da mi se spava.. Ostalo, povracanje ni blizu itd.. Dal sam sretnica il? 😁
Isti slucaj kod mene :) a druga trudnoca
Da li neko ima problem sa migrenom od ranije, a u 8-oj nedelji je i krenule su glavobolje? Neki savet? Da li smem ista da popijem? Hvalaa 🙂
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Pogledajte slatke fotografije njene ćerkice Aleksandre koja leži pored šoljice, banane, albuma slika, para cipela, vekne hleba... »
Običaji našeg naroda kojima se mališani najviše raduju! »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Pogledajte slatke fotografije njene ćerkice Aleksandre koja leži pored šoljice, banane, albuma slika, para cipela, vekne hleba... »
Običaji našeg naroda kojima se mališani najviše raduju! »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Učiteljica Tatjana Hadžić za Bebac govori o najvažnijim aspektima spremnosti za školu »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »