Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2107
Ostavite komentar
Normalno je ne brini.I meni je tako stalno.S vremenom ce se smiriti pa necete mnogo ici u wc.Beba pritiska besiku.Nije strasno.pozdrav
Takodje sam u 13. nedelji, imam osecaj da sam u proseku svakih pet minuta na wc solji :).
Draga nemoj da brines, ja nekad idem na svakih deset minuta a nekad znam da preguran noc sa samo jednim ustajanjem... Nekad imam osjecaj da je psiha.. isto ulazim u 13 ned.
13 mi je sedmica, prva trudnoca, imam 22 godine i zanima me da li i vi imate bolove u glavi. meni se to pojavilo od juce, malo sam prehladjena ali doktor kaze da nema nista sa prehladom, pa mi je prepisao mexalen tablete. mada ja ne zelim da konzumiram tablete uopste. da li imate neki bolji savjet bez tableta i da li neko ima slican problem? hvala
Ima raznih prirodnih nacina da se glavobolja zaustavi, ali je jako vazno da se to uradi odmah kada glavobolja pocne, ne da se ceka da bol postane jaci, npr. Da se iscedi pola limina u malu soljicu crne kafe i da se to popije, zatim krompir se presece na pola i trljaju se obe polovine na slepoocnice dokle god se ne osusi krompir, lavandu mirisati( ovo mi nikada nije pomoglo) itd... ali limun u kafi je def najbolje resenje
Ja sam u 13. nedelji i imam glavobolje usled priblizavanja pritiska... Vise dr mi je reklo da moram da pijem min 2l vode dnevno da ne bih imala probleme sa glavoboljom ili pritiskom u bilo kom smislu... Danas sam ispostovala i glava me nije zabolela! Carobno!
Draga Dajana crna,domaca (Turska) kafa, sa 10ak kapi limuna. Kod mene deluje u roku od par minuta, i najjaca glavobolja prestaje.Pozdravcic
Da, kao sto rece Dijana, normalne su glavobolje u trudnoci, kao i blago povisena temp, itd... I ja gledam da izbegnem lekove gde je to moguce i sigurno, pa sam tako za glavobolju cedila malo limuna u casu vode (kao limunada, ali bez secera!) i meni je to pomagalo. Svako dobro i tebi i bebcu! :)
Ne brini se nista, ja takodje imam glavobolje ponekad, mada mi se cini da polako prestaju... Jedno jutro sam bukvalno plakala od bolova, hvala bogu vise se nije ponavljalo. A doktor mi je rekao da su glavobolje normalne u trudnoci, naravno ako te boli jako i konstantno obavezno kazi svom lekaru.
Jesi li radila krvnu sliku??Provjeri zeljezo,od manjka zeljeza moze da boli glava i da imas vrtoglavice..
Ćao drage trudnice. Imam pitanje. Postoji li žena ili devojka koja je ušla u trudnoću sa bolovima u leđima, tačnije krivom kičmom i kako je izgurala to? Imam skoliozu već par godina i nikad nisam radila vežbe, nisam imala neki veći problem osim povremenog bola, a sad se bojim jer sam u 13.nedelji trudnoće i već me opasno bole leđa i ustajem sva u bolovima. Takođe, idem za par dana da uradim ekspertni ultrazvuk, tačnije double test, pa me zanima da li već sad mogu da saznam pol? Pozdrav i hvala unapred na odgovoru! Ps: Imam 22 god i prva mi je trudnoća :)
Pozdrav svim buducim mama! :)
Ovo mi je prva trudnoca, zeljena i planirana, pa imam neka pitanja o analizama, testovima, itd. Tacnije, imam mnooogo pitanja, kao svaka novopecena trudnica, ali necu sad mnogo da vas smaram. :D
Prvi pregled sam obavila kada sam bila u 9. nedelji, privatno, ali mi je dr tada uradila samo ultrazvuk, i posto je otkrivena cista, radjen je i tumor marker, ali su rezultati bili uredni, i beba je ok, sve kako treba. Neposredno pre toga sam radila sve moguce analize krvi i davala mokracu, jer nismo mogli da pronadjemo uzrok temperature, dok nisam uradila i test krvi na HCG. :)
Sledecu kontrolu dr mi je zakazala za 16. januar, tada bih bila u 14. nedelji.
E, sad... Cula sam da se trudnicama uzima i bris pri prvom pregledu. Da li se to radi kod svih trudnica i zasto meni pri prvom pregledu nije to uradjeno?!
Takodje me interesuje koje testove/analize ce mi raditi sledeci put, tj. u 14oj nedelji kada imam drugi pregled po redu?
Sto se poslednjeg pitanja tice, negde pise da drugo tromesecje pocinje u 12, negde u 13, a negde u 14. nedelji? Da li mi neko moze dati tacan podatak?
Unapred hvala na odgovorima! :)
Otkrila sam malo pre 9 nedelje, tj. kada sam videla da necu dobiti mens, koju dobijam na 30 do 32 dana, pa dok su mi stigli rezultati krvi. Medjutim, ovo je malo mesto, kod privatnika se ceka nedelju dana, a kod drzavnog najmanje 3 nedelje, ako imas srece. Ok, ok, vecinu tih testova sam radila ranije, osim brisa u skorije vreme, sto sam na sopstvenu inicijativu uradila. Takodje uradila i dabl test, privatno, jer kod nas drzavno ne rade to-nemaju mogucnosti. Sad sam vec pri kraju 14te nedelje i bebac je i vise nego super! :D Problem je sto ovde postoji samo ta jedna dr na privatnoj koja mi je godinama ginekolog, a dva dr-a sa drzavne rade preglede po 10min (jer je ogromna guzva!), niti imaju volje, niti obracaju paznju, a aparati su im praistorijski. Bunila sam se oko prvog i drugog tromesecja jer sam kupila jednu knjizicu (autori su dve americke ginekolog.) i tamo pise da je od 14te nedelje. Iskreno, ne verujem ni ovom sajtu potpuno, a ni knjigama, sve to moze svako napisati... Hvala ti na pomoci, Iv!
P.S. Hvala i na ovim divnim minusima, to sto se raspitujem i nemam veze sa trudnocom je zato sto nemam nijedno zensko u blizoj okolini da mi objasni, mislim na majku, sestru itd... pa moram sa neta da citam, a ponavljam, tu nalazim deset razlicitih prica za istu stvar. Bas vam hvala, pored sve ove zbunjenosti i uplasenosti od nepoznatog jos mi fale popreki pogledi... >:(
Tek u 9oj nedelji si saznala da si trudna? Ne mora da bude prvi pregled, ali treba da se uradi i PAPA, kolposkopoja, brisevi(ukoliko nisi radila nesto skorije), takodje hormone TSH/FT4, i otp na mesec dana ce ti se proveravati krv i urin da se vidi da li ti je gvozdje dobro i da nema neke infekcije. Vec si trebala sa zakazes dabl test, ukoliko i to neces da radis privatno. Ovde pise do 13 nedelje je prvo tromesecje, znaci od 14te drugo. I posle po potrebi ce te upucivati lekar. Najbitnije je da izaberes nekoga kome mozes da verujem i ko je proveren.
Radila sam dabl test. Rezultati UZ su dobri.
Rizici na dabl su za daun 1:398. Medjutim Free Bhcg je 5,41 MOM,a PAPP-a 2,92 MOM.
Molim vas da mi kazete vase misljenje, da li ove vrednosti ukazuju na nesto i da li su potrebna dodatna ispitivanja?
Hvala unapred na odgovoru!
Meni je receno da su tek 1:1000 i preko rezultati dobri! Sve ispod 400 rade prenatalni test! U prvoj trudnoci mi bio 1:1345 , drugoj 1:1220 sad cemo videti za trecu... raspitaj se jos
Pozdrav drage mame...i ja sam 13a nedelja trudnoce, ne znam da li je i kod Vas toliko povecan sekret kao kod mene..? Izazito mnogo, pa se plasim.. moze li mi neka mama odgovoriti? hvala unapred :)
i meni bas bas i rekla sam doktorki on cim me je videla kaze po ovom deluje ok ali videcemo sta rexultati kazu i rezultati bili ok...mada meni je i dalje to cudno nikad ranije nisam imala bas toliko
Pojacan sekret je normalan u trudnoci, ali ako primetis da je taj sekret mnogo jakog mirisa i poprilicno gust javi se svom ginekologu da ti da odredjenu terapiju. :-)
i meni je pojačan, ali pročitala sam da je to za ovaj period normalno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Čestitamo roditeljima i upućujemo jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
Vodič za roditelje »
Borba za veći natalitet ne može se dobiti mahanjem magičnog štapića »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta žene vide u takozvanom tata telu kod muškaraca »
Predstavljamo potencijalne rizike i kako da zaštitie svoju decu kada je u pitanju Roblox onlajn platforma za igre »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »