Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
877
Ostavite komentar
moj vam je savet da gluten odlazete najduze sto mozete. imam lose iskustvo i sada sa drugom bebom necu pre navrsene godine davati bebi gluten,a mozda i duze.
Moja slatkica ima skoro 6 meseci, svira klavir, priča francuski i mandarinski a upravo se vratila sa takmičenja iz matematike gde je osvojila prvo mesto. Lepo jede, puši a kad ima vremena drži časove lepog ponašanja. Pozdrav svima.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Hahahahahahaha 😅😅😅
Ahahahahhahahah umirem od smeha :-D :-D :-D
Džejn za predsjednika.
Jao znaci vasa beba pobedila na takmicenje, moja je bila druga pa je plakala i od muke popila par casica rakije :D
Bravo
kraljice :D
Nama je nas pedijatar rekao nikako mandarinski pre germanskih. Prvo treba da ovlada germanskim jezicima a onda se postepeno uvodi u jutarnjim casovima neki mandarinski. A kad je Vasa beba pocela da pusi? Nama je doktor preporucio duvan tek nakon treceg odvikavanja od alkohola. Nasa beba ima 6 meseci, fino napreduje, tovimo je, nadamo se da ce do novembra nabiti planiranih 120 kg. Samo zivim mesom je hranimo, to obozava. Pozdrav.
Pozdrav mame.
Moja cerka je pre neki dan napunila 6 meseci. Udvostrucila je tezinu sa rodjenja. Do pre nedelju dana je iskljucivo dojena, sad sam pocela da joj uvodim polako cvrstu hranu. Nista ne silim, niti imam nameru od nje da pravim genijalca. Zeli da sedi, izdize se, ali je ne forsiram i ne drzim u sedecem polozaju osim kad je hranim cvrstom hranom. Fizijatar nam je rekla da to ne radimo, da je pustimo da joj kukovi jos ojacaju. Sa stomaka ne ume da se vrati na ledja. Ponekad izgovori ta ta ba ba da da. Svi je obasipaju ljubavlju i paznjom. Ne silite vasu decu, pustite ih da sami sebi odrede tempo kojim ce se razvijati.
Imala je distoniju, koju smo uspesno sprecili i izlecili Bogu hvala.
Caooo i moj sin ima distoniju,kazi mi kako ste uspeli da je resite pozzz
Procitala sam prvih 20-ak postova i ove se komentari svode samo na tezinu deteta koliko mi se cini :/
Nije baš. Ima i o pasulju sa kolenicama.
Imam sina od pet I po meseci, okrece se na stomak a odskora i na ledja, ne dam mu da sedi mada ima zelju i pokusava, smatram da su lekari u pravu i kad bude spreman sesce sam. Dosta kenjka, guce, malo spava. Budi se nocu po dva puta, danju nece da spava uopste. Ima oko 7 kg, sto je jako dobro za njegov uzrast. Hranim ga svojim mlekom i adaptiranom formulom, od pre tri nedelje, po savetu pedijatra uveli smo i kasicu bez glutena. Kupila sam Humaninu kasicu od pirinca I kukuruza i to lepo jede. Ne prica nista I ne ocekujem, muz I ja smo intelektualci, kao i babe I dede, sestra i ujak su mi doktori nauka tako da mislim da ni moj sin nece biti debil, pa neka prohoda i progovori kad je njemu volja. Imace kada da jede sve sto zeli, sada je beba i tako i treba da bude. Kako ovde citam sva su deca naprednija od moga, teza, pametnija lepsa, samo ne vidim ja mnogo genijalaca od te dece koja hodaju i pricaju sa sest meseci, ali zato vidim puno ljute omladine i delikvenata. Verovatno su to ta deca koja sa sest meseci sede na nosi, pricaju I jedu pasulj i kravlje mleko.
Dosla sam samo Jasi da kazem da pod hitno promijeni dilera.
Kako ja to vidim, primijetila je da njeno dijete nije napredovalo kao ostala djeca iste dobi u bilo cemu pa ovdje lijeci komplekse. Super, ukapirali smo da ste porodica intelektualaca. Mene je, recimo, odgojila majka domacica i tata vozac. Mog muza ljudi sa sela koji su se bavili trgovinom i zemljoradnjom I on je prohodao sa 9 mjeseci, prvu rijec rekao sa 5. Da si tolika intelektualka, ne bi mlatila gluposti nego bi znala da je razvijanje svakog djeteta individualno. Moj sin ima 5 mjeseci, 7,550kg, poceo je da guce sa nepunih mjesec i po, sad puzi, drzi igracke i sam se igra a zamisli majka sam mu ja, farmaceutski tehnicar i muz agent. Nismo doktori nauka.
Nijednoj majci nije tesko da menja pelene (valjda),sasvim je normalno da se dete pocne odvikavati od istih,a ne vodeci se time "samo ce poceti",pustiti dete da sa tri godine nosi pelene. Sigurno ce samo jedno jutro ustati i traziti nosu. Pobogu,dete mora da ucite,da jede,da koristi pribor,trazi nosu,pa na kraju i da govori,tako sto cete mu pricati i druziti se i igrati sa njim. Najlakse je staviti ga ispred TV-a,voziti ceo dan u kolicima po trznim centrima,piti kafu sa drgaricama,a detetu dati telefon da se igra. Zato danas i imamo toliko dece sa smetnjama u govoru,koja sa pet godina ne znaju sama da jedu,pelene su mozda skinuli juce,al mama juri doktorat.
Draga Aleksandra covek koji nema para za dete odrekne se cigareta, kablovske, Interneta, sminke, krpica pa kupi detetu sve sto mu treba, jer posle godinu dana dete jede sve sto i roditelji, pa je to odricanje kratkotrajno, od samo jedne godine. Da ne govorim kako je pratiti savete lekara da dete samo sedne kad moze i da se ne sili da sedi i da se ne stavlja u dubak, sasvim besplatno. Ja mislim da je Jasa to htela da kaze, da kao zena iz porodice intelektualaca veruje da joj dete nece biti glupo i ako ne sedi i hoda sa sest meseci i da to nije odraz buduce inteligencije ili naprednosti deteta.
Odrasla na kravljem mleku i jela pasulj sa 6.5 meseci, jer moji nisu imali novca za bolje! Ali zato sam imala ljubavi i paznje... majku koja je usivala i krpila moju odecu i oca koji mi je pravio drvene igracke. (Imala sam ja, da se razumemo i poneku lutku... ali bas drvene su mi bile omiljene) a dok je moj sused odrastao u porodici koja je imala specijalnog nutricionistu za njega gde je cesce vidjao nutricionistu nego svoje roditelje doktore nauka... igrali smo se kao mali MOJIM IGRACKAMA... i danas posle 28 godina on je narkoman. Ja sam razumela sta je mama Aleksandra htela da kaze i stoga ostale mame ne kritikujte i ostavite vase diplome okacene na zidu ili polici.
Zao mi je sto definitivno niste razumeli moj prvi komentar. Opet ponavljam, NARAVNO DA NIJE majka heroj koja samo rodi dete. Ali, kada ste spomenuli kako neke mame daju kravlje mleko i pasulj bebama od 6-7 meseci (i naravno da ne podrzavam kravlje mleko) zar se ne zapitate da je to mozda jer nemaju novca da kupe adaptirano, daju pasulj, jer mozda nemaju novca za quinou... I naravno da kad sam napisala mame heroji nisam mislila na mame alkoholicarke, narkomanke i ostale devijantne zene. Nadam se da ste shvatile zbog cega sam napisala "pozdrav od mame pravnice" jer to sigurno nije da se pohvalim diplomom i ispravljam gramaticke greske nego samo iz razloga sto gospodja Jasa tako istice intelektualni nivo svoje porodice (sto je najmanje bitno jer ovo je aplikacija za bebe) stavljajuci ispod nivoa bas te mame koje bi ZELELE A NEMAJU novca za bolje! I ruzno je povezivati takve mame sa zenama koje zapostavljaju decu-o kojima ne bih trosila vreme. Opustite se i uzivajte.. zivot je lep. ✌🏼
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Čestitamo roditeljima i upućujemo jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
BBC je otišao u samoproglašenu "prestonicu blizanaca" u Nigeriji da istraži zbog čega je toliko blizanačkih trudnoća u malom ruralnom gradu Igbo-Ora »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta žene vide u takozvanom tata telu kod muškaraca »
Predstavljamo potencijalne rizike i kako da zaštitie svoju decu kada je u pitanju Roblox onlajn platforma za igre »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »