Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Hahaha.. :D sve. Inace ja.toliko volim da jedem da kad jedem volim da jedem na miru a to.podrazumeva da sve spremim da ne moram da ustajem i.odem da piskim pre da ne moram da ustajem. :babycrib:

Biljo,roze ili.plavi? Zbog imena predposta ljam rozi? 

Moze neko da doda Bilju i farba Eg. 

Kam,nemozemo.mi da se ravnamo sa Eg. Mi smo obicni smrtnici.:babycrib: Ona je srecnik sto se izgleda tice.... realno ja imam veci stomak u 2.nego ona u 4. Ali nisam povrcala,niti gubila apetit i nemam uoosteno problema sa gorusicom i stalno mi trazi da jedem...makar voce ili jogurt...(danas sam tri solje jogurta popila) tako daaa... ali stvarno Eg izgleda extra. Kao i uvek. :)

biljo,nisi. Ima kraj aprila termini i ima iun i jul....maj cini mi se nema?

dodala sam Bilju ali na umem da obojim :D haha

mmaka i KruelaDeviL volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hahhaha, hvala devojke  :lol: realno, više bih volela da jedem lepo. Da ne razmišljam šta će da mi bude ako pojedem ovo ili ono.

Sto se voća tiče, nutricionista bas kaže da je voće ok poslepodne, kontam i sama da ne pase bas pred spavanje . Mada meni je zaista svejedno, moja večera je u 18h, nekima je tada ručak :lol: ali vrlo male količine hrane svakako smem da unosim, a u poslednje vreme od voća vrhunac dve mandarine, i ako se desi mnogo retko jedna banana. 

Sada sam jela u 16h, kašika nudli, kašika pirinča, nekoliko krabi, malo pacetine i piletina, uz povrće . I to sve mali komadici, nije bio ni ceo tanjir kada sve to sastaviš, i od tada me gorušica ubija, i ništa više nisam mogla jesti . Samo vodu i vitamine posle . A popila sam jutros Pantoloc, sto znaci nema mi pomoći.

mozza, Analim i mmaka volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A sto si bila kod nutriciiniste?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A sto si bila kod nutriciiniste?

bez nekog razloga, odrzavaju te časove za trudnice  pa sam otišla na neki 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro mamama I bebicama, 

Evo nase slicice od juce, malo smo mutni ali tu smo I sada izgledamo vec kao beba. :)

IMG-38358f6feff0da402521ae50d1bfca3b-V.j

Meni isto nutricionista rekao ok voce poslepodne, uz neki jogurt npr upravo zbog secera. A pre toga sam voce iskljucivo ujutru jela. Ja inace u ovoj tr samo jedem, sve sto nisam u prvoj sada jedem I stalno sam gladna I uvek bih mogla da jedem, cudi me kako vaga stoji. 

EG, super ti izgledas I jos za cetvrtu trudnocu stvarno svaka ti cast. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Voce je ok kao uzina,ali ne vecera,to mi receno u 3 trudnoce cak:)

Jedite recimo ako mozete jaja,kajganu ali da ne solite puno i bez masti i ulja,to vam je ok i puno proteina,proteina unosite dosta

Evo ja jos nisam na 6kg a za koji dan 9ti,a jedem puno proteina 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hahah znas kako Eg,ne valja zenama nikako. Ja bih volela da mogu da malo smanjim jer bas preterujem. Kad su mi se gadili mirisi i tad sam jela i bilo mi je drago sto mi se bar nesti gadi ali svejedno sam jela a sto je najgirevtada sam kukala kako ne znam sta da kuvam jer mi se gadi. Tako daaa... zene. Sad necu ni kako hocu odprilike. :D

Ja sam bila kod nutricioniste da.smrsam (ha-ha) i ona nije imala zabranu nikakvu bukvalno,samo kaze smanjene merice tj granica i naravno izbegavanje przenog,masnog,preradjenog,zapraki.... ali smela sam da jedem jednom nedeljnk ili parce torte ili porcija sladoleda. 59gr bundevinih semenki ili 4 jafe ili 4 napolitanke. Ali sve u granicama normalne i bez prejedenja. Jelo se na 3h....dozvoljen i hleb(ali integralni) po.meni hleb je mogla da smanji dosta ali nisam strucnjak stoga nisam.kompetetna da pricam o tome...ali voce je dozvoljavala bilo kadm znalo se da ide za uzinu a uzine su dve obavezne a 3 samo ako.si bas gladan(22h) uzina se sastojala od 200gr voca ili.povrca ili 0,2jogurt ili mleko. Mogu reci da da skroz odlicno funkcionisala tada jedino sto mi se ne svidja je sto podrzava oastete i virsle.j.ja.sam rekla da.to jedem jer sam tad jela i.onda mi je dala prkmer dve virsle a mwni je to bilo malo. I ne svidja mi se.sto jaja igranicava na 3 nedeljno. Bananu 1.medeljno. realno.bolje da pojedem dva jajeta nego virsle.  Zato sam i.prestala.sa.dijetom ali ivako.merice i satnica bile skroz ok. Ja imam problem sto sam nezasita u hrani pogotovo ako mi zabranis. Nemam granicu.i ne znam za kolicinu. Zato imam naslage na stomaku i zato imam vecno naduven stomak jer ne stize da svari. Imam.stomak.kao ona jadna deca gladna iz Afrike. Ne lazem i ne preterujem. Zato kod.mene npr voce.nije.ni problem toliki i.kad jedem...mada svakako 3h ore spavanja ne treba jesti da bi se odmorio.organizam.

mozza, Earl Grey i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Miliccam, preslatka ti je bebica, kao mali ptic. :wub:

Cvrky87, svaka tebi cast kada odrzavas kilazu I nisi poklekla!

Earl Grey, bas lepo izgledas. Lepo si se zaokruglila.

Sto se tice ishrane, ja obozavam voce, a I povrce. Ali nisam neki ljubitelj mesa I jaja (lako bih mogla bez toga), cak mi se meso gadilo u prvoj polovini trudnoce. I nikad ne bih mogla da drzim te proteinske dijete. Pre 2 godine sam 4 meseca bila samo na sirovoj hrani, I skinula sam 7 kg, a osecala sam se nikada bolje (izgubila celulit, lice se procistilo itd.) Nisam nikada bila gladna, jer sam stalno jela nesto, a od proteina sam unosila orasaste plodove I ponekad mahunarke.

A nisu ni svi nutricionisti isti, svako propagira neki svoj rezim ishrane. Treba osluskivati svoj organizam, jer ne prija svima isto.

mozza, k a m , KruelaDeviL i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

 

NPa zašto bih jela jaja bez ulja i soli? :lol: koristim uvek hladno cedjeno maslinovo, kontam da izbacim i tu masnocu ne bih imala gde da je unesem. A so, znam da nije zdrava , i nju koristim morsku i himalajsku, ali bolje mi je da ne jedem jaja uopšte nego bez ičega:lol:

meni se ishrana sastoji uglavnom iz povrća, moram uneti i masti neke bre . Tako dodajem malinovo i ponekad komad maslaca 

pa masnoće valjda i trebaju sada, sem ako neko mora na dijetu , a sada nam je jako bitno da unosimo sve . Ok, so naravno ne mora, ali ja to pre ne dodam u meso nego u jaja 

 s tim sto ja jaja ne jedem često , možda jednom najviše dva puta nedeljno 

ni u jednoj trudnoći nisam prešla 10kg, čini mi se da u ovoj neću ni doći do tih mojih čuvenih 10

Analim, mozza, miliccam i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni takav stomak bio od mleka,cim popijem jedan nes on odma se naduva,pa sam izbacila mleko i nes kafu.

Mada sve je u ogranicavanju ishrane tj treba se uobrociti i cak je zdravo ko voli i moze da jedede crnu cokoladu svaki dan po dve stanglice.Smanjoti unos testa,hleba,sokove ko moze da izbaci...ok su prirodno cedjeni bez secera,ako neko ne moze onda meda malo...smootiji su dobra stvar...sej je vec visoko kalorican pa i nije pametan,ali ko voli moze bar jedan jednom nedeljno priustiti sebi...necu puno da palamudim,posto ja jedem nekih 60% stvari,jer gomilu toga nevolim ...linija se moze dovesti bas fino u red...e sad ko preskace obroke (dorucak) da bi smrsao,moze se i to,ali uz konzumaciju proteina...ustanes popijes dve case mlake vode(ono sto ja radim je malo limuna,malo sode sacekam da isprsti u veliku casu i pola vruce i pola hladne vode) smanjuje naduvanost stomaka,a onda posle pola sata sat popiti jedan proteinski sejk umesto dorucka i onda pijete kafe do mile volje...

Ja sam skidala cesto kile i nekako sam prilagodila sebi kao zaposlenoj zeni i majci koja ne moze svaki dan da trci i trenira...kad sam mogla odem na dva fitness treninga nedeljno,nekad nedeljom ujutru trcanje i to mi dovoljno...naravno posle potodjaja,dojenja planiram se dovesti u red

mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Maslinovo i puter su ok i ja to koristim,nisam ni ja da sad jedem bljutavu hranu i neukusnu,samo sve u granicama normale:)

Analim, Earl Grey i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja ne bih mogla bez soli. So nije zdrava u velikim kolicinama ali je potrebna. Kao i glukoza....  to sto neko smatra pod.glukozom 100gr cokolade je drugo. So.dize.pritisak i verujem da je potrebna za odzavanje ravnoteze....isto kao i masti. Ne przeno,ali maslinovo ulje malo u salatu ili.prziti jaja na njemu ili u puteru da. Takodje glukoza...ove sad keto i pm gde se ne jede bice po meni je glupost. Glukoza jee potrebna. Organizam je izvuce iz voca. Ne moras da jedes cist ssecer ali da se izbaci voce iz ishrane?! Ako enko ne voli voce a nadoknadi to povrcem ok. Ali ako ti trazi organizam zasto ne bi jeo? Kazem ja jabuke recimo ne volim bas a sad mi trazi. Limun svez cedejn mi trazi organizam....brokoli mi se jede. Kazem nisam kompetentna jer nisam nutricionista ali ove moderne dijete bez voca,bez soli i slicno neee. Cvrky ne kazem ovo jer su ti napisala samo sam se setila jer sam citala za keto dijetu sta sve ne sme. I sta.mi je jos fora recimo sa tom keto dijetom? Ne smes voce i jos par vrsti.povrca a vitamine unosis preko tableta. Zar nije bolje sveze?uneses i vlakna i vitamine i jedes sveze. A ne hemiju..ali ok. Svako nek radi.kako mu prija. Ali ja bih se razbolela zbog.placebo.efekta... kazem da hkeb ne moram da jedem uz kuvano. Volim sendvic nekad da pojedem,hleb sa pavlakom....spagete ne volim npr. Pojedem kad kuvan ali vise meso volim. Ja ne bih ni neso stalno da jedem samo. Salate volim. Kupus,zelenu,cveklu....krastavac. sve. Uvek uz obrok i salatu oravim. I V voli. I sto se soli tice....mogu da.koristim morsku ali necu.mnogo da razmisljam kakva je so. Znam da svakako ne treba z velikim kolicinama.

Earl Grey, k a m , Analim i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

EG, divno izgledas! :wub:A stomace malo, meni je neverovatno da je tebi, kiki i meni termin tu negde. I cestitam na devojani. 

Micka, bravo za bebce! :wub:

Mozza, koliko je bio prosli put d-dimer i koliko ti je povecao dozu sada? 

Ja bez voca ne mogu. Pojedem mandarina ko zna koliko, pa jabuke, nar, smuti plus, u njemu svega... sok od borovnice, limunadu, pomorandzu c

Kam,prosli put d-dimer mi je bio 1,03 a sad je 1,54 ne znam koliko jos moze da se poveca do kraja,samo mi je rekao da kad se porodim opet da se vratim na 0,4 tih 6 nedelja i kraj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Prica se o hrani :) ja obozavam sve sto je testo,sad izbegavam maksimalno jer me toliko goji ali volim kiflice,pite,paste ma sve i nista drugo i ne moram da jedem samo to,sva sreca ovde i nema pekara i nema ni priblizno tih pekarskih proizvoda kao u Srbiji inace bi mi bilo bas tesko da odolim jer nije da mi se mesi stalno,volim i slano ali i to sad izbegavam,nekako se najvise drzim mesa a povrce mi ne ide nikako vec sam i ranije spomenula da paradajz ne mogu ocima da gledam od kako sam trudna i generalno mi se sad povrce gadi a od voca najvise jedem jabuke i sad mandarine a banane izbegavam a i ne prijaju mi,volim kolacice i suzdrzavam se jer da nije tako pa ja ne nih mogla na vrata da udjem,nisam se mnogo ugojila jer sam u pocetku otisla u minus i nadam se da do kraja necu da naguram kile,moram da se izmerim posle ovog bozica,ali kad se porodim i oporavim ozbilno cu da se pozabavim sobom i zdravljem

mmaka, miliccam i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma meni nije zabranjeno zbog kila,meni zbog zdravlja i trudnoce tj da izguram trudnocu kako treba i valja...sa U sam bila na dijeti,jer sam imala visak plodove vode i u 9tom mesecu poceo je cak da joj se siri zeludac...u prosloj su mi eto ne znam ni ja sto dali,navodno pritisak (koji mi samo skakao pre pregleda i kad sam pod stresom)...a u ovoj zbog svega sto je bilo u predhodne dve,bolje spreciti nego leciti...koristim ja so samo u jako malim kolicinama,hleb sam izbacila i uopsteno slabo testeninu spremam,jer volim a nesmem...tako da ja sam na dijeti da bih izgurala trudnocu do kraja...zvali su me inace i nalazi krvi su mi super sad,cak i bolji nego na proslom pregledu

Analim i Earl Grey volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cvrky,tvoja situacija je drugacija. Jedno je zbog zdravlja...ja kazem ovako. Uospteno ne volim ishranu gde je nesto izbaceno. Sve po malo. Ne bih volela ni povrce da ne jedem. 

A ta dijeta(ne znam kako se zove) sto jedes jedan dan meso jedan voce jedan testo jedan povrce e to mi je biser jedan od najvecih! :D

k a m i mmaka volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moje neko lično mišljenje i kako ja radim kada posle porodjaja hoću malo da se dovedem u red je da mi je najpotrebnije voće, povrće, meso , voda i koštunjavo, i dodam i poneko semenje. Tako uvek dovedem liniju u red, i nisam umorna od hrane . I definitivno me to održava zdravom pored ovog kako sam opteretila svoj oraganizam sa 4 bebe za 6 godina. I da, femibion je postao sastavni deo moje ishrane, evo već šest punih godina, i preko. 

Meso pileće,goveđe i curece mi je osnova, ponekad ubacim jagnjeće kotlete, svinjsko bilo šta vrlo ali vrlo retko, pečenje evo cele godine nikakvo nisam okusila, a i inače ga jedem retko.

povrce mi je bitno da ga sto kraće prerađujem zbog toga ne volim naše tipično dugo kuvanje svega. Moj grašak sa piletinom se pravi sve ukupno 20 minuta, od toga grašak kuvam 5/6 minuta .

Vode dosta a sokove nr pijem. Kafu pijem ujutru i to ne svaki dan.

mmaka, miliccam i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

UN dijeta kao jedan dan protein,jedan ugljeni hidrati...29 samo voda :)

Probala i vrlo brzo odustala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mlečne proizvode izbegavam ali ih nisam isključila skroz, sireve volim i ne mogu kafu uopšte bez mleka 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja iskreno pre upoznavanja mm sam koristila proizvode od aloje za mrsavljenje,pila aloju,koristila suplimente i jela sveeee,nisam nista izbacivala samo ozbegavala coca-colu,a hleb generalno brat,mama i ja vec nekih 5,6 godina slabije jedemo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zene I hrana, tema nepresusna. :D

Moja slabost je testo I generalno sve slano, pice, paste, pite mmmmm evo ide mi voda na usta a na poslu sam pa mi je izbor hrane suzen. 

Inace, hleb godinama nisam jela dok mi prosle godine specijalista za dijabetes nije rekao da ,pazite sada , moram da jedem hleb ali integralni od vise zitarica I ja tako pocnem I posle trudnoce sam ne samo vratia kilazu vec I imala 5kg manje nego inace. Hocu reci, ranije sam jela voce za dorucak, do 12h pa onda sve ostalo I nimalo hleba, a sada bogat dorucak integ. hleb sa sirom, jajima I nekim mesom I to me dugo drzi sitom, pa se onda kasnije ne prejedam. Doduse, sada jedem stalno a u normalnim uslovima onako. 

Povrce obozavam I inace mi je sastavi deo svakog obroka ali sada ni da vidim a kamoli osetim.

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Ja pijem kafu...i to najgoru. 3u1. Ali popijem dve dnevno. Nekad tursku ali slabo.....i to kad pijem moram sa secerom.  

Jogurt obozavam. Mleko volim da popijem  

http://20181220-135957.jpg

izmedju secera i sendvica. :D

 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,prosli put d-dimer mi je bio 1,03 a sad je 1,54 ne znam koliko jos moze da se poveca do kraja,samo mi je rekao da kad se porodim opet da se vratim na 0,4 tih 6 nedelja i kraj

A od koliko sad primas, 0.4 ili vise? Hoces li jos do porodjaja ici kod njega? Da li ti je objasnio kako kad krene porodjaj? 

Ovde se isto prima 6 nedelja posle porodjaja i onda dr objasni kako dkako da se vladamo dalje. Npr. cujem da je pricala da npr ako putujemo vise od 20 h ( a meni se desava), da je potrebno da primimo inekciju isl. 

Da li jedes kivi, kikiriki, zelenise i ostalo sto moze uticati na zgrusavanje,?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela njaaam, smazala bih sad tu tvoju salatu.

Ja ne pazim bas sta jedem...jedem kuvano, izbegavam brzu hranu, ali jedem i voce i slatkise i testo..

Veceras idemo na jos jednu slavu. Legla sam da odmorim, igranka ceo dan. Sutra K posle skole dolaze dve drugarice, razmisljam sta cu im spremati da jedu. 

Htedoh da bas pitam da li pijete kafu? Prva tri meseca nisam, a onda sam pocela jer mi pomogne sto se tice probave. A to nije zanemarljivo sada kad me jos i ove vene dole muce. Popijem jednu, nekad i dve. Pijem obicnu domacu (ne volim da kazem tursku), bez secera i bez mleka. U prvoj trudnoci mislim da nisam uopste pila celu trudnocu, ali tada sam i sve ostalo radila po ps-u...

mmaka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A od koliko sad primas, 0.4 ili vise? Hoces li jos do porodjaja ici kod njega? Da li ti je objasnio kako kad krene porodjaj? 

Ovde se isto prima 6 nedelja posle porodjaja i onda dr objasni kako dkako da se vladamo dalje. Npr. cujem da je pricala da npr ako putujemo vise od 20 h ( a meni se desava), da je potrebno da primimo inekciju isl. 

Da li jedes kivi, kikiriki, zelenise i ostalo sto moze uticati na zgrusavanje,?

Sad jos imam kutiju injekcija od 0,4 i to mi ie rekao da potrosim i predjem na ove druge,kad krene porodjaj da prestanem sa injekcijama ali mi je dao izvestaj i napisao tamo sve u slucaju porodjaja i da im to dam,kad se porodim da se vratim na 0,4 i tako 6 nedelja,zakazao mi je jos jednom kod njega 21 januara,

Slabo jedem zelenise i voce a kikiriki skoro nikako,kivi ne volim,sad ne putujem nigde jer i ne mogu. Putovanje od toliko sati je prenaporno,jel mozes da izdrzis toliko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.