brinet

Član
 • Broj odgovora

  143
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici brinet

 • Rođendan 07/01/84

Načini kontaktiranja

 • ICQ 0

Informacije o profilu

 • Lokacija Wien

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice brinet

 1. brinet je dodao/la post u temi Noćni podoj   

  Moja malena je od od 3 nedelje samo jednom noću sikila (nije tražila i nisam je budila) E sad imam problemčić što je i to izbacila pa siki oko 22h i onda tek oko 6-7 ujutru a meni se preko noći grudi prepune. Preko dana traži često jer ima skok u razvoju....Plašim se da se mleko ne proredi i preko dana jer noću ne siki...
  Eto kako je sve to individualno...
 2. brinet je dodao/la post u temi Akne kod beba   

  Kod nas je situacija malo bolja. Svakim danom ih je sve manje.
 3. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 4. brinet je dodao/la post u temi Akne kod beba   

  Sin mi nije imao mnogo tih bobuljica ali ćerkica sada ima. I baš kao što opisuješ zacrvene se kad se trlja o pelenu ili nešto drugo...I nama je dr rekao da je to normalno. Inače bebica mi ima za 2 dana mesec dana. Kažu da te bobuljice kod nekih beba traju i do 6m ali najčešće se povuku za nekih 6 nedelja.
  Ja ću čekati da prođe taj period od 6 nedelja pa ću videti da li može nešto da se uradi.
 5. brinet je dodao/la post u temi Na koga lice vasa deca?   

  Za sad...
  sin na devera a ćerka na svog tatu
 6. brinet je dodao/la post u temi Čišćenje bebinog nosa, ušiju   

  Podići uzglavlje, ispirati fisiološkim, izvlačiti pumpicom što češće.
  Mi imamo onu Chicco pumpicu i super je.
 7. brinet je dodao/la post u temi Pupak   

  Ovde se pupak ne previja. Ima samo štipaljka koju skinu još u porodilištu. Kod kuće samo čišćenje fiziološkim rastvorom i održavati suvim. Kod oba dete je pupak otpao oko 8 dana i sve je ok.
  E sad, za to krvarenje nisam sigurna. Nama su rekli da u slučaju da pupak počne da krvari ili gnoji idemo u bolnicu da pogledaju. Hvala Bogu nije trebalo.
  I da, nisam se plašila pupka..ne znam zašto, možda baš zato što nije bilo previjanja ineke specijalne nege.
 8. brinet je dodao/la post u temi Prva setnja   

  Sa oba deteta smo izašli u šetnju već u drugoj nedelji. Naravno nisam ih izvodila po kiši i najvećem suncu. Ujutru ili predveče je idealno. U bolnici gde sam se porodila ima svaka soba terasu pa su majke iznele bebicu na par minuta...bez problema.Bebama treba svež vazduh kao i majkama. Babske priče o 40 dana ne slušam kao ni ono da bebe ne treba uveče da budu napolju (kad padne mrak)...
 9. brinet je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

  Dorian i Hanna
  Oko oba smo se brzo složili.
 10. brinet je dodao/la post u temi Treći trimestar   


  Tačno tako...Moja trudnoća je rizična i imam kontrakcije od 5 meseca, tako je bilo i u prvoj trudnoći i radili su mi CTG zbog toga ranije...Prate otkucaje bebinog srca i kontrakcije. Kod normalne trudnoće nema potrebe da se radi ctg ali ako ga već rade ne može da škodi.
 11. brinet je dodao/la post u temi Treći trimestar   

  Jeja, islim da su ti to pripremne kontrakcije. Mene je jutros probudila jedna jaka kontrakcija ali sam više navikla
 12. brinet je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

  Veco......vidim ovo se juče kuckalo ali se nadam da si otišla u bolnicu, kad vodenjak pukne, bilo da curka bilo da pljuuušti treba ići u bolnicu jer se pupčana vrpca može bebi obmotati oko vrata a to treba pratiti obavezno. Najbolje u ležećem ili poluležećem položaju da se ide. Ne čekaju se bolovi jer to može da potraje. Meni je vodenjak puko u 6h prve kontrakcije su počele tek u 13h....
 13. brinet je dodao/la post u temi Treći trimestar   

  Uf te pripremen kontrakcije i ja imam od 5 meseca negde...Sa prvim detetom sam završila u bolnici jer su se pripremen pretvorile u prave (razlog ništa ne zna) pa se otvarala u 5 mesecu....Hvala Bogu iznela sam ga do kraja 9 meseci. A sada imam kontrakcije s vremena na vreme ali pošto već znam šta treba da osećam da bi paničila, još sam mirna.

  4D smo radili sa prvom bebicom i lepo je iskustvo. Sve se lepo videlo ali kažu da je najbolje otići do 30nedelje jer se posle sve manje vidi jer je plod veliki. Ovaj put smo radili samo 3D i ne planiramo 4D. Jeste bilo lepo i imamo uspomenu ali skupo nam je baš (130eura)...žao mi što sa sinom imam snimak a sa ćerkicom neću imati ali kad se rodi biće mi sve jedno verovatno.

  Iva, uf pa kakav je to lekar? Što mene to iznervira, ta neprofesionalnost i fazon lako ćemo. Nadam se da ćeš sve završiti na vreme.

  Sandra, i meni je sin "pegao" nedelju-dve...i dr je stalno govorio da će ranije i rodila sam ga nedelju dana pre termina. Tu je to negde...
 14. brinet je dodao/la post u temi Pravilno drzanje bebe   

  Mi smo u tome izneli bebu iz porodilišta i odmase smo ga vozali. Bebicama taj položaj ne smeta, čak im prija jer su u položaju sličnom kao u stomaku.
 15. brinet je dodao/la post u temi Kravlje mleko     Bravo za post!