Leia

Član
  • Broj odgovora

    13
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Leia se sviđa post u temi od mozza u Drugi trimestar   
    Leia,cestitam i da je ziv i zdrav a tebi brz oporavak 
    Ne znam da li ima razlike izmedju hitnog i planiranog cr,mozda u anesteziji. Ja sam imala planirani sa spinalnom anestezijom pa sam morala da lezim nepomicno 24h, kao i svaka operacija tako i cr bitno je da savladas prvo ustajanje,nije nista strasno,malo je bolnije nego inace ali posle toga je svako ustajanje lakse i svaki dan je bolji,kod cr je bitno da se kreces pa ce i oporavak biti brzi,naravno ako nema nekih komplikacija i sve uz nadzor i savet lekara,uglavnom samo je prvi dan malo tezi a posle ide sve lakse i mozes sama da se brines o bebi,ima ovde zena koje su se porodile cr 
    @miliccam
    @KikaC96 
    Mozda imate neki savet ako sam ja nesto preskocila
  2. Analim se sviđa post u temi od Leia u Drugi trimestar   
    Porodila se oko 23h. Gel delovao odmah, spustili me u salu oko četiri. Ali onda su krenule muke, jer je mali  krupan. Tek kad je doktor napipao veličinu fontanele poveli su me za hitan carski rez.  Sad sam se razbudila, ali  ovo je nešto o čemu uopšte nisam razmišljala. Dobro bi mi došli neki saveti kako i šta dalje. 
  3. Bralac se sviđa post u temi od Leia u Drugi trimestar   
    Porodila se oko 23h. Gel delovao odmah, spustili me u salu oko četiri. Ali onda su krenule muke, jer je mali  krupan. Tek kad je doktor napipao veličinu fontanele poveli su me za hitan carski rez.  Sad sam se razbudila, ali  ovo je nešto o čemu uopšte nisam razmišljala. Dobro bi mi došli neki saveti kako i šta dalje. 
  4. Leia se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Da li si legla? Koja si soba? Jao kao da sam juče izašla odatle, toliko mi je sve sveže. 
  5. Leia se sviđa post u temi od Betty Boop3 u Porodilište - Kragujevac   
    Moje licno iskustvo sa Momom je bilo dobro i nikakvu zamerku nemam, bice da sam imala srece... Druge zenice nazalost nisu dobro prosle i sve su se zalile da je izuzetno grub pri pregledu do te mere da prokrvare. 
  6. Leia se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Drugi trimestar   
    Leia,ja nisam koristila ništa za lakši porodjaja. Prvi put sam imala i epiziotomiju a drugi put ništa i mnogo je bilo lakše a bilo he sa indukcijom i bez epidurala. Prvi put i epidural i prirodno sve ali nekako mi je drugi porodjaj lepsi bio.
    epiziotmija kako gde,ali svakako bolje to nego da popucas.
    klizmu daju ili klistir svuda verivatno pre porodjaja.
    ja sam bila aktivna do krka devetog meseca i zaista sam super prošla. 
    Lanolin mozes da mazes i ore,neće skoditit. 
  7. Leia se sviđa post u temi od princess.elsa u Drugi trimestar   
    pozdrav,
    setala sam psa, kretala se, isla u kupovinu, do porodjaja.. nista posebno nisam radila, a sve je bilo u redu. to je meni pomoglo da se brze porodim. i u ovoj trudnoci  nastojim da isto svee radim kao i prvi put, iako moj muz smatra da sad imam 33 a ne 25 ali trudnoca ako nije rizicna ne treba se ulnjiti..
    srecno
    klistir rade cim dodjes.  i secnu, mene jesu, i to mi je bilo bolnije i neprijatnije od porodjaja.. hahahaha
  8. Leia se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Ja sam ih zdušno koristila i u bolnici jer sam ležala dve nedelje pre porođaja. Penjanje na osmi, pa silaženje do kantine i takooo.. 
    Veruj mi da sam se lakše oporavljala od epiziotomija, nego sada kada sam pukla pa usivana. Dve rane, jedna visoko, iznad uretre me toliko iritira i dalje, čini mi se da nikada neće proći. Druga je bila na mestu starih epiziotomija. To je već druga priča, jer tu koža i nije tako nežna. 
  9. Leia se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Sugrađanko, ako se ne varam da si prvorotka, pa onda računaj da je epiziotomija zagarantovana. Sad me nisu sekli jer sam trećerotka, a i imala sam izražene vene u vaginalnom području, pa je dr procenila da je bezbednije da me ne seku. Svejedno sam se pocepala na dva mesta pa su me ušivali. Prvorotke po automatizmu seku, drugorotke kako koju..moju drugaricu kada je rađala četvrto su sekli na njeno insistiranje. I ja sam se drala da me seku ali dr nije htela. Mnooogo je lakši porođaj uz epiziotomiju, to je moje iskustvo. Na prva dva porođaja sam izgurala bebu iz bukvalno prvog napona, a na trećem smo se obe namučile jer nisu hteli da me seku. Ona je bila previše velika za moju konstituciju, skoro 3900gr, a ja mala žena od 153cm i 47kg i karličnim merama graničnim za carski rez. Ona je par nedelja posle porođaja imala modro ispod očiju i obraza i popucale kapilare u očima, od porođaja. Tako da ja glasam za epiziotomiju, lakši je porođaj i za mamu i za bebu, a rana prođe kao i svaka rana. 
    Klistiranje je obavezno u pripremi, pre nego uđeš u salu. Sada mi ga nisu radili jer nisu stigli, sa trećeg sprata su me spustili skroz otvorenu i odmah u salu. Inače se radi sa onim aparatom za klistir koji ima posudu i crevce, leži se na ginekološkom stolu, sestra sipa unutra toplu vodu i još nešto i nije bolno niti neprijatno. 
    Bolje od lanolina su komprese Multimam. Nema potrebe pre porođaja. Eventualno bi mogla da malo ozvlačiš bradavice ako ti nisu formirane. Ako se desi da dobiješ ragade, kupi komprese, mogu i na komad, jednu rasečeš na pola makazama pošto je pravougaonog oblika i dobiješ dve. Staviš preko bradavice i obučeš brus, i ne moraš da pereš grudi pre podoja. 
    Što se tiče čaja od lista maline pije se po 1-2šolje od ulaska u 9.mesec. Pila sam u prvoj trudnoći samo i ne znam da li je nešto pomogao. Moje iskustvo je da najviše za otvaranje pomaže intenzivno penjanje i silaženje niz stepenice.  
  10. Leia se sviđa post u temi od miliccam u Drugi trimestar   
    @Leia ja sam koristila čaj od lista maline u prvoj tr i ništa mi nije pomogao, on bi trebalo da pomaže kod otvaranja a ja se nisam otvarala uopšte a pila sam ga ceo deveti mesec. E sada ima žena koje kažu da im je pomogao , u svakom slučaju ne može da škodi tako da bih ti ga ja preporučila. Što se tiče maslinovog ulja, ne znam na šta si tačno mislila. 
    Ja sam lanolin mazala par dana pre termina, ali sam opet dobila ragade, hoće to dok mleko ne krene mazala ili ne.
    Možeš da pogledaš na netu u vezi masaže medjice, to može da pomogne kod epiziotomije. 
  11. Leia se sviđa post u temi od KikaC96 u Drugi trimestar   
    zdravo  
    za caj od lista maline sam cula od drugarice da pomaze.
    lanolin mozes da krenes da mazes, on ne moze da naskodi.
    meni su klizmu stavljali u bolnici. Neprijatno je ali sve se brzo zavrsi.
    za epiziotomiju ne mogu nista da ti kazem, ja sam se porodila carskim rezom.
    mozes da setas, kazu da I setanje pomaze kod prirodnog porodjaja.
  12. Leia se sviđa post u temi od k a m u Porodilište - Kragujevac   
    Leia,pridruži se ćaskanju u temama. 
    I da si privatno vodila trudnoću kod nekog dr koji radi u bolnici isto bi bilo. Oni ne mogu da dođu ako tebi spontano krene porođaj. Jedino da ti ga izazivaju, a zašto bi. Mene je dr Šorak trebalo da pogleda dan pred moj porođaj, jer sam bila njen pacijent privatno i po njenom nalogu legla 2ned pre porođaja na odeljenje ali je zaboravila tog dana na mene. A ja nisam htela da idem i da joj se javljam iako sam znala da je tog dana i cele noći bila dežurna. Mislila sam ako bude tako trebalo da bude porodice me ona. Prošao je dan i noć i ja sam tek sutradan dobila bolove i te večeri se porodila. Sve je bilo u redu, iako je porodilište bilo puno, te noći je bilo 7,8 porođaja.. Bila je dr Tanja Kastatović dole, mene je dr Neda spustila i ona me je porodila. Babica Beba, a još par babica je bilo tamo. Čak je u jednom trenutku i Saša Živanović sišao zbog jedne koja nije sarađivala, da pomogne. Sve su raščistili za kratko vreme, hoću ti reći da su uigrani savršeno. Posebno Kastratovićka, žena od akcije, zato su porođaji izgledali "filmski". Ona je sada tamo načelnica i niko od dr sa sprata ne može ni da dođe ako nije po rasporedu dežuran jer ona ne dozvoljava. Jedna je preko veze dovela anesteziologa za epidural i nije uspela da ga uvede. Nemoj ništa da forsiraš na silu, kako bude najbolje bilo za tebe tako će da se desi, i sve će biti u redu, veruj. Imaj poverenja u svoju bebu i u sebe, misli pozitivno i javi nam se da čujemo kako si prošla. Srećno! 
  13. Leia se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Drugi trimestar   
     
    hvala vam! 
    odlicno sam! Nebo i zemlja kad seku i ne. Već sam ustajala sama da piskim. Beba je kod mene šišala dva puta već. Em znam dojenje em nije bolni toliko.... i makcinski instkt je skroz drugaciji sad nego prvi put. Divota jedna. Porodjaj jeste bio težak i upoznala sam pravo znacenje reci neizdrzivo i ljubav.
  14. Leia se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Drugi trimestar   
    Tu je Moja beba. 
    3250gr i 51cm
    porodila sam se u 12.15h
    indukovali su porodjaj,bilo je mnoooooooogo bolnije i epidural je divna stvar ali nisu mi dali. Valjda su videli da ide brzo...oko 9hje bio indukovan. Neka 3h.... nisam pocepana niti šivena tako sadam mnogosrecna zbog toga. 
    Bebica je divna,predivna i mnogo mi je drago sto je tu
  15. Venera se sviđa post u temi od Leia u Drugi trimestar   
    Hvala svima na odgovorima. Ja sam se prvo informisala na netu, gde su baš neka stroga pravila za ishranu kod kandide, a nigde se ne pominje opcija za vreme trudnoće. Juče sam ubacila još jednu voćkicu za užinu i vratila sir i krompir i baš se osećam bolje. 
    Mi inače čekamo dečaka, tako da se sada zanimamo biranjem imena. 
     
  16. Leia se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Leia, evo prostudiraj ovaj tekst.
    http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/11/gljivica-candida-posast-modernog-doba.html?m=1
    Ali ovakva ishrana nije dozvoljena za vreme trudnoce. Mada mislim da tebi za lecenje vaginalne kandide nije ni neophodna dijeta. Mnogo veci problem je crevna kandida. Probaj lokalno da delujes, mada kazu da nastaje hormonski i prolazi sa trudnocom.
    Milicice, stomacic divan!  I sto EG rece potpuno normalan. Ne obracaj paznju na glupe komentare. 
  17. Analim se sviđa post u temi od Leia u Drugi trimestar   
    Hvala svima na odgovorima. Ja sam se prvo informisala na netu, gde su baš neka stroga pravila za ishranu kod kandide, a nigde se ne pominje opcija za vreme trudnoće. Juče sam ubacila još jednu voćkicu za užinu i vratila sir i krompir i baš se osećam bolje. 
    Mi inače čekamo dečaka, tako da se sada zanimamo biranjem imena. 
     
  18. miliccam se sviđa post u temi od Leia u Drugi trimestar   
    Hvala svima na odgovorima. Ja sam se prvo informisala na netu, gde su baš neka stroga pravila za ishranu kod kandide, a nigde se ne pominje opcija za vreme trudnoće. Juče sam ubacila još jednu voćkicu za užinu i vratila sir i krompir i baš se osećam bolje. 
    Mi inače čekamo dečaka, tako da se sada zanimamo biranjem imena. 
     
  19. mozza se sviđa post u temi od Leia u Drugi trimestar   
    Hvala svima na odgovorima. Ja sam se prvo informisala na netu, gde su baš neka stroga pravila za ishranu kod kandide, a nigde se ne pominje opcija za vreme trudnoće. Juče sam ubacila još jednu voćkicu za užinu i vratila sir i krompir i baš se osećam bolje. 
    Mi inače čekamo dečaka, tako da se sada zanimamo biranjem imena. 
     
  20. Venera se sviđa post u temi od Leia u Spisak trudnica   
    Leia 
    01.08.2019
  21. Leia se sviđa post u temi od Analim u Drugi trimestar   
    Mozza, sve je bilo ok kod pedijatra. Za 4 nedelje je dobila 960g, što je super.  moja Mila već 10-ak dana ima neki osip (bubuljice), ali samo po licu i vratu. Kaže dr da je to čišćenje i da ne mažem ničim.
    Kam, baš ti je lep i velik stomak. Kao što kaže Miliccam, sigurno ima veze i što je četvrta trudnoca, a i zbog trbusnih mišića. 
    KruelaDevil, divna vam je soba! 
    Earl Grey, čarape su mrnjauuu  lepe, a korisne.
    Leia, pozdrav i od mene. Ja sam skoro celu trudnocu imala samo vaginalna kandidu. I meni skoro ništa nije pomoglo. Bukvalno mi je pomogao samo porodjaj. Sad je nemam. A nastavljala sam se vaginaleta, kao luda. Dr mi je rekla da je kod mene to hormonski, i da će proći samo od sebe nakon porođaja. Nadam se da tebi pomaže ishrana. A posto ne znam sta si sve jela do sada i sta bi ubacila - dajem ti savet da imaš na internetu razne ideje šta bi mogla jesti. Znam da ne sme biti ona prava dijeta (koja je bas rigorozne), zbog trudnoće. Pa vidi da izabereš manje zlo.
    Macka, baš su neke članice ovih dana pisale o tome. Verovatno će ti se neko vec javiti. 
    Srećan Dan žena! 
  22. Leia se sviđa post u temi od *Cvrky87* u Drugi trimestar   
    Jitro zene 
    Da ja sam vaginalnu kandidu izlecila sodom i mlakom vodom,u nakveci spric spremiti i ubrizgati 5 veceri i to je to,a moze i canesten vagonalete 3x nocu...u svakoj trudnoci imam istu muku pa mi to lek
    Sto se tice stucanja,A se prejede i sisa kao da ce mu neko ukrasti i mo redovno stucamo i povratimo visak,evo i sad stuca.
    Danas inace U slavimo rodjendan,secam se da je nekoj mami isto bio 4.03. rodjendan
  23. Leia se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Drugi trimestar   
    Nama se to nije desilo ,ali je mm imao scenu pre nekih mesec i po kad su im noću doneli bebu od nedelju dana koja je skroz poplavela jer je aspirirala sadržaj....ali ja ne znam oko sa bebin znam da treba da se okrene licem na dole i udara po ledjima da izadje sadržaj napolje. Dok ne prodise.
    meni svi govore sa sam mnogo lepša sad nego sa V i da sam mršavija  ne znam oko kad sad već imam 77.7(sa njim sam na porodjaj išla sa tom kg)a počela sam sa istom težinom trudnoću 64kg. Mislim da jedno odeće a ne do mene...prosto sa njim sa treći trimesta bila jul-sept a sad dec-mart i mislim da odeća znaci....
    kam,ako mora carski nek je carski,ne brini. Bolje da se angažuju nego da bude nešto u fazonu da nisu videli ili reagovali. Ja da mi kažu cr zbog recimo aritmija ja se ne bih bunila još bih mirnija bila iako to jeste rana ali nekad bolje tako....to sto ti je 4.porodjaj ben znaci ništa sto se tiče toga kakv će porodjaj biti. Znaš i sama da je svaka trudnica,porodjaj i beba individualni. Tako da ne razmišljaj mnogo,još malo i gotovo!
    leia,ja voće mnogo ne bih izbacivala. Smanjiš tipa banane,grozdje i slično to  sto je poznato po većoj količini fruktoze,ali jabuke,kruške,pomorandže,nar bih jela.... ioanko recimo jedeš izmedjunibroka i sigurno ben pojedes dve kile. Kandida se hrani šećerom i brašnom,ali ako pazis ne moraš striktno da se cuvas. Ja sam imala u cervikalnom brisu izbacila sam samo brašno. Jogurt sam pila,voće jela i nestala je.....
    srecan vam 8.03 i od mene!
     
     
  24. Leia se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Uh, ne bi trebalo da u trudnoci toliko mrsavis. Nemoj toliko strogo. Ja jedem i pomorandze i mandarine i cedim limun iako pored crevne kandide imam i trudnicki secer. Jabuke i zelene i crvene.  Kokosovo ulje ubija  kandidu pa mozes da ga uvrstis u ishranu, po 2kasicice dnevno. Mislim da je Cvrky izlecila vaginalnu kandidu tako sto se ispirala rastvorom sode bikarbone sa spricem.
    Moja dr alarmira sto joj nisam ranije prijavila prolaps zaliska. Mislila sam da jesam. Zakazala sam internistu za cetvrtak. Ali ona kaze treba mi kardiolog i da vidimo da li da me salje na konzilijum za CR. Poludeh danas od nje. Kakav cr, cetvrti porodjaj aman. Utrogestan da koristim jos najvise nedelju dana d da izbacujem. KS uobicajena. Za fibrinogen mi rece da mi je povisen,da je ok do 3, pojma nemam sta znaci. Za secer da nema pojma sto alarmiraju jer je granica 7.3, i to meni samo jedno merenje bilo u pitanju. Rekoh joj da oni tamo do 6 samo tolerisu. Rece da ce porodjaj sigurno biti ranije. 25.03.da dodjem za pripremu za porodjaj. Citala sve zive papire, kucala...i ejde na UZ. Po njenom zuri ali ne toliko vec kao i prosli put, 10-ak dana. E sad na 4D zuri najvise 20dana, u klinickom centru na njihovom uz zuri malo vise od 2nedelje, a kod nje 10ak dana. Naravno da je najprecizniji 4d ali videcemo na kraju. Ako bude do termina bice preko 4kg ali sreca ja nikada ne doguram do termina, poradjam se na pola devetog. A nije losa ni ova dijeta, taman beba da ne bude prekrupna. Kaze velicina bebe nema veze sa zreloscu. Moze biti i 4.5kg a da ne bude zrela, a i 2.5kg a da bude u terminu i da bude zrela. Da mi je prvo dete mozda bih se i brinula na sve ovo ali sve je ovo je bilo isto i sa mojim devojkama. Uvek su zurile, bile vece, ja se poradjala pre termina, one fine kilaze.. Nego glavna preokupacija njoj je danas bio taj prolaps. Videcemo sta kaze internista. Podigla sam i Fraksi do kraja meseca. Pitah je i da li i ona vidi devojcicu. Kaze ono ono sto ja vidim jeste. A sto se polozaja tice prednjaci joj glava. Ali zaklela bih se da se onda okrenula karlicno, pa kroz dva dana opet kako treba. Inace stuca vec treci put od jutros..
  25. Leia se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Drugi trimestar   
     Eg,povišen fibrinogen u trudnioci u smislu da se podižu referente vrednosti ali bez opasnosti  po trudnicu ili sa opasnošću?
    citala sam da he nespecifičan pokazatelj i da se neka poveća od nečeg.... videću šta će reci dr. Inace neni je to radjeno zbog anestezije. 
    To i vreme krvarenja. Vreme krvarenja mi je 170 a granica 180 to je u redu ali ovo je povišeno. 
    Sve ostalo osim alkalna fosfataze koja je takođe povećana ali kažem za nju je normalno da bude uvećana kod trudnica i dece u razvoju....
     
    jao sto ja mrzim kad štucaju....valjda jer ja ne volim kad stucam i onda imam osecaj da se i beba pati Kad štuca tj da je nervira.
    leia,pored uh za antikndidu moraš da izbaciš i šećer skroz sto znaci da čak i voće makar smanjiš na minimum i mlečne proizvode. A sto se jelovnika tiče ne bih ti mogla pomoći jer i sama ne znam šta da kuvam,vrtim isto u krug.  Ali kuvano sve možeš.... ne znam da li ti treba ideja šta kuvati ili u kom smislu?
    mozes od mesa sve....boranija,grašak,kupus,sarma...ja kad sam imala kandidu nisam izbacivala krompir i pirinač. Ne jedeš svaki dan ali mislim da više šteti secerni brašno nego krompir. E sad ako grešim,ispraviće me neko.