Leia

Član
  • Broj odgovora

    13
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Leia

  • Rođendan 04/28/88

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Aktivnosti člana/članice Leia

  1. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Porodila se oko 23h. Gel delovao odmah, spustili me u salu oko četiri. Ali onda su krenule muke, jer je mali  krupan. Tek kad je doktor napipao veličinu fontanele poveli su me za hitan carski rez.  Sad sam se razbudila, ali  ovo je nešto o čemu uopšte nisam razmišljala. Dobro bi mi došli neki saveti kako i šta dalje. 
  2. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Legla u nedelju. Soba 302. I odmah sam ukapirala da mogu samo po hodnicima da šetam.  Za sad me samo prate. Danas me Babić pregledao i kaže da sutra probamo sa nekim gelom. Ali vidim ovde su sa par devojaka to probali pa ništa. 
  3. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   


    Sutra idem na ginekologiju posto sam prošla termin za pet dana pa se setih ovoga za stepenice. Biće da ću ih i ja koristiti. 
  4. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala na odgovorima. Najviše me je brinula epiziotomija, razumem da sama procedura u tom trenutku ne boli, ali sam čitala da oporavak zna da bude nezgodan i dug. Ali i to valjda nije kod svakog isto.
    Sve ostalo zvuči korisno, probaću, pogotovo ovo za stepenice, imam ih dvadeset ispred ulaza, taman da ih iskoristim. :-)
  5. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zdravo mame i buduće mame. Pošto mi se približio termin reko' da pitam za par saveta. Je l' koristio neko čaj od lista maline ili maslinovo ulje u devetom mesecu za lakši porođaj i koliko ima istine u tome? Uzela sam lanolin za bradavice, ali da li da čekam porođaj ili da krenem sa mazanjem pre? Je l' neko koristio mikroklizme kod kuće pre odlaska na porođaj ili rade klistir u bolnici u svakom slučaju? I kakva su vam iskustva sa epiziotomijom, mislim da ovde u Kg to rutinski rade, i kad ima i nema potrebe? Za sad je to sve čega mogu da se setim, ali ako postoji nešto što ste radile u devetom mesecu, a pomoglo je na porođaju ja bi rado da čujem. Hvala unapred. 
  6. Leia je dodao/la post u temi Porodilište - Kragujevac   

    Hvala, k a m. Valjda bude sve ok. Kad ste sve vi mogle i pregurale to, bilo dobro, bilo loše, valjda ću i ja. Pozdrav 
  7. Leia je dodao/la post u temi Porodilište - Kragujevac   

    Pozdrav svima. Uskoro ulazim u deveti i trebalo bi da se porodim u Kg-u. Prva mi je trudnoća i vodila sam je u Stanovu, kod dr. Dane. Otišla par puta privatno kod Slavice Vezmar jer sam kod nje išla i pre trudnoće. Sada me svi pitaju znam li ko će da me porodi, čak i doktorka u Stanovu. Prosto nisam znala da se to podrazumeva. Po meni je to izgledalo odeš u porodilište kad krene porođaj i ko se zatekne taj te porodi. Je l' kasno sad da tražim nekoga i kako se to uopšte radi? Ne znam koliko je Kragujevčanki aktivno, ali baš bi volela da dobijem neki odgovor. Hvala unapred
  8. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Prva beba. Još me nije baš stiglo, ne osećam se ništa drugačije, osim što gledam kako mi stomak raste. Čekam nestrpljivo da osetim to pomeranje i udarce, za sad ništa ili ne znam to da prepoznam. 
  9. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala svima na odgovorima. Ja sam se prvo informisala na netu, gde su baš neka stroga pravila za ishranu kod kandide, a nigde se ne pominje opcija za vreme trudnoće. Juče sam ubacila još jednu voćkicu za užinu i vratila sir i krompir i baš se osećam bolje. 
    Mi inače čekamo dečaka, tako da se sada zanimamo biranjem imena. 
     
  10. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Kam, vaginalnu, ali rekoše mi kako se i to najbolje reguliše ishranom. Od simptoma neki oskudan sekret, ništa više. 
    A što se hrane tiče, snalazim se, malo mi teško pada što kuvam bez zaprške,navike su čudo, i nikako da nađem neki fin recept za hleb ili pecivo od heljdinog brašna. Slatkiše izbacila skroz, kao i svo voće osim kiselih jabuka, i to jedna na dan. 
    Nadala sam se da neko ima slično iskustvo pa da vidim kako je to prošlo. Ja sam za ove tri nedelje smršala 3 kg, što dr kaze da je u redu, pa se pitam šta me dalje čeka. 
  11. Leia je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zdravo svima.
    Izvinite što skrećem sa aktuelne teme, ali vidim da su ovde svi aktivni pa reko' možda i dobijem neki odgovor. 
    Ima li neko iskustva sa anti-kandida dijetom? Ja sam pre tri nedelje ušla u drugo tromesečje i saznala da imam kandidu i od tad sam na nekom režimu bez ugljenih hidrata. Ponestaje mi ideja za jelovnik pa je svaka pomoć dobro došla.
    Pozdrav   
  12. Leia je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    Leia 
    01.08.2019
  13. Leia je dodao/la post u temi Mršavljenje u trudnoći   

    Zdravo svima.
    Ima li neko iskustva sa anti-kandida dijetom. Ja sam pre tri nedelje ušla u drugo tromesečje i saznala da imam kandidu i od tad sam na nekom režimu bez ugljenih hidrata. Za to vreme sam smršala 3kg, koliko sam u prvom tromesečju i dobila. Ponestaje mi ideja za jelovnik pa je svaka pomoć dobro došla.