andjaaa

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice andjaaa

  1. andjaaa je dodao/la post u temi Hormoni, trombofilije i putokazi   

    Hvala ti, Buba... ali kad mi endokrinolog nije dala terapiju, kao, to je još u začetku iako sam joj rekla da sam kod nje došla baš zbog problema sa začećem. U ponedeljak pravac kod endokrinologa...
    Hvala, devojke, još jednom... zaista ste divne!
  2. andjaaa je dodao/la post u temi Hormoni, trombofilije i putokazi   

    Hvala, Jeco ... ginekolog mi je odličan, samo se dugo čeka do pregleda, vazda joj je gužva, a moraću da potražim i drugo mišljenje endokrinologa jer mi je dala samo selen i cink.
  3. andjaaa je dodao/la post u temi Hormoni, trombofilije i putokazi   

    Testosteron nije rađen, s-Anti-TPO preko 600, a UV nekoliko puta godišnje i niko mi nije rekao da imam PCOS... na poslednjem stoji: uterus AVFL, dimenzija 67x36x43mm, sa odjekom endometrijuma 11mm, čvrst, pokretan, neosetljiv.  Desni ovarijum manji, dimenzija 25x15mm, na očekivanom mestu, levi ovarijum niže postavljen, dimenzija 49x25mm, AFC preko 15 PCO morfologija. C. Douglasi prazan. Uredna sekrecija, koničan cirviks sa manjom ektropijom, prema levom formikusu, uterus sinistropiran, adnexa slobodna desno, levo umereno skraćena, obostrano neosetljiva.
    Na fotografiji ispod su rezultati i referentne vrednosti.

  4. andjaaa je dodao/la post u temi Hormoni, trombofilije i putokazi   

    Ćao, devojke. Nova sam na forumu i zaista sam se trudila da pročitam sve prethodne teme u vezi sa  hormonskim statusom, ali nisam naišla na svoj slučaj...
    Naime, nemam PCOS, optimalne sam težine (visina 175cm, težina 66 kg), imam redovne cikluse, suprug i ja radimo oko godinu i po dana na bebi i ništa. Njegov spermogram je više nego solidan. Svi brisevi su u redu, kao i virusi. Radila sam hormone 3. dan ciklusa i rezultati su malo konfuzni... Endokrinolog mi je dao selen i cink zbog malo povišenog TSH, T3 i T4 su u redu.
    - TSH 4.36 (R.V. 0.3-5.6)
    - FT4 16,32 (R.V. 8-22)
    - FSH 6.61
    - LH 11.28
    - ESTRADIOL 21.76
    - PROLAKTIN 119.2
    - GLUKOZA 2H POSLE JELA 5.0
    - INSULIN 2H POSLE JELA 32.18
     Može li neko pojasniti šta mi se dešava sa hormonima jer kod dr imam zakazano tek za deset dana... Hvala vam!