Hormoni, trombofilije i putokazi

odgovora

Objavljeno

Drzavno se i ne radi insulin vec samo glukoza. Moj ti je savet da proveris oba privatno, cesto je problem lako resiv a velike probleme stvara.

ivannnica voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ćao, devojke. Nova sam na forumu i zaista sam se trudila da pročitam sve prethodne teme u vezi sa  hormonskim statusom, ali nisam naišla na svoj slučaj...
Naime, nemam PCOS, optimalne sam težine (visina 175cm, težina 66 kg), imam redovne cikluse, suprug i ja radimo oko godinu i po dana na bebi i ništa. Njegov spermogram je više nego solidan. Svi brisevi su u redu, kao i virusi. Radila sam hormone 3. dan ciklusa i rezultati su malo konfuzni... Endokrinolog mi je dao selen i cink zbog malo povišenog TSH, T3 i T4 su u redu.

- TSH 4.36 (R.V. 0.3-5.6)

- FT4 16,32 (R.V. 8-22)
- FSH 6.61
- LH 11.28
- ESTRADIOL 21.76
- PROLAKTIN 119.2

- GLUKOZA 2H POSLE JELA 5.0

- INSULIN 2H POSLE JELA 32.18

 Može li neko pojasniti šta mi se dešava sa hormonima jer kod dr imam zakazano tek za deset dana... Hvala vam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ćao, devojke. Nova sam na forumu i zaista sam se trudila da pročitam sve prethodne teme u vezi sa  hormonskim statusom, ali nisam naišla na svoj slučaj...
Naime, nemam PCOS, optimalne sam težine (visina 175cm, težina 66 kg), imam redovne cikluse, suprug i ja radimo oko godinu i po dana na bebi i ništa. Njegov spermogram je više nego solidan. Svi brisevi su u redu, kao i virusi. Radila sam hormone 3. dan ciklusa i rezultati su malo konfuzni... Endokrinolog mi je dao selen i cink zbog malo povišenog TSH, T3 i T4 su u redu.

- TSH 4.36 (R.V. 0.3-5.6)

- FT4 16,32 (R.V. 8-22)
- FSH 6.61
- LH 11.28
- ESTRADIOL 21.76
- PROLAKTIN 119.2

- GLUKOZA 2H POSLE JELA 5.0

- INSULIN 2H POSLE JELA 32.18

 Može li neko pojasniti šta mi se dešava sa hormonima jer kod dr imam zakazano tek za deset dana... Hvala vam!

da li je radjen testosteron? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ćao, devojke. Nova sam na forumu i zaista sam se trudila da pročitam sve prethodne teme u vezi sa  hormonskim statusom, ali nisam naišla na svoj slučaj...
Naime, nemam PCOS, optimalne sam težine (visina 175cm, težina 66 kg), imam redovne cikluse, suprug i ja radimo oko godinu i po dana na bebi i ništa. Njegov spermogram je više nego solidan. Svi brisevi su u redu, kao i virusi. Radila sam hormone 3. dan ciklusa i rezultati su malo konfuzni... Endokrinolog mi je dao selen i cink zbog malo povišenog TSH, T3 i T4 su u redu.

- TSH 4.36 (R.V. 0.3-5.6)

- FT4 16,32 (R.V. 8-22)
- FSH 6.61
- LH 11.28
- ESTRADIOL 21.76
- PROLAKTIN 119.2

- GLUKOZA 2H POSLE JELA 5.0

- INSULIN 2H POSLE JELA 32.18

 Može li neko pojasniti šta mi se dešava sa hormonima jer kod dr imam zakazano tek za deset dana... Hvala vam!

i da li si radila ultrazvuk,po cemu znas da nemas pcos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozzz Andja.....da li si radila antitela na stitastu...Ant tpo i Ant tg?

Da li je odradjen UZ i sta pise na izvestaju?

Napisi referentne vrednosti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Testosteron nije rađen, s-Anti-TPO preko 600, a UV nekoliko puta godišnje i niko mi nije rekao da imam PCOS... na poslednjem stoji: uterus AVFL, dimenzija 67x36x43mm, sa odjekom endometrijuma 11mm, čvrst, pokretan, neosetljiv.  Desni ovarijum manji, dimenzija 25x15mm, na očekivanom mestu, levi ovarijum niže postavljen, dimenzija 49x25mm, AFC preko 15 PCO morfologija. C. Douglasi prazan. Uredna sekrecija, koničan cirviks sa manjom ektropijom, prema levom formikusu, uterus sinistropiran, adnexa slobodna desno, levo umereno skraćena, obostrano neosetljiva.

Na fotografiji ispod su rezultati i referentne vrednosti.

a.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Testosteron nije rađen, s-Anti-TPO preko 600, a UV nekoliko puta godišnje i niko mi nije rekao da imam PCOS... na poslednjem stoji: uterus AVFL, dimenzija 67x36x43mm, sa odjekom endometrijuma 11mm, čvrst, pokretan, neosetljiv.  Desni ovarijum manji, dimenzija 25x15mm, na očekivanom mestu, levi ovarijum niže postavljen, dimenzija 49x25mm, AFC preko 15 PCO morfologija. C. Douglasi prazan. Uredna sekrecija, koničan cirviks sa manjom ektropijom, prema levom formikusu, uterus sinistropiran, adnexa slobodna desno, levo umereno skraćena, obostrano neosetljiva.

Na fotografiji ispod su rezultati i referentne vrednosti.

a.jpg

Estradiol nizak,inverzija fsh i lh ,lh treba da bude nesto nizi od fsh,tsh visok valjalo bi da se spusti,uz testosteron ovo moze da ukazuje na PCOS.Uglavnom sve je resivo i ne brini :-) dobar ginekolog i endokrinolog i bice sve ok..Buba ce objasniti ako sam ja propustila nesto,i oko tsh i antitela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala, Jeco :) ... ginekolog mi je odličan, samo se dugo čeka do pregleda, vazda joj je gužva, a moraću da potražim i drugo mišljenje endokrinologa jer mi je dala samo selen i cink.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala, Jeco :) ... ginekolog mi je odličan, samo se dugo čeka do pregleda, vazda joj je gužva, a moraću da potražim i drugo mišljenje endokrinologa jer mi je dala samo selen i cink.

Draga ti imas Hasimoto ako su antitela preko 600....eutirox je terapija....tsh mora da bude oko 1-2...

 

ivannnica i Jeca 90 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Andja....uraditi i UZ stitaste....

Po ovim analizama hormona stoji da imas pcos....takodje...uraditi Ogtt....i videti da li alergicna na gluten...

Ne znam odakle si.....ali moras naci dobrog endokrinologa....

Svako dobroooo:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala ti, Buba... ali kad mi endokrinolog nije dala terapiju, kao, to je još u začetku iako sam joj rekla da sam kod nje došla baš zbog problema sa začećem. U ponedeljak pravac kod endokrinologa...

Hvala, devojke, još jednom... zaista ste divne!

Jeca 90 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala ti, Buba... ali kad mi endokrinolog nije dala terapiju, kao, to je još u začetku iako sam joj rekla da sam kod nje došla baš zbog problema sa začećem. U ponedeljak pravac kod endokrinologa...

Hvala, devojke, još jednom... zaista ste divne!

ako nebudes uporna nista od toga ko sto rece buba stitnu prekontrolisati a zbog hormona i inverzije fsh /lh uradi ogtt jer 100% imas pcos...poz!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao svima! Nova sam na forumu. Imam jednu nedoumicu. Procitala sam mnogo sajtova,foruma,... I nigde nisam nasla da je neka primala Fraxiperin 0.3 pre nego sto je zatrudnela. Ja imam dva misseda u 8. nedelji i jednu neuspelu VTO. Obe trudnoce sam ostala prirodnim putem. Sad ne bih da idem na VTO,ako vec mogu prirodnim putem. Ali mi je cudno zasto mi je hematolog dao da primam fraxiparin,a nisam jos trudna? Da li to steti zdravlju?Inace imam PAI heterozigot i blagu IR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Prvi put čujem da nekome prepišu fraxi pre trudnoće. Mislim da ne može da škodi, moguće je da su ti zbog ranih spontanih prepisali, da se osiguraš u tim prvim nedeljama, koje su najkritičnije nama sa trombofilijama. Fraxi od 0,3 je zaista mala doza.

pupsik voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni su prepisali fragmin 2500 isto slaba doza od transfera posle gubitka bebe u 6-8 nedelji. Heterozigot PAI1 i MTHFR i blaga IR. Sad smo u 37 nedelji.

Jeca 90 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nakon sto posle pobacaja,kao i pre njega,opet imam problem sa zatrudnjivanjem,nakon pai i mthfr heterozigot,odradjen ogtt sa insulinom,vidim da ovde takodje nesto ne stima

Glukoza                     Insulin 

0'  5.0 (<5.9)              9,1

30' 7.8.                       63,4

60' 8,4.                       87,1

90' 7.1                     105,8

120' 6.2                     71,6

150' 5,1                    50,6

180' 4,3.                    34,7

Glukoza za ostale vrednosti ref opseg <7,8

Za insulin kod pocetne vrednosti 2,6 do 24,9.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage moje sapatnice, pozdrav od nekoga ko je uspeo uz terapiju da iznese dve trudnoce i sada uziva u carima male razlike medj decom :)

 

Da li mozete da mi kazete sada sto se tice terapije da li se i dalje moze dobiti sve o trosku drzave?

ja nisam kupila ni jednu inekciju, da li je i sada tako ili se nesto promenilo?

 

Ogroman pozdrav od svih nas :)

leni voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ako mislis na terapiju za trombofiliju, moze, ja sam se skoro porodila, celu trudnocu bila na fraksiparinu, nijedan nisam kupila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da na fraksiparin. To je sveza informacija :)

 

hvaalaaaa :kiss:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nakon sto posle pobacaja,kao i pre njega,opet imam problem sa zatrudnjivanjem,nakon pai i mthfr heterozigot,odradjen ogtt sa insulinom,vidim da ovde takodje nesto ne stima

Glukoza                     Insulin 

0'  5.0 (<5.9)              9,1

30' 7.8.                       63,4

60' 8,4.                       87,1

90' 7.1                     105,8

120' 6.2                     71,6

150' 5,1                    50,6

180' 4,3.                    34,7

Glukoza za ostale vrednosti ref opseg <7,8

Za insulin kod pocetne vrednosti 2,6 do 24,9.

Ako udjes u temu Fraksiparin u trudnoci, videces da vecina nas sa pai mutacijom ima i neki problem sa insulinom. Ne bas insulinsku rezistenciju ali nepravilno vracanje insulina, blagu IR i sl.

Moje mutacije su kao tvoje, rodila dvoje zdrave dece, posle njih dva pobacaja i treca trudnoca na Fragminu. Mislim da im nije bas praksa da posle jednog pob. daju fraksi.

Za tebe vazi savet koji sam dala jednoj clanici. Promeni nacin ishrane i sredi secer, kupi folacin od 5 mg i pij ga 1x ili 2x dnevno, svaki drugi dan andol od 75mg, magnezijum, Femibion(ako ti nije skup), neka fizicka aktivnost obavezno i 26 dana ciklusa beta iz krvi.

Pre toga, naravno, za ovo pitaj gin ako nije sujetan i posavetuj se sa hematologom da li je fraksi za tebe.

To je prosto knjiski primer, tesko zatrudnjivanje, pobacaj, neki fizicki simptomi...proguglaj malo i videces da je skoro ista prica svima.

I Marg ima tvoje mutacije a sad mazuljka jednu bekaricu :) 

Margaritta i Jeca 90 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bas to sam htela da kazem Jeci. Iste rezultate sam imala, iste dijagnoze, dva spontana iza sebe. Promenila sam ishranu, uvela fizicku aktivnost, dobila terapiju glukofazom, pocela da pijem aspirin jednom dnevno, i nakon tri meseca zatrudnela. Trudnocu sam iznela na fraksiparinu i terapiji za ir i rodila divnu i zdravu devojcicu. 

Jeca 90 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da,bas sam pratila Marg da imamo iste dijagnoze ,ishranu sam vec promenila,samo mi je problem sto lako mrsam,i bukvalno za 15 dana 3,4 kg,sad vidim da moram malo da pojacam kalorije.

@leni rekli su da ce mi raditi d dimer odmah po utvrdjivanju trudnoce i ulkjuciti fraxi po potrebi.Inace imam mthfr oba ona tipa,heterozigot .Nije mi preporučila ništa pre trudnoće,osim folnaka,mislim na andol,aspirin....homocistein je u redu.

Femibion sam uzela,al sto se andol a tice ne znam dal sme na svoju ruku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Divno sto ste na kraju dobile vase bekace :baby:

Kad se sve kockice sklope,sto bi rekli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Poštovane,

Prvi put sam na nekom forumu. Nadam se da pisem u pravoj temi. Zanima me vaše misljenje o rezultatima hormonske analize. UZ je ok, nema cista. A kako citam reziltati hormona kazu da je PCOS. Imam 32god. Dok ne stignem kod cika doce volela bih da cujem da li je neko imao slicna iskustva. Ovo su rezultati:

E2-55.3

LH-11.3

FSH-4.8

Progesteron-0.18

Prolaktin-429.5

Testosteron- 0.429

AMH- 6.20nG/mL

Hormoni stitne takodje radjeni i oni su u redu. 

Imam li sanse za zacece prirodnim putem sa ovim rezultatima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Poštovane,

Prvi put sam na nekom forumu. Nadam se da pisem u pravoj temi. Zanima me vaše misljenje o rezultatima hormonske analize. UZ je ok, nema cista. A kako citam reziltati hormona kazu da je PCOS. Imam 32god. Dok ne stignem kod cika doce volela bih da cujem da li je neko imao slicna iskustva. Ovo su rezultati:

E2-55.3

LH-11.3

FSH-4.8

Progesteron-0.18

Prolaktin-429.5

Testosteron- 0.429

AMH- 6.20nG/mL

Hormoni stitne takodje radjeni i oni su u redu. 

Imam li sanse za zacece prirodnim putem sa ovim rezultatima?

Po odnosu fsh i lh moze se naslutiti pcos,valjalo bi zbog toga odraditi ogtt sa insulinom.Naravno,sve je resivo,ne brini...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • VTO - procesi
      Započeo/la Iwka · Objavljeno
      hvala ti Pilce! 
        cenim! Svakom odgovor znaci :-) za Bujas sam Cula isto puno lepih stvari, mislim da cu pratiti trag Kopitovickinih ucenika ipak, pa u privatne vode za njima :-*
    • Trudnice posle 35-te godine
      Započeo/la Milena1984 · Objavljeno
      Ja sam trudna prvi put u 35-oj - danas sam ušla u 6. nedelju. Do juče su jedino po malo bolne i blago veće grudi bile jedina promena, međutim od juče kreće pospanost, blagi naleti mučnine-gladi-ne gladi. I, evo već drugi dan - pre podne imam osećaj da ne mogu da zadržim oči otvorene, da će mi se golub smestiti u usta ako ne pripazim sa zevanjem, sve mi je teško, troma sam, inertna, a onda, od popodnevnih sati skoro ništa. Na momente se zapitam da li umišljam, pa se onda zabrinem što simptomi tako nestanu odjednom, pa mi je onda muka..i tako u krug. Trudnoća posle 35., ali, verujem i do tada - strah.
    • Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina
      Započeo/la Milena1984 · Objavljeno
      Zdravo svima! Vidim, mišljenja su podeljena. Evo mene blizu 36-oj, u 6. nedelji. I, svaka čast vama koje se ne plašite - recite mi kako uspevate. Naiđoh na situaciju sličnu svojoj - nisam želela dete dok nisam shvatila da ga želim. Dala sam sebi "granicu" - godina 35 i želja mi se ostvarila. No, sve mi je sumnjivo i ništa mi nije sumnjivo i dan mi je pravi rolerkoster! Možda ovde nije mesto tom pitanju, ali, to mi je jedan od najvećih strahova, pa hajde da pitam - da li je neka od vas bila u situaciji da je po datumu poslednjeg ciklusa trebalo da bude trudna određeno vreme, a UZ je pokazao drugačije, odnosno manje odmaklu trudnoću (2.5 nedelje manje u mom slučaju)? Doktor je rekao da je sve u redu, ali, kad je rekao da ćemo videti za dve nedelje da li se bebac razvija svi moji strahovi pohrliše i podivljaše. I zato sad, kad krene da me preplavljuje radost, zaustavim se da se ne bih radovala pre nego zaista smem. Možda i to ima veze sa godinama? Hvala svima unapred..
    • VTO - procesi
      Započeo/la Пилче · Objavljeno
      Dobro dosla na forum i u ovu kratku ludnicu nazvanu VTO. U ovome sam preko 10 god iskustva na pretek.  Prvo bitno je da si se osvestia da treba vto na vreme i da nije bauk kao sto nije ni dokumentacija.    https://rfzo.rs/index.php/osiguranalica/vto na ovom sajtu tacno objasnjeno kako i sta ti treba od analiza i tebe i supruga. Ja nisam tvoj sistem osiguranja pa neko vise mora da te uputi a smatram da tvoj ginekolog treba vec da zna nesto vise o tome.    Pitanje za klinike ,ni u jednoj od njih nisam bila. Ali znam dobro price o Ireni Bujas i bas dosta ljudi kod nje uspevalo imam i licno drugaricu koja posle Srbije dva puta ,pa posle praga dva puta otisla kod Bujas i dobila dva divna klinca. Za nju nisam cula ruzne reci za sad. Ona ti je ucenica poznate Kopitovic doktorke tako da ima dobrog mentora u nastavku svoje uspesne karijere. Pisi sta zelis jos te interesuje? 
    • VTO - procesi
      Započeo/la Iwka · Objavljeno
      Pozdrav cure! 
        pratim vas I čestitam svima na lepim vestima! tu sam da se pridruzim svima koji se bore. 
        prvi put krećem u VTO postupak, pa sam sva u haosu. 
        moja priča je kratka ali traje već dugo hodina. 
      od 2012 sa jednim missed ab. Pa pauza, pa histeroskopija i TVL zbog polipa, par stimulacija sa biohemijskom, neuspešna inseminacija i evo nas. Skupljamo nalaze. 
        iskreno najviše me hvata panika zbog papirologije, uputa, i komisija. 
        sta treba da piše na mojim uputima? sta treba da piše na suprugovom uputu? da li se zakazuje komisija na Zitnom trgu? Za onu u Betaniji znam da da. 
        a htela bih da čujem i vaša mišljenja. Betanija ili Ferona? Kako je gde? I gde imamo veće šanse da ranije dobijemo pozivno pismo?   ako neko ima vremena bila bih jako zahvalna za pomoć. 
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)

    There are no registered users currently online