DanijelaBojan

Član
  • Broj odgovora

    49
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la DanijelaBojan


  1. Moram još da dodam, da svi govore kako su ovo blage trombofilije, kako ne utiču i bla bla. Bila sam negde na polovini trudnoće pod terapijom 2x dnevno fragmin, kad sam uradila d dimer i on je bio značajno povećan, stabila znog terapije ali povećan. Tako da itekako utiču i ne bih smela ni da pomislim šta bi bilo da nije bilo terapije. Govorimo o 20-nekoj nedelji trudnoće, više se i ne sećam tačno, ali ako nekom znači potražiću rezultate.

    Margaritta voli ovo

  2. Så glukozom je sve ok. Međutim ja imam hasimoto i uzimam Euthyrox 125. Ne znam bas mi znaci vaše iskustvo pošto me ovde plaše. 

    meni je glukoza uvek bila ok, ali insulin mi je bio 3x veći nego što je normalno. Uz gliuformin za to, pila sam dosta tableta, primala fragmin 2x dnevno na 12 sati i stavljala 2x dnevno utrogestan. Definitivo je da već posle 2 pobačaja prosto znaš da nešto nije ok i moraš da nadjes šta je u pitanju. Ni ovde nije bolje što se dr tiče, bar državna praksa ti ne pruža mnogo mogućnosti. Imamo tu sreću pa imamo privatne bolnice. Ja sam npr bila kod prof elezovica i da mi fraxiparin, ja doživim pobacaj uz tu terapiju. Onda zakazem kod miljica i odradim još dodatne neke analize, da mi fragmin 2x dnevno uz pednizon koji se daje protiv odbacivanja organa pri presađivanju. U porodilistu su se svi čudili terapiji, nisu to videli do tad. Ali je uspelo. Čovek je čarobnjak. Možda ima i drugih iskustava ali ja sam sve rešila sa njim. Naravno ne pominjem gde sam sve pre toga bila i koliko njih konsultovala. Moj savet- pozovi i zakazi kod miljica u bg u jevremovoj, 2 meseca je lista čekanja otprilike. Odeš i imaš jasne smernice šta dalje.


  3. Ja sam iz Srbije Al živimo u državi EU koja svo moje stanje smatra lošom srećom, nazivaju me čak i starom a imam 33 godine, teraju me da ne razmišljam tako mnogo o trudnoći. Ja ne znam za insulinsku rezistenciju, ja sam samo radila opterećenje glkadukozom? To nije ista stvar

     Jeste. Kakvi su ti rezultati? 


  4. Drage moje, 

    Trenutno sam van sebe i značilo bi mi da mi neka od vas podijeli svoja iskustva. Imala sam 3 trudnoće, svaka se okončala do 6 nedelje. U zemlji u kojoj živim su to nazivali “lošom srećom” , onda sam došla kod nas i radjeni su mi testovi na trombofiliju.
    Rezultati su sledeći : MTHFR677 genotip T/C visoko rizična varijanta 677T heterozigot, kao i PAI 1 675 4G/4G u obije kopije gena visoko rizične varijante 4G (homozigotni genotip).
    Takodje imam neku rezistenciju na protein C kao i hasimoto poremećaj štitaste žljezde.
    Molim vas ako neka ima iskustva sa sličnim rezultatima neka piše. Ovde u zemlji u kojoj živim smatraju da to nije razlog mojih pobačaja, jer gledaju samo faktor 2 I 5 koji je kod mene normalan. A kod nas doktori govore da sam visoko rizična trudnica i moram se bockati. 
    Toliko želim bebicu a sad se i bojim da krenem u drugu trudnoću i ne znam kome bih vjerovala. Hvala vam unaprijed. 

    draga escena, pored svega što si videla.u mom postu ja imam i insulinsku rezistenciju. Moje mišljenje je da je terapija neophodna. Ja sam se izborila sa svim i sada imam bebu od 10 meseci. Ako si u mogućnosti sa svim rezulataitima odi u bolnicu Jevremovu u Bg ili zakaži kod profesora Predraga Miljica. On je hematolog i odrediće ti pravu terapiju. Sve to možeš potom da kupiš i da koristis u zemlji gde si inače. Ne znam kakvo bi bilo drugačije rešenje. Piši ako te šta još interesuje u direct. Daću ti sve do cega sam ja došla u istraživanju.


  5. Nisam, u Austriji sam...  radila sam hormone stitne i bili su super!  Za trombofiliju sam i ja cula i pitala doktora, on mi je rekao da si ti nalazi jako skupi i da se daju da se rade ili posle 3 pobacaja ili kada postoji neki drugi razlog tj kada histologija tj posle kiretaze kada ispituju plod, kada postoji naznaka da se desilo zbog toga... meni su na nalazu naveli da je 99% se spontani desio zbog virusa koji je ovde proslog leta bas bio rasprostranjen... dr mi je dao da pijem lek koji se zove Thrombo ass koji je  bas za to i rekao je jednu dnevno dok ne zatrudnim kad zatrudnim onda cemo da radimo testove :( valjda zna sta rradi :( :( bas sam se zabrinula sad...

    A inace treba da (ne) dobijem 3 marta.. ima da se nacekam :) 

    u srbiji je ipitivanje svih trombofilija 300evra, i mnogo zena radi pprivatno, skokni i odradi, sta je za vas 500 evra..


  6. Ma ne brigaj..Od danas sam pocela da pazim sta jedem i pijem i dalje macinu travu.Mozda i uspijem zabebiti u ova tri mjesecaa :baby:

    drzim palce najjače moguceeee!


  7. ljilanice, izvini ja sa te zapostavila...nisam ni ja imala mnogo viska, npr 178 sam visoka i 68-70 teška, predji ti na tu ishranu pa polakoooo...

    Pisala sam skoro nalaz IR pa su mi cure rekle da nije strasno ali ja se ipak bojim da ne bi uticalo.Ja nekako u dubini ovog mozgica kontam kako je on na uz vidio polip od 3mm to je mrvica i kako on moze tolimo da smeta.I meni je bio cudan,ko moja mama kad je ljuta a glumi da nije hahaha..Nekako ko da se razocarao u mene sto sam izbusila te ciste i skratila nam posao za 50% al opet dosla kuci i kontam pomogo mi je toliko ne bi me sad lago...Znas i sama koliko frustrira kad se zbunis pa ne znas vise ni sta si sve uradila a ni sta trebas.Ja dosla kuci i pitam se sto sam isla i sta sad sa radim.

    jel te ne mrzi da mi ponovis nalaz ir?


  8.  ma ne evoo

    glukoza 

    na taste 4,5 mmol/l

    30      8,3

    60    5,2

    90       6,4

    120     6,1

    Insulin  pIU/mL 8.9-28.4

    Na taste     10,9

    30               72,9

    60               38,7

    90               76,1

    120            74,6

     

    u odnosu na moje nalaze, ti imas malo jacu insulinsku rezistenciju. Meni je šećer bio uvek oko 4, a insulin mi je skakao otprilike kao tebi. Mene su ovde zenice savetovale ovako: pregled kod endokrinologa koji ce da prepise glukofaz ili gluformin, a uz to novi režim ishrane. To znači nikako beli hleb, testeninu, picu, krompir, pirinač, ništa slatko sem voća i mozda crne cokolade. Dosta mleka, mlecnih proizvoda, mesa, hranu s vlaknima...to možeš da primenis i sama, zdravo je i lepo ćeš se osećati. Endokrinolog može da bude i državni, nema potrebe da bacas novce na to. A ko vidi polip na ultrazvuku treba da dobije nobelovu nagradu. Moja jedna poznanica je sa pregradom iznela trudnoću i rodila zdravu bebu npr.

    ivannnica voli ovo

  9. Pisala sam skoro nalaz IR pa su mi cure rekle da nije strasno ali ja se ipak bojim da ne bi uticalo.Ja nekako u dubini ovog mozgica kontam kako je on na uz vidio polip od 3mm to je mrvica i kako on moze tolimo da smeta.I meni je bio cudan,ko moja mama kad je ljuta a glumi da nije hahaha..Nekako ko da se razocarao u mene sto sam izbusila te ciste i skratila nam posao za 50% al opet dosla kuci i kontam pomogo mi je toliko ne bi me sad lago...Znas i sama koliko frustrira kad se zbunis pa ne znas vise ni sta si sve uradila a ni sta trebas.Ja dosla kuci i pitam se sto sam isla i sta sad sa radim.

    jel te ne mrzi da mi ponovis nalaz ir?


  10. Mnogo lijepo receno..Ovdje je histero 750eura tj kod tog mog doktora ali opet kazem kad sam nasla za sve nenako bih i za to skuckala.Ja inace radim redovno na onom aparaticu mejbi bejbi i mozda sam za godinu dana dva puta vidjela paprat a jutros sam ju vidjela nije gusta ali je tu.Opet kazem da nije ovog foruma i svih vas ja bih mnogo puta pogrijesila i zabrljala stvar.Sutra odma zovem endokrinologa da se narucim.I hvala ti mnogo se pozitivnije i bolje osjecam 

    i treba da se nolje osećaš jer je sve resivo. Nemoj da gledaš u te gluposti, ja sam kupovala to i trakice za pracenje ovulacije i kad god sam se sa tim zamlacivala, nista nisa uradila. Ja sam išla kod interniste, on me uputio kod endokrinologa, otisla sam kod neke prosečne doktorice. Ona mi posvetila 45 min i rekla da ne veruje da mi je ir razlog, ali mi ipak dala da pijem 2x1 gluformin od 500 i odmah sledeći mesec bejbi bum... Ne vezuj se za jednog dr, šutiraj to. I oni nas šutiraju, a za tvoje pare vala ima da imaš bar više mišljenja. Drugo, ja sam ostajala trudna a oni mi radili i prohodnost kanala i histero i to privatno, svi se čudili zašto, pa zato što mu trebali novci. Zato svakom savetujem novo mišljenje, čim mi zasmrdi na to upozoravam.

    LilianaB voli ovo

  11. Ja sam iz BiH i vec sam se dobro nahodala i nadjem 75kilometara od mog grada doktora koji mi je odma rekao gdje je problem i otkrio mi sve to medjutim danas me zbunio i iznenadio,pusta me u toliki veliki rizik od spontanog.Napisala sam u predhodnom postu on zahtjeva ponovo da se radi i produvavanje iz nekog razloga i to sve kod njega privatno i naravno ako ne ostanem trudna preko polipa u roku tri mjeseca i histeroskopiju privatno.Znam da posle drilinga imam velike sanse za trudnocu i znam da je ovaj drugi doktor u bolnici to uradio za moje dobro i da mi bude bolje al ovaj privatnik kaze da mi nije trebo dirati jajnike i da bi on to stimulacijom sredio.Nisam vise pametna gubim se u svemu ovome.

    koliko je meni ppoznato, bolje je video taj što ti je radio histero, nego ultrazvuk. Polip je nešto za sta se oni uhvate, da bi ti uzeli pare, tipa 100evra je anestezija i 100 evra histero a ti ne znaš šta je on uradio dok si ti spavala i dal je šta bilo unutra ili samo fora da se uzmu pare. Moje neke drugsrice su i uz te neke "nagovestaje" polipa ostajale trudne i normalno iznosile trudnoće. Ono što bi ja uradila je totalno novo misljenje totalno novog doktora. Od hostero bi trebalo da imaš sliku, od prohodnosti jajovoda snimak, sve to poneseš kod nekog kod kog nisi bila i pitaš za mišljenje. Svi oni danas pre svega igraju na kintu i u nama vide samo dolare ne ljude.


  12. Evo mene sa kontrole..Polipi su tu tri polipa velicine do 3 mm doktor kaze da sa tim nije nemoguce ostati trudan ali sanse su male..?I reko mi je ako je jedan jajovod bio zaceoljen i drugi je sigurno i da se to ne moze odzepiti jer vise nemaju nikakvu fukciju?Mene najvise brine to sto mi sad nije htio dati terapiju jer su mi ciste izbusene pa kao jajnici bi mogli sami raditi..bojim se ako i ostanem trudna da cu imati spontani zbog stitne(2,94),inzulinske i progresterona(0,69 ng/ml)..Je li ima neka zenica da mi kaze bilo sta u vezi ovoga?Bas sam ae razocarala

    slazem se sa komentarom Oblacka, uz histeroskopiju se polipi otklanjaju odmah. Moj savet je takođe da nađeš endokrinologa. Posto imas ins rezistenciju nemoj ni da pokusavas da ostanes prirodno, bez terapije. Ja sam imala 3 spontana zbog ir. Takođe, moj savet je ako ti doktor ne odgovara ili ti njegovo ponasanje iritantno, menjaj odmahhh. Bila sam kod gomile lekara, najodvratniji sa narodnog fronta mi je rekao da ne postoji medicinsko objasnjenje za moje gubitke, da idem kući i cekam novi spontani, pritom je to lik koji je načelnik odeljenja za visokorizicne trudnoće. Moj najiskreniji predlog je Genezis u Novom sadu. Oni postuju tvoje vreme, tvoj bol i trude se da ubrzaju taj proces pa da što pre dobiješ bebicu. Pre svega prirodno pa ako baš nema sanse onda vantelesna. Nadam se da sam ti koliko toliko pomogla.


  13. Devojke, ta insulinska rezistencija može da pravi haos. Ja sam imala 3 spontana, sve uredu, hormoni, histero, kariotipi. Ogtt pokaze blagu insulinsku rezistenciju, bukvalno iznudim lek od dr i pojem 2x po 1 gluformin od 500. Sad sam trudna 4 put, deseta nedelja. U Genezis klinici dr Crnogorac mi je rekla da je to bio i njen problem i da kad sam ir otkrila, sve će biti ok.


  14. Ja imam pobacaje u 6 nedelji, vec treci iza sebe. Sve ostalo je u redu imam i ir ali doktori ne veruju da je to u pitanju...


  15. Na temi VTO procesi su bas dve clanice pisale o tim NK celijama pa procitaj a i pitaj ih upucene su. Nadam se da sam ti bar malo pomogla ;)

    hvala mnogoo!

    sakovac voli ovo

  16. :babymommy:I ja mislim da je na redu čestitanje, ali bih ja u ponedeljak lepo dala krv, to ti je u konzilijumu 800 din, a taj test je oko 500. Sto je sigurno, sigurno je...a i pre ćemo da čestitamo...