DanijelaBojan

Član
  • Broj odgovora

    49
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice DanijelaBojan

  1. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    Moram još da dodam, da svi govore kako su ovo blage trombofilije, kako ne utiču i bla bla. Bila sam negde na polovini trudnoće pod terapijom 2x dnevno fragmin, kad sam uradila d dimer i on je bio značajno povećan, stabila znog terapije ali povećan. Tako da itekako utiču i ne bih smela ni da pomislim šta bi bilo da nije bilo terapije. Govorimo o 20-nekoj nedelji trudnoće, više se i ne sećam tačno, ali ako nekom znači potražiću rezultate.
  2. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    meni je glukoza uvek bila ok, ali insulin mi je bio 3x veći nego što je normalno. Uz gliuformin za to, pila sam dosta tableta, primala fragmin 2x dnevno na 12 sati i stavljala 2x dnevno utrogestan. Definitivo je da već posle 2 pobačaja prosto znaš da nešto nije ok i moraš da nadjes šta je u pitanju. Ni ovde nije bolje što se dr tiče, bar državna praksa ti ne pruža mnogo mogućnosti. Imamo tu sreću pa imamo privatne bolnice. Ja sam npr bila kod prof elezovica i da mi fraxiparin, ja doživim pobacaj uz tu terapiju. Onda zakazem kod miljica i odradim još dodatne neke analize, da mi fragmin 2x dnevno uz pednizon koji se daje protiv odbacivanja organa pri presađivanju. U porodilistu su se svi čudili terapiji, nisu to videli do tad. Ali je uspelo. Čovek je čarobnjak. Možda ima i drugih iskustava ali ja sam sve rešila sa njim. Naravno ne pominjem gde sam sve pre toga bila i koliko njih konsultovala. Moj savet- pozovi i zakazi kod miljica u bg u jevremovoj, 2 meseca je lista čekanja otprilike. Odeš i imaš jasne smernice šta dalje.
  3. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

     Jeste. Kakvi su ti rezultati? 
  4. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    draga escena, pored svega što si videla.u mom postu ja imam i insulinsku rezistenciju. Moje mišljenje je da je terapija neophodna. Ja sam se izborila sa svim i sada imam bebu od 10 meseci. Ako si u mogućnosti sa svim rezulataitima odi u bolnicu Jevremovu u Bg ili zakaži kod profesora Predraga Miljica. On je hematolog i odrediće ti pravu terapiju. Sve to možeš potom da kupiš i da koristis u zemlji gde si inače. Ne znam kakvo bi bilo drugačije rešenje. Piši ako te šta još interesuje u direct. Daću ti sve do cega sam ja došla u istraživanju.
  5. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    u srbiji je ipitivanje svih trombofilija 300evra, i mnogo zena radi pprivatno, skokni i odradi, sta je za vas 500 evra..
  6. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    drzim palce najjače moguceeee!
  7. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    jel te ne mrzi da mi ponovis nalaz ir?
  8. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    u odnosu na moje nalaze, ti imas malo jacu insulinsku rezistenciju. Meni je šećer bio uvek oko 4, a insulin mi je skakao otprilike kao tebi. Mene su ovde zenice savetovale ovako: pregled kod endokrinologa koji ce da prepise glukofaz ili gluformin, a uz to novi režim ishrane. To znači nikako beli hleb, testeninu, picu, krompir, pirinač, ništa slatko sem voća i mozda crne cokolade. Dosta mleka, mlecnih proizvoda, mesa, hranu s vlaknima...to možeš da primenis i sama, zdravo je i lepo ćeš se osećati. Endokrinolog može da bude i državni, nema potrebe da bacas novce na to. A ko vidi polip na ultrazvuku treba da dobije nobelovu nagradu. Moja jedna poznanica je sa pregradom iznela trudnoću i rodila zdravu bebu npr.
  9. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    jel te ne mrzi da mi ponovis nalaz ir?
  10. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    i treba da se nolje osećaš jer je sve resivo. Nemoj da gledaš u te gluposti, ja sam kupovala to i trakice za pracenje ovulacije i kad god sam se sa tim zamlacivala, nista nisa uradila. Ja sam išla kod interniste, on me uputio kod endokrinologa, otisla sam kod neke prosečne doktorice. Ona mi posvetila 45 min i rekla da ne veruje da mi je ir razlog, ali mi ipak dala da pijem 2x1 gluformin od 500 i odmah sledeći mesec bejbi bum... Ne vezuj se za jednog dr, šutiraj to. I oni nas šutiraju, a za tvoje pare vala ima da imaš bar više mišljenja. Drugo, ja sam ostajala trudna a oni mi radili i prohodnost kanala i histero i to privatno, svi se čudili zašto, pa zato što mu trebali novci. Zato svakom savetujem novo mišljenje, čim mi zasmrdi na to upozoravam.
  11. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    koliko je meni ppoznato, bolje je video taj što ti je radio histero, nego ultrazvuk. Polip je nešto za sta se oni uhvate, da bi ti uzeli pare, tipa 100evra je anestezija i 100 evra histero a ti ne znaš šta je on uradio dok si ti spavala i dal je šta bilo unutra ili samo fora da se uzmu pare. Moje neke drugsrice su i uz te neke "nagovestaje" polipa ostajale trudne i normalno iznosile trudnoće. Ono što bi ja uradila je totalno novo misljenje totalno novog doktora. Od hostero bi trebalo da imaš sliku, od prohodnosti jajovoda snimak, sve to poneseš kod nekog kod kog nisi bila i pitaš za mišljenje. Svi oni danas pre svega igraju na kintu i u nama vide samo dolare ne ljude.
  12. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    slazem se sa komentarom Oblacka, uz histeroskopiju se polipi otklanjaju odmah. Moj savet je takođe da nađeš endokrinologa. Posto imas ins rezistenciju nemoj ni da pokusavas da ostanes prirodno, bez terapije. Ja sam imala 3 spontana zbog ir. Takođe, moj savet je ako ti doktor ne odgovara ili ti njegovo ponasanje iritantno, menjaj odmahhh. Bila sam kod gomile lekara, najodvratniji sa narodnog fronta mi je rekao da ne postoji medicinsko objasnjenje za moje gubitke, da idem kući i cekam novi spontani, pritom je to lik koji je načelnik odeljenja za visokorizicne trudnoće. Moj najiskreniji predlog je Genezis u Novom sadu. Oni postuju tvoje vreme, tvoj bol i trude se da ubrzaju taj proces pa da što pre dobiješ bebicu. Pre svega prirodno pa ako baš nema sanse onda vantelesna. Nadam se da sam ti koliko toliko pomogla.
  13. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ja sam radila u kruševcu, dosla sam u 5h, otišla kući u 7-8h. To je rutinska prica i definitivno žene posle toga ostaju trudne kao ludeee...zelim vam upravo tooo
  14. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    vuciguraj, hvala ti, daće bog da bude sve dobro 
  15. DanijelaBojan je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    u šestoj, uvek u šestoj. Sad sam je hvala bbogu prevazisla