septembar26

Član
  • Broj odgovora

    353
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana septembar26

  1. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  2. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  3. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  4. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  5. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  6. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  7. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  8. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  9. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Alooo zene drage . Evo i mene nakon skoro 7 dana da vam se javim samo. Ne palim komp, ne stignem jednostavno , a preko tel. je nemoguce napisati post duzi od tri reda. Elem, da vam se javim sa mojim detaljnim izvjestajem. 
    U utorak u 3 h noci budi me bo i traje na 5 min , onako srednja jacina , ali sam odmah skontala da su trudovi pravi  Nije bilo dileme laznjak ili ne.  I tako odlucim da cekam jutro i polako u bolnicu oko 9 , znaci do tad su bili na 5 min i onda pocese na 8 min. Na ctg slabe kontrakcije kazu nista cekamo da budu na 3-4 min pa ces u salu. Pitam koliko to moze potrajati kazu zavisi od 3 -5  h   Otvorena 3 prsta, klistiraju me i spremaju odmah tada u podne i salju me u sobu na cekanje  Cekam i cekam i imam bolove na svakih 6- 8 min  Svako par sati na ctg kazu nisu jaki cekaj jos, i tako cijeluuuu noc , sve cekam i cekam a nema tih cestih nit vodenjak puca  Najgore mi je bilo ujutro , cekam vizitu , gladna , nisam smjela jesti sve cekajuci kao sad ce mozda pa da me ne klistiraju opet.  Gladna , pomalo zedna (nisam ni puno vode pila , samo pomalo) , nervozna , u bolovima , nenaspavana a tek trebam u salu i tek treba da se napatim. Dosao mm i sjedimo nas dvoje i ja placem kako ne znam sta cu . Reko treba mi tek sada  snage a ja ne mogu da stojim , i on me tjesi kaze ajde jos malo samo dogurala si dovde ,jos par sati i gotovo . Nekako mi vratio elan , i snage malo. Al mislim da je tu sve u psihickoj snazi , fizicka koliko -toliko ali mozak cini cuda. 
    I tako dolazi vizita kaze dr ajmo u salu opet ctg bolovi na 8 min , a ja otvorena 5 prsta. Kaze idemo u salu, i oko 11 mi buse vodenjak. Ni osjetila nisam , a kad sam vidjela one krive kukaste makaze kad nisam u nesvjest pala. Ali kazem ni osjetila nista  
    Od pucanja dadose mi da hodam po sobi jednoj ,i tad pocese na 6 pa na 4 pa na 3 pa na 2  i ja otvorena 8 prsta i opet na sto. To je bilo oko 13 h i tada su mi tek dali indukciju , i onda do 14:15 h jakeeee kontrakcije na minut -dva , i u 14:15h pocinjem sa tiskanjem i u 15:05 stize nasa mrvica. Doktorica kaze da sam se napinjala kako treba i da sam i slusala i da je zato sve tako super proslo . Kazu da je za prvorodku to odlicno . Uglavnom savova nemam nijednog , pukla nisam. 
    Sada smo kuci , sikimo i pavamo . Imam jos malo problema sa sikama ali o tome na drugoj temi , tamo o dojenju dok stignem i malo da iscitam . Ugavnom porod mi je ostao kao jedno pozitivno iskustvo u uspomeni, da je bolilo-jeste ali sve je proslo i sad se mazimo samo i uzivamo. Mahanje svima i izvinite na kilometarskom postu , odoh da dojim bebu. 
  10. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

     U Zene evo i mene napokon. Pisem vam iz bolnice i spor mi net jedva udjoh na forum. A pored mene lezi moja Andrea  , i pajki umotana kao sarmica mala. Danas oko 15 h stigla , duga 55cm, a teska 3550 grama. Nesto najsladje na slijetu cijelom za mene.  Da je bolilo , bolilo je , da je proslo -proslo je onog momenta kad sam vidjela bebicu svoju.  Jos sam pod dojmovima, puna nekog adrenalina, i nakon dve noci skroz slabog sna evo ni veceras mi se ne spava samo bebicu mazim. Zahvaljujuci super babici koja je jutros bila u smjeni i dr isto takvoj , ni jedan sav nemam. Nit sam popucala , ma nista .  hvala vam svima na podrsci i sto ste mislile na nas. Pisem vise kad dodjemo kuci. I skidajte me sa spiska da kikiriki ide gore. A i ove ostale sto cekaju da sto lakste po rijese i sto prije maze svoje bebe. Mahanje i ljubim vas sve
  11. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Na 5-6 min pocele sinoc u 3 h i trajale do pola 9. Od 9-11 na svakih 8-9  min. U pola 12 pregledana, otvorena 3 prsta , grlic izravnan. Za prvorotku kazu odlicno. Klizma i spremanje i salje me na odjel u sobu. Kaze cekamo trudove na 3-4 min sa jakim bolovima ili da pukne vodenjak. I dragi moji ja jos cekam. Sa bolovima na svakih 6-7 min i dalje. Hodala , stajala, lezala ne znam vise sta bih sa sobom. A ono boli i eto. Na ctg-u oba puta kad sam bila kontrakcije slabe neke. Cim legnem na sto kao da me nista ne boli , a ovako u sobi kida mi se imam osjecaj sve. Al dobro je. Da se sve, ja sam sebi zacrtala do ujutro ce biti valjda. I trpim i cutim. Opcije epidurala naravno nemas ni u ponudi, samo da sanjas mozes.  A sad mi pricaju zene da ova dr ne praktikuje ni indukciju, tako da je all natural. Ko u 17 vjeku. Sjedi i cekaj. Al izdurace se sve ipak moja mrvica stize na kraju. Znam zasto trpim. E da i strasno sam gladna. Jutros nisam mogla doruckovati od bolova, znaci vec skoro 24 h nisam jela. A i nakon klizme sada ne smijem nista ni jelo ni pice. Jeeeeedva cekam da sve prodje ok da nesto gricnem i popijem i malo odspavam . Mahanje od mene 
  12. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Mico , nikad se ne zna. Mozda te krene iznenada ili vodenjak krene curiti pa bebana odluci da izadje sama. 
    Evo ja sjedim -lezim , i mjerim razmak izmedju kontrakcija. Bol me probudila prije pola sata , uh i od tad su se pojacale i ucestile. Udjoh malo da vama kuckam da me brze prodje vrijeme, a i "live" da vam javim sta se desava.  Ali jos cekam malo , bar da svane pa cu u porodiliste lagano. Bice mala djevica i danas je moj dan izgleda.  A bile su se kontrakcije smanjile oko ponoci , cak sam i par sati odspavati lijepo uspjela. Eto zene toliko od mene za sada, javim se kad stignem ali kasnije. 
     
  13. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Tako sam i planirala. Bar do ujutro ako tako potraje, a ne bude se smanjivao razmak. Mislim ovo su sve pripreme , i bolje mi je kuci sa mm i mojima nego gore da me zatvore u sobu samu i ukljuce indukciju. A niko do mene nit ja mogu kuda. Ovako polako odmorim izmedju u tih pola sata i lagano. Bebana se javi izmedju.
  14. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zene evo da vam se javim,jos sam kuci imam lagane kontrakcije na pola sata jos uvijek. Pratim, kad budu na 15 -20 min planiram u bolnicu lagano. Bice to sigurno u toku noci. Uglavnom boli , al kratko naidje bol i za sad je ok sve nije mi naporno. Vi iskusnije , aj mi recite kad pocinje da se smanjuje taj razmak izmedju kontrakcija? Jel to individualno ili moze ovako da me drzi na pola sata bolovi cijelu noc? 
  15. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zenee, mene hvataju kontrakcije , jedna bila u 13: 25, druga sad u 14:00. Boli , ali je lagana bol, krene u ledjima i onda stegne i stomak. Ne mozes da omasis  I jos sluznog cepa sa sukrvicom. Izgleda stvarno da sam ja sledeca. Javljam situaciju za par sati . Da vidim samo dal su lazne ili prave  
  16. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ja sam kuci perem vec drugu turu vesa od jutros , goste imala  
    Sinoc me u snu stomak bolio i zigao , jutros na papiru vidjela tragove sluznog cepa sa malo sukrvice  Blizi se , blizi  
  17. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ooo ja imam neki filing da je to to, da nema vise izmotavanja. Da se primaklo.  A i normalno da imam taj filing kad sam presla termin.  Hahah znam zvuci ludo bas, al ja sve nesto kao da predosjecam da sam ja sledeca. Sad vidjecemo dal me vara insekt ili ne  
  18. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Uh tebi 12 dana pa jos onda 2 preko, mogu misliti koliko ti je samo bilo dosadilo.Pa da poludis. Meni 5 dana ,al sve kontam nece jos dugo, brzo ce to , sutra , prekosutra.  
  19. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Poslednja mens. 14.11, znaci termin po menstruaciji dr rekao 21.08.  Na prvom uz rekao termin 16.08. A kasnije beba je jos bila veca. I eto nas u 41 nedelji.   A jos mi i dr krajem jula rekao bice prije termina. Sto znaci da se sa bebama nikad ne moze znati a ni odrediti tacan datum. Micooo mene sto se tice ja sam za. Sve iscekujem dosadilo mi da stekam listu, al nece nikako.
    Zeklice sve cestitke, predpostavile smo.
    Preko tel sam pa ne mogu da izmjenim spisak, da se malo prodrma ne bi li i nas druge krenulo
  20. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ni kod mene nista , isto.
  21. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zeklicee javi se , kazi nam sta ima novo?  
  22. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    I ja kontam da ce stvari malo da se promjene kad dodje beba. Pored svih obaveza jos ako ona bude nemirna , nece biti toliko energije i vremena za muza kao do sad, al opet vidjecemo.   Mi smo skupa 7 god ,od toga u braku 2.  Kad se sjetim samo onih 5 god hodanja , pa bili smo ko sex .manijaci , ko zecevi  Uvijek i kad god  Sad u braku umijem nekad i da kazem ne, ali ne neckam se cesto     Inace zene , cekiranje od mene i jutros . Nece ova mala vaan jos i gotovo . Vec u stomaku pokazuje znake tvrdoglavosti, bice da je na mamu   Tacno cu da prebacim i onaj drugi termin. 
  23. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Cetitke i sve najbolje Mama Mazo   Kod mene situacija , kako kad. Kad on hoce , i kad je htjeo i navaljivao svako malo prosli mjesec, meni se nije dalo   I radili smo rijetko, jednom u 7 dana i kad se smilujem .   A sad u zadnjih petnaestak dana ja forsiram njega sve ne bi li ubrzali  Al sreca ne buni se on puno, lako ga nagovoriti   Sto rece Snow, manijak  
  24. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Lady ajde neku magicnu rijec baci, ili pljucni koji put   Nesto si zaboravila na porodu , i od tad mi stale   A tako je islo , kao podmazano   Zeklica se porodila garant , ne vjerujem da je nema ovako dugo a da je kuci.  
  25. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Iiii Jedangram , jel djelovala masazica ?   Ima li ista novine?  
    Ja evo ustala , jela, sad ode gledati seriju , i tako sve standard . Jos sam tu .