Vita80

Član
  • Broj odgovora

    37
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Vita80

  1. Vita80 je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Moja draga Alisa ja tek sad vidim da si prezivjela pakao..Ne cudi me vise ta neprofesionalnost dr anesteziologa samo iz jednog razloga: NEMA VISE TARIFE KOJA MU JE ISLA U RUKE.Sramno. Sad sve ide preko bolnice. Dok se cascavao nije mrdao iz porodjajne sale, sad ga bas briga, nazalost. Zao mi je sto si imala takvo iskustvo, ali ti mogu reci jer sam i to prosla da ubuduce ides bez epidurala. vjeruj mi mnigo je lakse i bolje pretrpjeti te bolove i roditi nego proci kroz takve tegobe i stresove.
    ZNAM DA POSTOJE RIZICI I ZA PORODJAJ BEZ ANESTEZIJE ALI MNOGO MANJE JER SVE OSJECAS I UPRAVLJAS SE PREMA BOLU. A gospodinu doktoru anest. neka je na cast.
  2. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Ja sam usla u porodjajnu salu u 18:35, a poridila se u 20:15. Sto krace to bolje u svakom slucaju.
  3. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Zene nemate se sto plasiti. Ljepseg osjecaja nema od toga kada pomislite da cete jednog dana drzati vase male zivote u rukama posle svih strahova. I ja sam bila uplasena kao i vi ali sam otisla na porodjaj sa mislju da cu uskoro vidjeti svoju malu mrvicu. cijelo vrijeme sam pozitivno razmisljala i tako i prosla na porodjaju. Cak sam trebala epiduralno ali igrom slucaja porodih se bez njega. Imam iskustva i sa epiduralom ali ovaj osjecaj ne bi dala ni zasta na svijetu. POZZDRAV OD SVJEZE MAMICE...
  4. Vita80 je dodao/la post u temi Bebina težina   

    Isto je to i meni rekao, a ja ga tada pitala isto sto i ti i dobila isti odgovor. Meni je samo jos rekao da to sto je beba 2 nedelje naprednija znaci da je dobro "hranim". . Mada bitno je da je s bebom sve u redu. To su nase bucke.
  5. Vita80 je dodao/la post u temi Emocije u trudnoći   

    Tu smo... ja jos 9 dana...)))
  6. Vita80 je dodao/la post u temi Emocije u trudnoći   

    koliko jos brojis do kraja?
  7. Vita80 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

  8. Vita80 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Barbarice, samo ti uzivaj u svom malom "cudu", njemu si sad najpotrebnija, a mi cemo se jos gledati ovdje...
    <a href='http://gfxlovers.com/smilies'><img src='http://gfxlovers.com/smilies/imgs2/relax-a/relax-a002.gif' title='Smiley Graphics' border='0' alt='gfxlovers.com/smilies'></a>
  9. Vita80 je dodao/la post u temi Porodilje   

    Barbarice,neka je ziv i zdrav sin...Lazare DOBRODOSAO!!!
  10. Vita80 je dodao/la post u temi Bebina težina   

    Ja cu uz epidural ali ako potrefim anesteziologa, posto mi je jedan na odmoru, a drugi je rekao ako bude dezuran, cak jutros saznah da i moj ginekolog ide od ponedeljka na odmor, uzas . Kako mi se sve okrenu naopako. . Kako mislis posle tebe? Meni je termin 20.02.
  11. Vita80 je dodao/la post u temi Bebina težina   

    Da,da i jedva cekamo. U petak sam bila na pregled otvorena 1 prst, kontrakcija nema, za sada nista. Doktor mi je zakazao ponovni pregled za sjutra, pa ako Bog da mozda se do kraja nedeljei "upoznamo". Poradjacu se epiduralno kao i prvi put. Ti?
  12. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Pitah danas mog izabranog gin u domu zdravlja jer sam bila da uzmem uput, pa mi rece da se vjerovatno Sasa smeo jer tu ne moze biti smanjivanja, to cu mu sjutra reci kad odem na pregled. Valjda ce mi sve razjasniti. Super konacno i ti kod nas, na svom terenu. Jesi li iz Podgorice inece?
  13. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Pitah danas mog izabranog gin u domu zdravlja jer sam bila da uzmem uput, pa mi rece da se vjerovatno Sasa smeo jer tu ne moze biti smanjivanja, to cu mu sjutra reci kad odem na pregled. Valjda ce mi sve razjasniti. Super konacno i ti kod nas, na svom terenu. Jesi li iz Podgorice inece?
  14. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Za anesteziologa ga nisam pitala jer mi je prosli put rekao da ukoliko Zan ne bude tu ima ovaj Marjanovic koji takodje to moze da odradi, pa sve zavisi od mog termina...otom potom. Ova odstupanja u mjerenju sam primijetila tek kad sam dosla kuci, tako da jedva cekam petak da i to razrijesim. Bitno mi je samo da vidim da li je to u redu ako je to stvarno tako, a mislim da tu ne smije doci do smanjivanja osim opet kazem nije on greskom ukucao manje ili mozda sestra koja je biljezila slucajno napravila gresku. KAD CE TAJ PETAK...
  15. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Hvala sto mislis na mene.. Uradili smo ultrazvuk, sve je ok beba je u zadnjih 2 sedmice dobila nekih 300g, doktor kaze da ce najvjerovatnije krenuti porodjaj ranije jer spadam u viserotke iako mi je ovo druga trudnoca, pa mi zvuci kao da imam petoro djece. . Zakazao mi je pregled za petak u bolnici da vidi jesam li i koliko otvorena. Mozda to bude bas sledece nedelje. Ko ce ga znati. Nekako mi je lakse jer osjecam da ce biti na porodjaju i da cemo se dogovoriti na vrijeme o svemu sto predstoji. Moram ti reci samo da me je malo zbunilo mjerenje. FL kod bebe je ovog puta za 3 mm manji nego proslog, zar to ne bi trebalo da bude vece kako trudnoca odmice a ne da se smanjuje?? Ipak je to duzina butne kosti????Moze li dr da pogrijesi u mjerenju???/
  16. Vita80 je dodao/la post u temi Ćaskanje trudnica   

    Draga Mirella, citajuci tvoj post pronadjoh se u tvojoj prici pa da se i ja glasnem. Ja sam u 37. nedelji.ovo mi je takodje druga trudnoca, imam sina a sad nosim curicu. Mnogo mi je teza od prve. tako da tu nema pravila sin-kcer.cak sa sinom sam bila kao leptirica, radila do porodjaja sve stizala, cak sam vise kg imala tada i mnogo sam bila natecena. U ovoj trudnoci, sam totalno razdrazljiva, zaplacem za sitnicu, poceli su i neki bolovi u preponama, sjutra idem kod dr na pregled da vidi da li sam i koliko otvorena... kao i ti ja JEDVA CEKAM DA SE PORODIM I DA UGLEDAM MOJU BEBICU.Ne mogu viseee...
  17. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Jesam, radila sam vrijeme krvarenja i vrijeme koagulacije,bez njega ne mozes na epidural, jer valjda pokazuje da li moze da se obavi epidural. Dobija se preko krvi.Kad ti budu vadili nalaze kazi im i da ti treba i ta dva. To nosis doktoru na kontrolu kad podjes. Nadam se i ja da nas beb nece iznenaditi...
  18. Vita80 je dodao/la post u temi Nedelje trudnoće i termini porodjaja   

    Zapeli smo cekalicu...pa sad... sta Bog da.
  19. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Nick je sastavljen od prvih dva slova imena mog sina i moga imena, a iVITA je takodje ordinacija u kojoj radi nas doktor. Kakva koincidencija.Da taj drugi anesteziolog nije dr Marjanovic? Ja sam cula za njega da je on taj "drugi". A mozda beba malo priceka Zana, ako ne porani i odluci da izadje ranije. Svakako sam ja u kontaktu sa Zanom, p cemo uostalom sacekati misljenje Dr Sase. Sto god on kaze ja cu prihvatiti.
  20. Vita80 je dodao/la post u temi Emocije u trudnoći   

    Mene boli u preponama sa desne strane i to od juce, bol je periodican i vise lici na neko probadanje i fiskove nego na pravi bol. Da li zna neko od cega to moze biti? Inace sam i ja jako nervozna kako mi se blizi termin...
  21. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Jojj, drago m i je sto si se javila, a jos mi je draze jer idemo kod istog dr. Da, da i moju trudnocu vodi dr Sasa, kao i prvu sto je vodio. Mogu ti reci da sam vise nego zadovoljna s njim jer me totalno opusti. On me je porodio i prvi put sa epiduralom i tacno da je vidio tada na kontrolu da sam otvorena 2 prsta i primio me sjutradan kad je bio dezurni. Nadam se da ce i ovog puta biti tako. Dr Zan mi je dao anesteziju u prvoj rudnoci, medjutim on od sjutra ide na odmor ., pa me malo strah iako mi Dr Sasa kaze da ima jos jedan koji daje epidural. Ja iskreno imam povjerenja samo u provjereni tim, pa cu se morati malo raspitati o tome. Inace kod Sase idem sjutra na kontrolu pa cu vidjeti sta ce mi reci. Prvim porodajem sam zadovoljna jer stvarno nisam nista osjetila osim bolova koje sam imala neposredno prije davanja anestezije. Kada anestezija prodje jedino sto boli to je rana od epiziotomije, ali i to prodje.Uslovi kod nas su solidni, a mogu ti jos reci da te gledaju babice i prate te tokom cijelog trajanja porodjaja,ma cijeli tim je uz tebe. Bar je meni tako bilo.Kad ti dolazis u Pg?
  22. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    To su sada sve price koje treba da se sprovedu u djelo ili doktori samo tako pricaju. U svakom slucaju znacu vrlo brzo da li je to stvarno tako. Osim ako mi se kockice same ne poklope pa budem imala srecu da bude kako zelim ja.
  23. Vita80 je dodao/la post u temi Koji je najtuzniji film koji ste gledali,i koji vas je doveo do suza?   

    Od nasih PTICE KOJE NIKAD NE POLETE, Strani TITANIK,JESEN U NJUJORKU...Ne mogu ostalih da se sjetim ,a bilo ih je dosta.
  24. Vita80 je dodao/la post u temi Kada ste počeli da kupujete odeću i opremu za bebu?   

    I ja sada cekam curicu, a vec imam sina, tako da sam s obzirom da sam usla u 9.mj. vec pripremila i odvojila stvari koje moze od bata da nosi, adio sam kupila. Ipak DJEVOJCICA JE DJEVOJCICA. Toliko lijepih stvari ima za curice da se prosto istopim od miline, dok za sina malo sta lijepo moze da se nadje. Radujem se i jedva cekam da vidim svoju princezu. Koliko ti ima sin? Moj ima 1 g i 7 mj.Ljubi ga majka.
  25. Vita80 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Vita,80 ovde možeš povesto svoju babicu na porođaj ako želis a dr ako radi u toj ustanovi....Baš bzvz što ženama uskraćuju mogućnost da se sigurnije osećaju uz svog ginekologa.