Dziljana

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Dziljana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Dziljana

  1. Dziljana je dodao/la post u temi Torba za porodilište   



    Ovde kada je dolazila vizita morali smo da sklanjamo sve, nikakvi ulošci nisu dolazili u obzir; podigneš spavaćicu skloniš uložak raširiš noge i čekaš, mogle smo plahtom da se pokrijemo dok ne dođu do nas.
  2. Dziljana je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    I ja sam koristila te klasične mrežaste (za ove nove nisam čula) i super su mi bili, mekani su, ne osete se. Kada sam došla kući probala sam one tanke sa krilcima ali sam kratko izdržala tvrdo, žulja...

    Što se tiče torbe, ja sam se pre mesec dana porodila u Višegradskoj, ponela sam veliku kesu nisu gledali niti pitali šta nosim a ponela sam: bademantil, spavaćice, grudnjak, peškire, papuče, mrež. gaćice, mrež. uloške, vlažne maramice, obične maramice, neseser (četkica, pasta za zube, češalj, krema, labelo, konac za zube, sapun, wc papir).

    Nisam ponela a trebalo mi je: flaša vode (nisam mogla da ustanem iz kreveta da bih pila vode pa su mi drage koleginice iz sobe, koje su bile sposobne za to, donele; na osoblje ne računajte, ljubazni su ali nemaju vremena),
    nešto za grickanje i slano i slatko (stigla sam taman na, oskudnu, večeru u 18h a doručak je tek ujutru u 8 , s obzirom da prethodnu noć i ceo dan nisam jela ništa bila sam baš gladna, izmorena i nemoćna)
  3. Dziljana je dodao/la post u temi Iskustvo trudnica na GAK-a u Beogradu   

    svrckolino u kojoj ambulanti su te pregledali?

    U 9.m sam bila u Višegradskoj na UZ u ambulanti 5 i 6(to je na prizemlju levo), doktorica me je pitala da li nosim 2 bebe ili jednu jer joj je nešto čudno Od početka trudnoće sam išla na UZ, sigurno 10 puta pre ovog pregleda i definitivno nosim jednu bebu za koju su tri lekara rekli da je sve u redu. Smeškala se i tešila me kako je sa mnom sve u redu sigurno je do UZ aparata ali da još ove nedelje odem na kontrolni UZ kod svog lekara. Naravno doktor mi je opet rekao da je sve u redu, da nosim jednu bebu koja izgleda normalno. E sad da li je sve u redu videćemo, juče mi je bio termin ali se još nisam porodila, javiću se kada se vratim sa porođaja.

    Moj utisak je da tamo ima par stručnjaka a da svi ostali umišljaju nešto jer rade u kliničkom centru Srbije.

    Sledeća stvar koja mi nije jasna, ako probiješ termin treba svakog dana da dolaziš kod njih na CTG, i to je obavezno! Izvinjavam se, koji zakon me obavezuje na to? Gde su tu prava pacijenata? Oni mogu da me posavetuju a na meni je valjda da izaberem da li ću to prihvatiti ili ne.
  4. Dziljana je dodao/la post u temi Stolica u trudnoći   

    Drage moje evo kako sam ja rešila problem sa hemoroidima... Sada sam u 28 nedelji trudnoce a problem mi se javio u 3. mesecu, zatvor, osećaj naduvenosti, napinjanje na wc šilji i naravno na kraju i hemoroid. Posle svega sam se požalila svom dragom suprugu koji mi je objasnio kako on ''to'' radi u početku sam se opirala, sa izgovorima da ja to nemogu jer sam trudna, ne mogu da se napinjen...bla bla bla... ali sam na kraju ipak probala i čak i taj jedan hemoroid koji sam imala je prošao sam od sebe, bez ikakvog mazanja.

    Dakle postupak je sledeći, poenta je ne napinjati se, nego u potpunosti opustiti mišiće stomaka (ja ga čak naduvam koliko god mogu) udahnuti vazduh ali da što više ode u dijafragmu a ne u pluća i tako malo zadržati. To ponoviti par puta, koliko je potrebno, ali ne stezati mišiće stomaka. Trebalo bi da osetite da se u stomaku nešto dešava, da sve to silazi dole, na kraju će stomačni mišići sami početi da se stežu kada stolica krene napolje i to je to

    Ja pretpostavljam da mi je to pomoglo, od tada nemam problema sa odlaskom u wc niti sa hemoroidima, jedem i dosta kivija (iako nisam znala da ga savetuju u ovim situacijma) možda je zbog toga, ne znam. Probajte pa javite kako je vama pomoglo
  5. Dziljana je dodao/la post u temi Grudi u trudnoći   

    Da li je neka od vas imala problema sa dojkama i PRE trudnoće, čvorići, ciste i slično?
    Ja od 2003. imam fibroadenom u desnoj dojci pa me zanima kako na te stvari utiče trudnoća.
  6. Dziljana je dodao/la post u temi Otežano disanje u trudnoći   

    Za otečenu sluznicu (i dezinfekciju nosa) meni je doktorica rekla da skuvam čaj od kamilice i da ga koristim kao kapi za nos kada se prohladi. Meni je pomoglo, nadam se da će i vama.