girlsetsfire

Član
  • Broj odgovora

    45
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici girlsetsfire

  • Rođendan 03/26/86

Načini kontaktiranja

  • Website URL http:// http://sreda26.blogspot.com/
  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice girlsetsfire

  1. girlsetsfire je dodao/la post u temi Detoksikacija organizma   

    imam vecinu tih simptoma, a hranim se jako zdravo. dakle:

    1 .Osećate se umorno.- naravo da se osecam umorno kad jesam umorna. hormoni me jebu, trcim unaokolo po ceo dan, majka sam malog deteta.
    2. Imate probleme sa koncentracijom- da, jer slabo spavam, inace imam poremecaj sna ceo zivot . treba mi konjska doza sedativa da bih zaspala
    3. Osećate se depresivno i razdražljivo.- da, a ko se ne oseca? zivimo u srbiji? alo? svakog kad-tad uhvati zar ne?
    5. Ruke i noge su vam stalno hladne.- cesto su mi hladne ruke, ne znam mozda zbog cirkulacije


    8. Imate problem sa spavanjem i budite se umorni.- upravo, no to sam vec napomenula


    11. Imate podočnjake.- ceo zivot ih imam, ima ih i moja mama.
    12. Imate nadimanje, gasove i druge probavne smetnje.- imam, naravno, to sam pokusala da resim prodrzavajuci se apsolutno svakog saveta. verovatno je zbog zeluca velicine decije sake.
    13. Često vas muče nervoza i stres.-a koga ne muci?
    14. Osećate stalnu žeđ.- pijem dnevno 3 litre vode, cesto sam zedna i obozavam vodu.
    15. Osećate stalnu glad i žudite za slatkišima.-slatkisi su moj porok uz kafu i cigare (mada, cigare sam ostavila i presla na elektronske)

    16. Imate alergije, ekceme, suvu kožu, akne i crvenilo na koži.-alergije cesto, obicno zbog promene vremena i vazduha
    18. Skloni ste konfliktima.- da, malo sam temperamentnija.
    19. Vid vam varira tokom dana.- desava se
    20. Imate povišen ili snižen krvni pritisak.- imam pritisak kao mrtva kobila,


    radim detox dva puta mesecno, simptomi su i dalje tu, i tu su gotovo otkako znam za sebe, tako da ne znam koliko sve ovo ima veze s mozgom

  2. girlsetsfire je dodao/la post u temi Agresivnost kod djece   

    nasa masha je pocela da tuce druge bebe
  3. girlsetsfire je dodao/la post u temi Cyclo - Progynova lek   

    i meni sad sve vise deluje kao dobro resenje.
    samo, vec primecujem malo sam nervoznija i nemam nikakav apetit. jednem tako bezveze, al ajd, ako je samo to izdrzacu tri meseca!
    samo da vec jednom dobijem, planiram jos dece...
  4. girlsetsfire je dodao/la post u temi Cyclo - Progynova lek   

    lakse mi je kad vidim jos necija iskustva. mislim da sam i sama kriva sto sam prekidala samoinicijativno terapiju bromokriptina, ali bilo je nepodnosljivo.
    konkretno sto se ovog cikloproginove tice plasi me taj poremecaj metabolzima, ako izgubim jos koju kilu vetar ce da me odnese ako malo jace dune, a s druge strane se plasim neke podbulosti i viska vode, a taman dolazi leto, prolece.. (znam, plitko je i glupo, ali je iskreno barem), i naravno da se plasim tih depresivnih epizoda (sto je, takodje, navedeno medju nuspojave), a ranije sam imala probleme sa depresijom i anksioznoscu i ne bih da se to stanje vrati, iskreno me to najvise plasi.
    a opet, te nuspojave, duznost je da se navedu sve moguce a ne mora ni da znaci da cu bas ja imati neku od njih.
    u svakom slucaju HVALA na odgovoru, danima nisam sva svoja od straha. sad cu barem mocu lakse da spavam!
  5. girlsetsfire je dodao/la tema Posle porođaja   

    Cyclo - Progynova lek
    HITNO mi treba bilo kakav savet , neko iksustvo bilo lose ili dobro. trazila sam po forumu dosta dugo i nisam nasla nista na temu hormonskih tableta "cyclo-progynova". ne znam, mozda nisam dovolno dobro pogledala. no, nebitno. vec sam pisala u temi "menstruacija posle porodjaja" i nisam dobila nikakav odgovor, mozda niko nije obratio paznju na moj post ili sta vec pa sam odlucila da 'otvorim" novu temu.
    u strasnom sam strahu od tih lekova, procitala sam nuspojave i vec me hvata panika. konkretno plasim se depresije i poremecaja u metabolizmu koji su navedeni medju nuspojavama...
    ne mora da znaci da cu zakaciti bilo sta od toga, ali moje lose iskustvo sa bromokriptinom je krivo za strah koji sad osecam.
    mrzim da se ponavljam, rekoh da sam vec pisala o ovome.
    UGLAVNOM: moja cerka je samoinicijativno prestala da sisa kad je napunila osam meseci, to je bio jun mesec 2011. godine. kkrenula sam da izmuzavam mleko, medjutim ono je stalno nadolazilo, pokusavala sam na sve moguce i nemoguce nacine i nista od toga nije urodilo plodom. mleko se i dalje vracalo i vracalo. na kraju su mi grudi pocele oticati i kao da se kolicina mleka utrostrucila. obratila sam se svom ginekologu koji mi je prepisao lek BROMOKRIPTIN. pila sam ga pet dana i osetila stravicne mucnine i bila sam bukvalno diskfunkcionalna (sama sa detetom kod kuce, muz na poslu), imala sam nesvestice, umor, tremor, gubitak apetita i mucnine gore od onih u prvom tromesecju trudnoce. prestala sam da pijem lek i mleko je ponovo pocelo da nadolazi. obratila sam se lekaru koji mi je rekao da nastavim sa uzimanjem terapije. nastavila sam tamo gde sam stala, dakle kod pete tablete (a ima ih mislim oko 30). posle "popijene" kutije bromokriptina mislila sam da su moji problemi reseni MEDJUTIM mleko je opet nadoslo. pozvala sam doktora koji mi je OPET napisao recept za bromokriptin, znaci druga kutija. nakon toga, gle cuda, mleko nadolazi bez obzira na sve i on mi tu prepisuje ponovo lek. posle tri jebena meseca mucenja mleko je napokon prestalo da nadolazi, ali od menstruacije nista.
    imala sam pred kraj svakog meseca nesto kao PMS, ali nista i dalje...
    cekali smo mesecima i napokon sam otisla da mi naprave detaljnu analizu krvi i hormonsku sliku, posle toga prepisan mi je lek "cyclo-progynova" jer imam manjak zenskih hormona i to je verovatno zbog te tri kutije bromokriptina koji je sluzio za zaustavljanje laktacije.
    pijem lek vec nekoliko dana i gadno zaje* mozak, ali pijem i bromazepam uz to pa je podnosljivija cela situacija. mene zapravo nervira sto se prica sa tim lekovima ponavlja i ja cu doslovno godinu dana da ratujem sa hormonima jer se ova nova terapija koja mi je uvedena (a trajace 3 meseca, znaci) traje do juna, a proslog juna sam pocela sa onim sto zaustavlja mleko i *ebavala se sa njim do oktobra i od tada cekam da dobijem znaci to je to, kad (ako ) dobijem to ce biti tacno godinu dana od prestanka dojenja ((
    rat ratujem, na kraju svakog rata dodje i krv, nadam se tome.


    MOLIM VAS BILO KAKAV SAVET ILI ISKUSTVO SA LEKOM. hvata me panika, ne znam sta da radim, jako sam nervozna i osecam se kao da sam u klimaxu.
    • odgovora
    • pregleda
  6. girlsetsfire je dodao/la post u temi Vaše grudi   

    umesto grudi sad imam dve suve smokvice.
  7. girlsetsfire je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   

    izgledam kao da imam 14 godina. uvek sam bila sitnija, ali posle porodjaja kao da mi je sve drugacije, grudi mi nikad nisu bile velike, sad ih vise skoro ni nemam, a o ostalim oblinama necu ni da pricam
  8. girlsetsfire je dodao/la post u temi Moja beba ne priča   

    dete ima "fore" da progovori do trece godine. svako dete se razvija svojim tempom i ne treba porediti. s tim da razume znaci i da upija neke stvari. neki brze propricaju, prohodaju, dok neki to urade kasnije.
    uvek sam za opciju PITATI PEDIJATRA jer googlanje i forumi umeju da bace u paniku...
  9. girlsetsfire je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   


    POTPUNO SE SLAZEM!
    meni su probusile tetke usi kad sam imala 14 meseci. imam problem sa mindjusama svaki put kad ih u usima drzim duze od sat vremena. gnoji se i prosto mi je neprijatno.
    ne pada mi na pamet da svom detetu busim usi sve dok to ona sama ne bude pozelela.

  10. girlsetsfire je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    veliki sam protivnik busenja usiju. smatram da je to izbor deteta i kad (i ako) bude to dete pozelelo mindjuse onda se ode kod zlatara i probuse se usi. ne vidim cemu ranije muciti dete po mom misljenju bespotrebnim modnim detaljem... to je samo moje misljenje...
  11. girlsetsfire je dodao/la post u temi Bebina kosica   

    najbolje pitati pedijatra ili neko strucno lice. mislim da je rast kose kod dece individualan. ja sam vidjala starije bebe od moje sa manje, kao i sa vise kose... ako ima obrve i trepavice (sto pretpostavljam da ima) ne bih rekla da se radi o anomaliji. ne znam kakva je tvoja kosa, jel raste brzo ili sporo? moja recimo mesecno jedva da se primeti, a pokusavam pustiti da bas, bas naraste.
    moja cerka ima 16 meseci i nije joj nesto puno kose naraslo, taman malo preko usiju..
  12. girlsetsfire je dodao/la post u temi Visina i tezina dece (dete 1. godina)   

    stoji na 9 kilograma. sad ide u duzinu i slabije jede, sad hoda pa joj je sve se hrane urnebesno zabavno (ista mama hehehe)
  13. girlsetsfire je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    zaboravila sam da dodam : porodila sam se krajem oktobra 2010. godine, dojila sam dete 8 meseci dok sama nije prestala da sisa, jednostavno je odbila i mleko nije htelo da stane, a bilo ga je tokom dojenja bas puno. ja inace koja sam ravna k'o daska imala sam grudi kao lubenice. posto, dakle, mleko nije htelo da stane prepisao mi doktor bromokriptin koji mi je stvarao mucnine pa sam prestala posle 4 dana, onda se mleko vratilo pa sam opet nastavila da pijem po preporuci lekara. i ta kutija popijena i mleko se vraca, opet. zatim mi je prepisao PONOVO bromokriptin i tek tada je mleko stalo, tj vratilo se, ali ga nisam izmuzavala i jednostavno je prestalo. dakle od juna meseca ja ne dojim i sad je vec februar 2012. godina i JA NEMAM CIKLUS, ali imam pms, tj nesto slicno pms-u.. strasno sam napeta i tako to.
    moja mama je sumnjala da je to zbog mrsavosti, ali ista sam takva bila i pre trudnoce, doduse sad imam 4 kile manje nego pre trudnoce jer se vise krecem verovatno. otisla sam kod privatnika da mi uradi hormonsku sliku i rezultat je bio manjak zenskih hormona (valjda nisam lupila glupost sad) i on sprecava ciklus jelte. prepisani su mi sad ti lekovi i ja sad naravno odmah citam nuspojave i plasim se jer svasta tamo pise... uh...
  14. girlsetsfire je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    ja jos uvek nemam ciklus, posle hormonske slike koja je uradjena prepisan mi je cyclo-progynova i plasim se nuspojava, konkretno gojenja.. ima li neko iskustva sa lekom???
  15. girlsetsfire je dodao/la post u temi šta vam bebe čavrljaju   

    kao i sva deca nesvesno da to "govori" kaze "mama, tta,baba, deda" s tim da ona neeema poojma da je to "rekla". haha jako mi je simpaticna
    ima skoro 9 meseci i nestrpljivo cekam da kaze nesto