RuterRut

Član
  • Broj odgovora

    23
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici RuterRut

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Zemlja dembelija

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice RuterRut

  1. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   


    Ima i kod nas novina .Igra se sama, vrti se do lopte, kutije, igracaka...ma prava mi je beba! Brblja nesto u kolicima dok setamo, cim otvori oci nesto cucori.... Tako da ne znam sta je, omega, homeopatija, vezbe ili ona sama sazreva... al ide to nekako. Jos ja mislila da je ne stavljamo jos na pod, plasila sam se da ce se prehladiti.. al me muz ubedio da sa tim stirodurom, nema sanse da joj je hladno! I eto, bas bi pogresili da smo mene poslusali, jer se ona oslobodila i postala pokretljivija a i ja ne moram da je hvatam kad krene da pada s kreveta...
    Sad samo da sedne jos ko prava i da se digne u pravi cetvoronozni za puzanje,... a doci ce i to! Sada sam sigurna da mora doci.
    Nego posustajem sa Vojtom, vec par dana ne radimo 3x dnevno... Kad je vidim da ona sama odradjuje te pokrete meni je draze da to vreme provedem na podu sa njom, jer to ide uz igru i smeh nego uz plakanje.
    E sad svako drugacije kaze za Vojtu, neko je radi samo do godinu dana jer je dete vec tesko i veliko i tesko za savladati, neko je radi do god dete ne prohoda... Svako ima razlicitu varijantu... a ja ne znam koliko smisla ima raditi Vojtu kad su oni vec svesniji sebe i okoline, toliko mi je to nekako okrutnije. Naprotiv, vezbe na lopti obozava i kad vidi crvenu pilates loptu prelazi sve prepreke da dodje do nje!
    Pozdrav za sve!
  2. RuterRut je dodao/la post u temi Hipertonus kod beba   

    hvala bogu da neke bebice brzo prevaidju hipertonus, ali da ne budem pogresno shvacena, nije to bas tako naivno ko sto bi neko ko sad trazi informacije dobio utisak citajuci ovde vasa iskustva. Ne, ne prevazidje se sve brzo ... Mora da se puno vezba! Opet zavisi od deteta do deteta. Zavisi od toga sta se desilo u glavici deteta zbog cega je i doslo do hipertonusa I ne znaci da ce proci za 6, 7 meseci vezbanja... mozda ce i potrajati. Masaza je jako vazna. Nas to nisu naucili u pocetku nego tek posle 5 meseci u bolnici (sva sreca pa smo je privatno naucili)
    Moja devojcica ima 14. meseci i jos ne sedi. Imala je hipertonus ekstrmiteta koji je isada vidljiv ali je mnogo blazi nego sto je bio!
    Tako ne prodje sve brzo i i mozda nekome i prodje samo od sebe bez vezbanja, ali nemojte da cekate da vreme prodje a da ne vezbate, jer je vreme vazno!

  3. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   

    mali Sergej a kako stojite sa govorom?
  4. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   



    eto ne znam kako mi je promakao ovaj tvoj post...Bas mi je drago da ste dobri i da hoce da seta! Radujem se sa vama svakom novom koraku!

    Mi od nedelje kod Stejinke, druga nedelja tretmana. Cini mi se da je Tasi malo opustila nogice, i da vise koristi levu rukicu.
  5. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   



    Super! Mozda ima veze sto ste vec stariji, ne znam.... mozda kasnije ne zaboravljaju toliko... ne bih sad da ni ja filozofiram.
    Vidim da ste stigli kuci nisam znala da ste na kraju odradili magnetnu, znam da st eono jednom isli za dzabe. Kako je proslo, pricaj nam !
  6. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   

    I jos nesto, dobih informaciju da ni slucajno ne radimo magnetnu jer zbog sedacije deca motorici nazaduju, tj. zaborave neke stvari oko kojih smo se mucili mesecima!
    jako sam bila ljuta, sto takve stvari moram da saznam od terapeuta i malo sam googlala. Citam jedan fenomenalan blog, ivanino blago! http://www.ivanino-blago.com/
    Listajuci po arhivi i tu saznajem da deca koja imaju problema sa razvojem zaista malo nazaduju posle magnetne. MM i ja smo odlucili da necemo raditi nasoj mackici magnetnu do daljenjeg!

  7. RuterRut je dodao/la post u temi Sve o prevremenom porođaju   



    Beba ce biti u bolnici dok ne bude imala najmanje 2kg i drugi uslov je da bude skroz zdrava!
    Moja curica je imala krvarenje III stepena u mozgu. To apsolutno ne mora nista da znaci, svako dete je za sebe. Konkretno ja znam za nedonoscice koji su imali isti stepen krvaenja i razlicito se razvijaju ...
    konkretno mi imamo problem sa usporenim psihomotornim razvojem, ali znam za bebicu koja je rodjena sa 600 g i istim stepenom krvarenja i nema zaostajanja u psihomotornom razvoju. Verovatno da cete po dolasku kuci raditi vezbe! Shvati to ozbiljno! sto pre krenete sa stilulacijom, bebica ce biti bolje i pre ce sustici vrsnjake !!!
    Sve najbolje vam zelimo!!!!
  8. RuterRut je dodao/la post u temi Sve o prevremenom porođaju   

    Pre deset meseci ja sam se zbog preeklampsije porodila prirodnim putem. Curica je rodjena sa 1400g a pala je brzo na 1100g. Rodjena je u 32. nedelji. Oporavak je bio dug.
    Najvaznije je da budes pozitivna, da kupis pumpicu za grudi odrzavas laktaciju i ako je iakko moguce sto pre odes da je hranis i budes pored nje!
    Sve najlepse vam zelimo i da brzo budete zajedno
  9. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   



    heheeh stvarno ne znam sto nisam mogla da se registrujem kao bibiz al mi tasj nick vise lezi

  10. RuterRut je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   


    Djurdjice gde ste radili magnetnu?

    E sad ja moram malo da kakim, mene nerviraju pedijatri koji kad vide naprednu bebu u smislu kilaze odmah ocene da je sve u redu....
    Ja verujem da je sa vama sve u redu, ali
    ti pedijatri su mi onda ko neke babe :" u vid sto je debelo, to je zdravo"
    vi ste super i niste ni debeli ne odnosi se boze sacuvaj ovaj komentar na vas, nego na te njihove konstatacije, mislim stvarno, da li su za to ucili ?!
  11. RuterRut je dodao/la post u temi Sve o prevremenom porođaju   

    Ja sam se porodila u 32. nedelji
    Devojcica je za sada dobro ali kasni u psohomotornom razvoju.
    Plodova voda je bila zelena, iskreno da mi sestra to jutro nije radila kao babica ne znam st abi bilo

  12. RuterRut je dodao/la post u temi Krvarenje u trudnoći   



    Pa mislim da nije pravilo, ja sam imapa par puta onako bas obimno i jako svetlo.... ali nije doslo do pobacaja....
    a u 7. mesecu kad sam imala par braonkastih kapi, to je bilo pred prevremeni orodja, a dr mi rekla da se ne uzbudjujem....
  13. RuterRut je dodao/la post u temi Krvarenje u trudnoći   

    Svako krvarenje u trudnoci nije bas normalno, ako se cesto javlja i ako je obimno, mislim da se mora hormonski tretirati i moriovanje je najvaynije. Secam se da sam s ja ponasala sasvim obicno i normalno na pocetku trudnoce i negde u 8. nedelji sam iskrvarila najstrasnije... A posle naravno... mirovanje!!!!
  14. RuterRut je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   


    ja moram da se umesam
    ponekad vakcinacijom ugrozavamo zdravlje deteta... zavisi.
    neurorizicna deca treba oazljivo da se prate, jer vakcina moze da im naskodi
  15. RuterRut je dodao/la post u temi Sake i sve ostalo u ustima   

    ja mislim da posle 4. meseca otvaraju sakice....