GreenMama

Član
  • Broj odgovora

    44
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la GreenMama


  1. Pisala sam u temi za tripl test...

    Zakazano mi je sad u ponedeljk na institutu za majku i dete pa ćemo videti m1526.gif

    a eto, danas sam saznala da nosim dečaka


  2. ne verujem da bi na Joshkinu priču lakše oreagovala i da mi se ne dešava ovo kroz šta trenutno prolazim.

    Ne dao bog nikom ovoliko tuge, bola i stresa!

    ja tek treba da vidim šta će biti


  3. O hvala na čestitki!

    Razlika između moje dve bebe je oko 18 meseci... jako brzo sam ostala u drugom stanju posle prvog deteta.

    Prvi put sam se porodila u Prokuplju a tamo je tipl i dabl špansko selo... za celu prvu trudnoću dva puta sam vadila krv i dva puta radila cervikalno-vaginalni bris i ništa više.

    Nedelju dana pred porođaj sam imala ozbiljne probleme sa pritiskom i zato su me porodili na carski rez... to je sve.


  4. Treba da idem u klinički centar u Beogradu i da zakažem pregled u genetskom savetovalištu... zakazali su mi pregled za mesec i po dana... kontam da ću retultate dobiti za oko dve ndelje posle pregleda a to je već 22 nedelja pa se plašim da nije kasno da toliko dugo čekam... ne znam šta da radim.


  5. Ne znam da li postoji strašniji osećaj od ovog koji sam ja doživela danas!

    Doktor na VMA počinje razgovor sa rečima: ''gospođo postoi mogućnost da sa vašim detetom nešto nije uredu''

    Zaledila sam se i još uvek ne mogu da dođem sebi!

    Nisam radila dabl test, zato što doktor iz Inđije nije znao gde da me pošalje... na tripl testu sam dobila rezultate 1:222

    AFP 8.41 lU/ml

    uE3 0.311 ng/ml

    HCG 21671 mIU/ml

    Corr.MoM 0.42

    Corr.MoM 0.57

    Corr.MoM 1.02

    MOLIM ZA SAVET!


  6. Nisam znala da imate ovu temu...

    Ja sam Rada... majka jednog Luke i supruga jednog oficira.

    Trenutno zanimanje... trudnica m0128.gif inače novinar i radijski voditelj.

    Izuzetno temperamentna i iskrena.

    Omiljena izreka:

    ''Ono što žena može iz mesta, đavo ne može ni iz zaleta!''


  7. Ja volim ''slike'' koje zajedno čine kompletnu kompoziciju... kao naprimer panorama grada.... podeljena na tri slike... ili

    w3k-Abstra.jpg

    japanski motivi uvek

    jcl-Abstra.jpg

    ili

    3gt-flower.jpg

    a ko ima talenta može sam da osmisli svoj zid p0112.gif


  8. Nama je T isla i do 39,2C zbog zuba. Ta T se pojavljuje naizmenicno tokom dana i noci.Nije konstatna kao kod virusa. To isprati pa ces znati da li je od zuba. ;)

    oooooo i nama Boga mi! m0976.gif u jednom momentu sam se toliko poplašila da sam htela na hitnu da ga vodim... ali komova rakija rešila problem!


  9. Kad smo se doselili u ovu kući bilo je baš dosta ''ljubimaca'' buba rusa i buba švaba... ooo kakva je to borba bila t6035.gif

    Volela bih jednog finog psa... velikog... imamo veliko dvorište.

    Samo da klinci malo porastu i naćićemo neko psetance


  10. Ja imam divnu doktorku... i morale smo sada preduzeti nešto povodom ove druge trudnoće, koja je došla JAKO BRZO posle prve i nisam uspela da skinem kilograme... tako da moram promeniti ishranu i ako ništa drugo bar ostati na istoj kilaži do porođaja (carskog reza).

    Ove nedelje imam zadatak da pišem sve što jedem... u koliko sati, koliko i šta sam pojela.

    Videćemo za dalje... dijeta u trudnoći je jako rizična ali moram nešto da preduzmem.


  11. Nisam lekar ali sta ti mogu reci o njoj je da je gram- bakterija i da je u našoj flori i da velikim razmnožavanjem dovodi do infekcije i to uglavnom urinarne infekcija takodje i sepse,upale pluća,infekcije CNS-a a lijeci se prilično uspešno adekvatnim antibioticima.


  12. Dobro dosla ti nama GreenMama :wub:

    Hvala ;)

    Idem na pregled 26og najverovatnije da ćemo na ekspertski UZ... ko zna, možda se vidi koji je pol bebe :rolleyes:


  13. 1uk-nokia-.jpg

    ovakav je moj... volim telefone koji su to što jesu a ne tri u jedan, dva u jedan i ovo i ono i svašta... javi se, pošalji sms mms i hvala ^_^


  14. Za razliku od mojih prošlih ginekologa iz Niša i Kuršumlije... ovi u Inđiji su INSTITUCIJA!

    Nestručnost lekara, može itekako da naruši zdravlje vas i vašeg deteta :(

    Po proceni ginekologa iz Niša sve je ilo u fazonu... ''lako ćemo'' i ''gospođo ne sekirajte se, znaćete kad dođe vreme za porođaj'' da i smo, jednom prilikom... sasvim slučajno krenuli hitnim kolima iz Kuršumlije za Niš ali nismo mogli stići pa smo morali u Prokuplje gde je DIVAN DOKTOR Nenad Radmanović ustanovio da je beba prevelika za prirodan porođaj i zakazao mi carski rez!

    Sve je prošlo OK

    Sara.P. i Barbara B. volite ovo

  15. Danas kod pedijatra, uvedeno pravilo da se knjižice predaju tačno u 13h i naravno ljudi počeli da dolaze još od deset ujutro (neki i ranije) ne bi li stigli na red. I onda u 13:00:01 prema medicinskoj sestri za šalterom poletelo 20tak roditelja sa knjižicama! Ja došla 5 ili 6ta ali nisam mogla da se guram i lepo priđem i stavim knjižicu poslednja. ''ali gospođo ja sam videla da ste vi došli ranije'' rekoh... da... i eto to samo dokazuje neefikasnost vašeg novouvedenog sistema, te bi vas molila da pokušate nešto drugo...neće uvek biti tolerantnih roditelja! ''ja ću vas staviti 4tu 5tu ostali se neće ljutiti'' reko'... ali i to vam nije rešenje. Isti taj problem ćete imati i sutra. Pogleda me ona preko naočara i stavi moju knjižicu napred. I ko je sad tu pametan?


  16. Luka je hteo samo desnu dojku, leva mi je sama od sebe presušila a desna je ''radila'' bez problema... sada kada više ne dojim nema razlike ni u veličini ni u izgledu bradavice... sve je ok


  17. Prvo treba srediti i omogućiti normalnoj deci da normalno idu u normalnu školu, pa tek onda razmisliti o nekom drugom programu i eventualnom uključivanju ometene dece u elementarno školstvo...

    Iskreno rečeno... meni je ''normalnija'' atmosfera u specijalnim školama nego u ovim običnim!

    Pre neki dan Lule i ja u šetnji i dva dečaka (osmaka) krupniji rastom, maltretiraju trećeg dečaka, sitnijeg sa naočarama (kako deca kažu.. štreber)

    Guraju ga i udaraju na sred ulice i ja stanem sa sve kolicima i pitam ih što diraju dečka?

    Zato što smo jači, odgovori jedan! :blink: Pitam, da li vam je nešto skrivio ili uradio? Nije ništa samo je štreberčina... jooooj kako sam pošizela! I počnem da vičem: Sram da vas bude i vas i roditelje koji su vas tako vaspitali!!! Pa stala još jedna žena i još jedan gospodin, krenuli prema njima da ih razvađaju...STRAŠNO!!!!

    Sutra, ne dao Bog, da moje dete tako neko uhvati na ulici da bije nekog bez razloga... pa noge bi mu ja lično polomila, ne bi video dana ni sunca dok se ne opameti, al' bi ga vaspitala.

    A da se desi suprotno da moje dete neki drugi klipan tuče, e onda bi našla od tog debila mamu i lično joj namestila frizuru na pola jedanaest (to je mnogo zeznuta satnica) naravno, na tuđe dete nikad ruku ne bi digla!