mijica

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice mijica

  1. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Drage moje samo da vam se javim ,u ovih mesec dana na selu sam uzivala.Inace radila sam fetalnu ehokardiografiju ili ti uz bebinih srca u principu sve je ok.Al ici cu sledecu nedelju na jos jednu kontrolnu i nadamo se da je sve ok.
  2. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Ehej mala kako je bilo na uz?Mi sutra idemo malo do sela da udahnemo cistog vazduha i da se rashladimo...pisem vam kad se vratimo,a do tada uzivajte
  3. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Samo da vam javim danas sam bila na uz i dr. je bas zadovoljna bebci su dobri lepo napreduju i decaci su.Sada sam 19nedelja i pet dana.Preporucila mi je da zivim penzionerski kaze umereno ,polako i sve ce se ovo dalje lepo odvijati.
  4. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Ivanchice hvala na savetu i odlicni su ti predlozi
  5. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Bebiron,meni su ovih dana savetovali da ako mogu raspitam se kod nekoga ko ide za Rumuniju,Sloveniju,Madjarsku da pogleda kakva je ponuda blizanackih kolica .Kazu da je raznovrsnija nego kod nas i da je raspon cena mnogo veci.
  6. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Neko je u prethodnim postovima spominjao bol.Ja sam imala do sada u par navrata kratak ali ostar bol koji je prolazio u par minuta a jednom sam pre par nedelja imala bol u predelu bubrega a i materice koji je trajao celo popodne i celu noc tada sam se bas uplasila i posle dva tri dana sam bila na uz.Dr mi je objasnila da je verovatno krenuo pesak koj nazalost vecina nas ima i koji se najcesce pokrene u trudnoci .Jer sam joj pokazala deo gde me je bolelo i to skoro na dodir.Nije nista strasno ali da ako se tako nesto ponovi obavezno da se javim i da dodjem na pregled.Od tada se nije vise ponavljao a inace sad 4 jula idem na redovan uz pa cu opet da gledam moje bebice a mozda sad saznamo sta su jer to ce biti 20 nedelja.
    A da vec sam ih malo i osetilaaaaaaaa sinoc kao da me je neko iznutra golicao i nezno dodirivao ...fini su nema sta
  7. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Drage moje hvala vam na savetima vec ovih dana krecem u raspitivanje za kolica na raznim stranama .I sto se tice krevetca i to cu pozajmiti to vec imam od koga.Isto sam misljenja da sve sto se moze pozajmiti u prvih god dana sto da ne.A ostaje mi samo da se nadam da cu ih sto duze dojiti i da cu ih uopste dojiti i da ce biti mleka.Imam drugaricu koja ima tri cerke razlicitih god. i da je u svakom smislu a posebno u finansijskom mnogo znacilo sto je posle sva tri porodjaja imala mleka ihaaaaaaj tako da prikupljam iskustva sa svih strana i sve sto je dobro prihvatam .
  8. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Mozda ovo pitanje nije za ovu temu ali me interesuje da li se i vi pitate kako se organizovati oko krevetca za blizance,kada kupiti kolica a nedavati abnormalno mnogo novca...uopste da li se i vama vrte tako neka prakticna pitanja kroz glavu ili sam ja to malo poranila???
  9. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cao drage moje,videla sam da je tema bilo plivanje.I ja sam ove godine odustala od mora kada mi je dr rekla da nije preporucljivo plivanje posebno ne u blizanackim trudnocama.Mada mi je potvrdila da zapadnjacka medicina preporucuje suprotno ali da lekari kod nas i dalje nisu za takvu vrstu aktivnosti u trudnoci.I da ako putujem uvek gledam da budem u blizini nekog veceg grada koji ima bolnicu.
    A sto se tice nocnog trckanja u vc iako sam na polovini trudnoce ima noci kada je to baaaaas ucestalo ali shvatila sam da je dosta vezano i za to sta jedem i pijem u popodnevnim satima.

  10. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    :D Bebirone drago mi je sto nas je sve vise
  11. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Jos kada bi znala da postavim to bi bilo super...
    Ako sada ne uspem veceras cu da se pozabavim
  12. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Danas me je videlo njih nekoliko posle duzeg vremena i kazu da sam se maaaaalo zaokruglila a ja po prvi put u zivotu uzivam u takvim komentarima i mislim se ehej narode pa pocinjem da licim na pravu trudnicu i takooooo...prekosutra idem na lekarsku komisiju pa onda za par dana na uz i tako polagano guramo ove nedelje.Inace sam od pocetka tj od vadjenja jajnih celija i vracanja embriona na bolovanju jer moja dr nije bila za to da radim.Kako kaze ajde da se potrudimo da sve uradimo kako treba .
  13. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Hvala vam pa se dopisujemo i druzimo
  14. mijica je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cao,
    da se predstavim ...i ja sam buduca mama blizanaca .Sada sam osamnaesta nedelja i neki dan jos uvek ne znamo tacno koja su kombinacija da li decaci i ili devojcice ili mesano.Videcemo verovatno sada u julu na sledecem ultrazvuku.Inace dugo nismo mogli da imamo decu i bili smo zimus na vto i uspela nam je.
    Ja imam 35 god. i sto se tice analiza radila sam dabl test koji je bi sasvim ok .Moja dr nije bila za neke dalje analize jer kaze da nema potrebe ,zadovoljna je poslednjim uz i jedino sto mi je preporucila je da u radim u 24 do 26 nedelji fetalnu ehokardiografiju ili u prevodu uz bebinih srca .Nadamo se i tom dobrom uz,a inace trudnoca mi sada lepo prolazi.Sto se tice kilograma za sada sam nabacila 4 i zadovoljna sam.Mucnine i sve pratece pojave su prosle i sada mi se cini da imam energije za sve ljude oko sebe.Ponekad promena raspolozenja od plakanja do euforije ali to sve ide u trudnicki staz...
    Toliko od mene za ovo prvo javljanje pozz